Két hazai mintában is kimutatták már az Omikron-varinást

2021. december 13. 14:39
Magyarországon is megjelent az omikron nevű vírusvariáns – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos az M1 Híradóban hétfőn.

A Neumann Labs diagnosztikai laboratórium idén bevezetett új PCR-tesztje a napokban bizonyítottan kimutatta az omikron koronavírus-variáns jelenlétét – olvasható a laboratórium közleményében. „A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, amelynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget. A házaspár igazolt omikron-fertőzése mellett a magyar labor további gyanús eseteket is vizsgál” – írták. Müller Cecília szerint azonban még mindig a delta variáns a meghatározó a vizsgálati eredményekben, közel 100 százalékban ez okozza a jelenlegi megbetegedéseket.

„Csak idő kérdése volt, hogy a Dél-Afrikából származó legújabb koronavírus-változat, az omikron hazánkat is elérje. Laboratóriumunk idáig két vizsgált személy esetében mutatta ki bizonyítottan az omikron-variáns jelenlétét, amit a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei is megerősítettek. Mindez feltehetőleg azt is jelenti, hogy ez a variáns több embert megfertőzhetett már hazánkban” – hívta fel a figyelmet Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezetője.

Fotó: Swapnil Shinde / The Times of India / The Times of India via AFP

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hinni kell, hanem tudni. Pandémia, nagy esetszámok, rengeteg variáció. Teljesen törvényszerű, hogy ez történik. Erről papolok lassan egy éve, az oltatlanok gyártják és fejlesztik a vírust. Lehet ebből sokkal nagyobb baj is. Az sem lesz meglepetés, csak a tudatlanoknak.

Már várod, mi? Hű,de izgi!
:D

Ha egy fehér holló ritkaságú kémia tanár oltásmegtagadó akkor mit akar tanítani? Gyógyszervegyészet- és bigpharma-szkepticizmust?!?

Te olvasásképtelen, én oltásmegtagadás szót irtam.

Nem érdemes, olvasási nehézségeid vannak.

Hiába pofázol, ha mindenkit egyidőben be lehetett volna oltani, akkor nem lenne virus. De nem lehet.

A virus folyamatosan gyártja magát az oltatlanokban. Gyártja és fejleszti. És nem 9 hónapos ciklussal, hanem jóval rövidebb idő alatt. 9. osztályos biológia könyv. Azt 100 IQ- val képes vagy megérteni. Ha nem megy, akkor meg ne pofázz és ne hőbörögj!

Teljesen várható és előre megjósolható, hogy amíg noncs 80%- nyi védett a társadalomban, addig csak szerencse kérdése, hogy jobbra, vagy balra fordul- e a virus...

A mi iskolánkban, kötelező az oltás a tanároknak. Az oltatlan szülők pedig nem jurnak túl a portán... Akár az állami iskolánkban, akár az egyháziban. Sőt az egyetemi kollégiumban is kötelező az oltás. Mindenkinek. De nyilván a szakmunkások jobban tudják...

Ha balos lennél már törölnélek. A 14 év alattiak kevésbé betegek, de ez olyan, mint az epilepszia, vagy az 1- es tipusú diabétesz. Nem tudhatod előre, hogy mit dob a gép a kicsinek. Tünetmentes fertőzést, vagy sokszervi gyulladást. Ez utóbbi miatt tiltakoznék akármelyik pedagógus ellen, ha oltatlan. Mert a kémiaát lehet , hogy rosszabbul tanítanám meg neki ( de lehet, hogy nem) , de nem kellene a covidban és/vagy posztcovidban eltöltenie hosszú hónapokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában