A Datadat szerint lejárató kampány folyik ellenük

2022. március 30. 5:04
Lejárató kampányt, titkosszolgálati akciókat és fake newst emleget a Bajnai-féle Datadat.

Hazugságokon alapuló lejárató kampány a Datadat-cégcsoporttal szemben címmel adott ki közleményt az elmúlt napokban az SMS-botránnyal összefüggésbe hozott Datadat.

A cég közleménye szerint: „a Fidesz médiacégei, az Index vezetésével szisztematikus lejárató kampányba kezdtek a Datadat cégcsoporttal szemben. Bár a hazugságáradat valós célja beavatkozás a most zajló magyarországi választásokba, fake news terjesztése választók felé az ellenzéki kampányról, mindennek a következménye súlyosan sérti a Datadat cégcsoport üzleti érdekeit is, ezért jogi lépéseket teszünk. A jogi eljárások kimenetele nem kérdés, hiszen tisztességesen, jogszerűen, minden adót megfizetve kizárólag legális megoldások használatával nyújtjuk szolgáltatásainkat nemzetközi ügyfélkörünknek, ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy ezen eljárásoktól csak jóval a választások után várható eredmény. Emiatt az alábbiakban szeretnénk reagálni a cikkek hazug állításaira. A Datadat egy nemzetközi cégcsoport, ügyfeleinek a döntő része nem magyarországi. Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült felépítenünk egy nemzetközileg is sikeres vállalkozást. A cég az elmúlt 6 év során egy magyar kisvállalkozásból Európa egyik meghatározó kampánytechnológiai cégévé nőtte ki magát, árbevételének döntő részét nem magyar ügyfelektől szerzi, és az Egyesült Királyságtól Hollandián és Németországon át az Európai országok meghatározó részében rendelkezik önálló ügyfelekkel. Sajnos a magyar kormány olyan üzleti környezetet teremtett, amiben egy vállalkozó sem érezheti magát biztonságban, így lehetetlenítve el, hogy a Datadat sikere egy hazánkban bejegyzett és onnan irányított cégcsoportban teljesedjen ki. A leghatározottabban utasítjuk vissza az adathalász minősítést a Datadat cégcsoporttal kapcsolatban. Soha, semmilyen formában nem végzett ilyen tevékenységet társaságunk. Súlyos kártérítést követelünk minden olyan sajtóterméktől, amelyik ezt a minősítést használta cégünkkel kapcsolatban.
A Datadat cégcsoport nem hoz létre és nem üzemeltet álprofilokat és bérkommentelőket. Erre vonatkozó szolgáltatást nem nyújt és nem is nyújtott soha. Elítéljük az ilyen szolgáltatásokat. Minden megoldásunk a valós választópolgárok minél aktívabb bevonására irányul. Súlyos kártérítést követelünk minden olyan sajtóterméktől, amelyik ezt az állítást tette cégünkkel kapcsolatban. Működése során a Datadat cégcsoport mindig és minden körülmények között betartotta minden érintett ország adatvédelmi-jogi szabályait, ideértve a GDPR-szabályrendszer egészét. Minden érintett országban minden érintett hatósággal együttműködtünk, a szükséges nyilatkozatokat elkészítettük, ellenünk soha, semmilyen elmarasztaló hatósági határozat, bírósági ítélet nem született adatvédelmi vagy más, kapcsolódó ügyben. A magyar adatvédelmi hatóság többször folytatott ellenőrzést a cégnél. Soha nem talált szabálytalanságot. Utoljára 2021 decemberében zárt le a NAIH egy 9 hónapos, hazug kormánypárti sajtóhírek alapján indított, részletes vizsgálatot, mindenféle megállapítás és szankció nélkül. Pedig a magyarországi adatfeldolgozás is része volt a vizsgálatnak. Észtországban, egy európai uniós tagállamban jogszerűen működik a Datadat cégcsoport helyi leányvállalata. A cég alapítói büszkék arra, hogy használhatják az észt állam kiterjedt, gyors, átlátható digitális ökoszisztémáját, amely megkönnyíti és gazdaságossá teszi a digitális ügyintézést. Észtországban pontosan ugyanaz a GDPR keretrendszer mint bármelyik más európai uniós tagállamban. Egész egyszerűen nem igaz, hogy bármilyen módon lazább lenne az adatvédelmi szabályok ellenőrzése. 
A Datadat cégcsoport Észtországban, Ausztriában és Magyarországon is minden adót és járulékot befizet, a cégek ellen adó- vagy járulékfizetést érintő vizsgálat soha nem folyt. Az érintett országok vonatkozó társasági jogi és adójogi szabályainak ismeretében nyilvánvaló, hogy adóelkerülés, adóoptimalizálás ezen országokban nem történhet és nem is történik. A Datadat cégcsoport nem adatkezelő egyetlen magyar választópolgárt érintő adat esetében sem, nincs a tulajdonában egyetlen magyar választópolgár adata sem. A Datadat cégcsoport szolgáltatásokat nyújt számtalan magyarországi és külföldi ügyfélnek, hogy ők támogatóikat, a tevékenységük iránt érdeklődő polgárokat, saját, dokumentált beleegyezésükön alapulva regisztrálják, és őket későbbiekben elérjék. 
A Datadat cégcsoport szolgáltatási szerződésben áll a Mindenki Magyarországa Mozgalommal. Ennek keretében átfogó szolgáltatásokat nyújtunk. A gazdasági élet legalapvetőbb gyakorlataként ahhoz, hogy megfelelő színvonalú szolgáltatást tudjunk nyújtani, igénybe kell vennünk alvállalkozókat, Vecsésen vagy másutt. Természetesen ezt a szolgáltatást is, ahogy mást is, a Datadat cégcsoport továbbszámlázta a Mindenki Magyarországa Mozgalom részére. A Datadat GmbH-nak nem tulajdonosa és nem igazgatója Molnár István. A Datadatnak nincs titokzatos külföldi befektetője. Tőkebevonásunk átlátható lépésekben történt és történik. Befektetőnk a Higher Ground Labs egy amerikai kockázati tőkealap. A világ vezető kampány-technológiai vállalataiba fektettek be, akikkel egy közösségbe tartozni büszkeség. A befektetőnk már tavaly nyilvánosan, bárki számára elérhető közleményben tudatta, hogy befektet a Datadatba: https://highergroundlabs.com/hgl-invests-in-datadat/. A Datapraxis OÜ nem fiókvállalata a Datadatnak, és soha, semmilyen személyes adatot nem adott át a Datadat cégcsoport a Datapraxis részére. Bajnai Gordon passzív kisebbségi tulajdonosként nem vesz és soha nem is vett részt a Datadat cégcsoport napi működésében. Azok az állítások a propaganda médiában, miszerint a Datadat cégcsoport részt vett tömeges SMS üzenetek kiküldésében, amelyek beleegyezés nélkül céloztak választópolgárokat és a nevükön szólították meg őket szintén teljes egészében hazug állítások. A Datadat cégcsoport semmilyen módon nem vett részt ilyen kampányban. A propaganda média állításai a Datadat észt cégének az amerikai igazgatójával kapcsolatban szintén nem felelnek meg a valóságnak. Végül megjegyezzük, hogy a választások tisztaságát kérdőjelezi meg Magyarországon, hogy titkosszolgálati módszerekkel megszerzett hangfelvételek és dokumentumok juthattak el az állampárti sajtóhoz a magyarországi választási kampány egyik meghatározó beszállítójáról. Oyan titkosszolgálati akció történhetett az elmúlt egy év folyamán, amely az ellenzéki kampány egyik alvállalkozója üzleti titkainak az ellopására irányult. Egy Pegazus kémszoftvert újságírók és politikai ellenfelek ellen bevető kormány esetében felmerülhet akár annak a gyanúja is, hogy a magyar szolgálatok figyelték meg az ellenzéki kampányt. Amennyiben nem a magyar kormány tudomásával történt ez a megfigyelés, akkor pedig a másik lehetséges eset az, hogy a magyar titkosszolgálatok olyan mértékben lojálisak az orosz szolgálatokhoz, hogy képtelenek ellátni a feladatukat, megvédeni tisztességes szolgáltató vállalkozásokat, amelyeknek a magyar választási kampányban is részt vevő ügyfelei vannak.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés