Izraeli nagykövet: A zsidóságot hagyják ki a kampányból!

2022. január 21. 19:43
Nagyon fontos, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben – mondta az izraeli nagykövet a Magyar Nemzetnek.

„Szeretném leszögezni, hogy Izrael nem avatkozik bele a magyar választásokba, semmilyen módon nem vagyunk a részesei. Mi több, el is várjuk, hogy Izraelt és a zsidó közösséget hagyják ki a kampányból” – szögezte le Izrael magyarországi nagykövete, aki szerint még azok az NGO-k is elismerik, és a statisztikáik is megerősítik, hogy Magyarországon rekordalacsony az antiszemita indíttatású incidensek száma, európai és világviszonylatban is.

Az új antiszemitizmus kapcsán egy harmincegy évvel ezelőtti történetet idézett fel, amikor ifjú diplomataként Bécsben állomásozott. „Ekkoriban robbant ki az öbölháború, az osztrák társadalom egy része pedig gond nélkül elhitte Szaddám Huszein szövegét, miszerint azért támadta meg Kuvaitot, hogy demonstrálja az izraeli megszállást Palesztina felett. Akik megkérdőjelezték ezt a narratívát, annak a liberálisok azonnal rákoppintottak a fejére. Aztán mikor szembesítettük őket azzal, hogy ez antiszemitizmus, még ők kérték ki maguknak. – Én szociáldemokrata vagyok, liberális vagyok, ateista vagyok! – háborogtak.”

A nagykövet szerint a mai napig kettős mércével mér Izraellel szemben a nyugati mainstream sajtó. Aránytalanul, elnyomó agresszorként mutatják be Izrael államot, melynek létezését bizonyos szélsőbaloldali mozgalmak konkrétan meg is kérdőjelezik. 

Az iráni atomalku kapcsán figyelmeztet annak aránytalanságaira, mely például annak ellenére, hogy az atomfegyver fejlesztését korlátozza, továbbra is lehetővé tesz Irán számára nagyszabású rakétaprogramokat, melyek Izraelre nézve ugyanolyan veszélyesek. 

A koronavírus kapcsán feltett kérdésre azt mondta a nagykövet: „Magyarország is a mi stratégiánkat követte, és nem is volt sokkal lemaradva! Az első lépés a probléma azonosítása volt: Benjamin Netanjahu előző izraeli kormányfő már akkor elkötelezte magát az oltás szükségessége mellett, mikor a világban még élénk vita dúlt a kérdésben. Valóban az elsők között jutottunk vakcinához, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a Pfizer számára egyúttal tökéletes laboratóriumként működtünk”. 

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rendben, de a zsidóság maga, pontosabban balliberális része az, amely napi résztvevője a kormány elleni gyűlöletkeltésnek. Ez a balliberális zsidó elit az, amely minden szinten, itthon és külföldön támadja Izraelt, a zsidóságot, a vallási-kulturális gyökereket. Amely naponta szítja az antiszemitizmust, veszélyeztetve a józan zsidó többség jelenét, jövőjét.

Már azzal beavatkoztál, hogy megszólaltál.....kár volt.

Az MSZP-SZDSZ kormány hány szavazattal lett nem csak kétharmados, de 70% feletti?
És ha erre válaszoltál, és nem lett igazad, akkor levonod a férfias következtetést, ugye.

Nem ámulnod kellene, hanem feljelentést tenni az EU-nál és az ENSz-nél és a nemlétező háttérhatalmaknál:
A1994-ben az MSZP a szavazatok 33%-ával a képviselői helyek 54%-át szerezte meg.
A MSZP-SZDSz kormány a szavazatok 52,74%-ával a képviselői helyek 72%-át szerezte meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés