Köves Slomó: Mindig szükség van a bibliai alapértékek megerősítésére

2021. december 14. 17:21
„Kezd elfelejtődni, hogy a sok évezredes értékek – például az egyistenhit, a tízparancsolat – az európai civilizáció fontos értékei” – mondta az EMIH vezető rabbija.

Köves Slomó kiemelte: az egyházak feladata, hogy az értékek megerősítésén és a tanítások ismeretterjesztésén keresztül erőt adjanak az embereknek a nehéz időkben, ezért fontosak az ilyen nyilatkozatok. Emellett azonban fontos az is, hogy az egyházak vezetői, tanítói, papjai, rabbijai saját életükkel példát állítsanak, és megmutassák, hogy a boldogsághoz, jóléthez vezető út része a család, és mekkora öröm, amikor egy család „egészséges környezetben” gyermeket nevel – fűzte hozzá.    

Mint mondta, kezd elfelejtődni, hogy a sok évezredes értékek – például az egyistenhit, a tízparancsolat – az európai civilizáció fontos értékei.    

A rabbi örömét fejezte ki, hogy a teológiai kérdésekben sokéves vitát maguk mögött tudó egyházak megtalálják a közös értékeket, és összefogással megerősítik az embereket abban, hogy ezek az értékek a 21. században is fontosak. 

A MAZSIHISZ utólag bocsánatot kért egy mondatért

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a magyarországi egyházak múlt csütörtöki közös nyilatkozatával kapcsolatban a honlapján azt írta: „a szövetség neve is szerepel egy olyan nyilatkozat aláírójaként, amely az elidegeníthetetlen emberi méltóságot összeköti a férfiak és nők közötti házasság intézményével".

Az emberi lény méltósága feltétel nélküli, az emberek csoportját nem helyes tisztátalannak minősíteni, nem szabad megkülönböztetni és kriminalizálni orientációja, identitása, boldogságkeresése miatt – emelték ki, hozzátéve: az ilyen minősítések rombolják a társadalmi kohéziót. „A szándékunk ellenére, figyelmetlenül megbántott felebarátainkat megkövetjük, elnézésüket kérjük" – írta a Mazsihisz, amely a vonatkozó mondat értelmének átgondolását javasolja.

(MTI)

Fotó: Köves Slomó, Facebook

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„ki férfiúval hál, mint egy asszonnyal, mindketten nagy fertelmességet cselekedtek, megölessenek; az ő haláloknak oka ő magukban vagyon.”
(Mózes III. könyve, 20/13)

Ez nem lehet valódi. Most jöttem rá, simán trollkodsz, és hozod azt, amilyennek a marxista történelemoktatás a középkor bigottságát bemutatta. :-D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában