A Szaki légibázis elleni támadás komoly orosz presztízsveszteség

2022. augusztus 15. 14:12

Demkó Attila
Facebook
A Moszkva megsemmisítése óta talán a legnagyobb.

„A megsemmisült gépek többsége ugyan kannibalizált alkatrészforrás volt, azaz nem repülőképes, de nem mind. Nagyobb a politikai veszteség – az orosz népet elérte a háború egy picit, a Krímből nem kevés nyaraló távozott, az ügy igen kínos.

Kérdés hogy egy ukrán kommandó vagy rakéta/robotrepülőgép/drón a »felelős«. Mind a két forgatókönyv mellett vannak érvek, de a rakéta/robotrepülőgép/drón talán valószínűbb. Ukrajna a Neptun-al rendelkezik közel 300 km-es csapásmérésre is alkalmas eszközzel, hogy az szárazföldi csapásra is alkalmas-e alapból, nem tudom, de hogy módosítható (különösen nyugati segítséggel) az biztos. Lehet valami új prototípus is, Ukrajnában folytak ilyen irányú fejlesztések.

A Neptun mindenesetre komoly eszköz, az ilyen irányú ukrán képességeket lebecsülni butaság. Változtat ez a háború menetén? Aligha. A Donbaszban az orosz tüzérségi klopfoló halad előre, földig rombolva mindent, szó szerint kő kövön nem marad. Megállították a HIMARS csapások? Nem, csak lassulás van, az oroszok alkalmazkodtak és széttelepítették a lőszereraktárakat.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oroszok így vívják a rezsiharcot.

Az orosz hadsereg jelenleg nem látható része elő fog jönni akkor, ha Oroszországnak nem hagynak más választást. Nem fognak a saját határaik mentén háborúzó USA-val szemben vesztesként visszavonulni, és ezen érdemes elgondolkodni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában