Jasszer, Arafat és Rommel – így uralja Berlint az arab maffia

2021. december 7. 10:07
Kitálalt a Berlint fojtogató arab maffiáról Bushido, Németország egyik legnépszerűbb rappere, akit egy évtizeden át egy palesztin maffiózó menedzselt.

Izgalmas dokumentumfilmmel jelentkezett a Spiegel: a tunéziai származású Anis Mohamed Youssef Ferchichi, aki Bushido művésznéven húsz éve dominálja a német rapet, megtörve meséli el töviről hegyire, milyen volt 2004-től 2018-ig a berlini arab maffiával dolgozni, s egyben betekintést enged a német főváros alvilágát domináló maffiacsaládok világába is.

Bushido a forgatásra két öreg, szirénás, páncélozott rendőrségi 7-es BMW-vel érkezik, ugyanis az arab maffia fenyegeti, ezért 24 órás rendőri felügyelet alatt áll. A felügyeletet a berlini bűnügyi hivatal biztosítja neki évi félmillió euróért, nehogy egy váratlan pillanatban lepuffantsa őt Arafat Abou-Chaker, a palesztin Abou-Chaker maffiacsalád egyik tagja, aki tizennégy éven keresztül Bushido menedzsereként dolgozott. „Arafat nem fogad el szabályokat. Arafat alapvetően egész egyszerűen a saját szabályait fogadja el” – emlékszik vissza menedzserére Bushido.

 

A Spiegel riportfilmje

 

A történet a 2000-es évek elején kezdődött, s

a szociáldemokrata Spiegel természetesen a történet legkülső margóján meghúzódó LMBTQ-szállal kezdi felgöngyölíteni,

miközben Berlinben épp nagy erőkkel kampányolt a város leendő főpolgármestere, a nyíltan meleg Klaus Wowereit, az édesanyját drogdílerkedéssel szerzett pénzéből kisegítő, majd országos sztárrá felkapaszkodó Bushido erősen homofób gengszterrapjével tarolt a piacon. „Die Party ist vorbei, Deutschland hat wieder ’ne Grenze / Es ist ganz normal, Männer lutschen keine Schwänze”, azaz „A bulinak vége, Németországnak megint határa van / És teljesen normális, így a férfiak nem nyalnak farkakat”, idézi a narrátor a rapper 2003-as sikeralbumából, a Vom Bordstein bis zur Skyline-ból a Berlin című számot.

Lelépési pénz helyett maffiakapcsolat

Az egyre népszerűbb Bushido ebben az évben akart lelépni akkori kiadójától, az Aggro Berlintől, ez azonban nem ment olyan könnyen, az Aggro háromszázezer eurós lelépési pénzt és a következő négy album eladásaiból 6 százalékos részesedést kért – Bushido pedig, akinek ezeket a kemény feltételeket esze ágában sem volt vállalni, olyasvalakit keresett, aki az Aggrótól való távozását gyorsan és bürokráciamentesen lezavarja. Itt jöttek a képbe a város valódi urai: az arab maffiózók, konkrétabban az Abou-Chaker család.

„A fővárosi alvilágban akkoriban több nagycsalád határozta meg a közbeszédet. Ott voltak először is Al-Zeinék, aztán Remmóék, de számtalan nyomozati iratban szerepeltek Abou-Chakerék is” – sorolja a narrátor Berlin uralkodó maffiacsaládjait, akik közül az első kettő Délkelet-Törökországból bevándorolt arab, utóbbi pedig palesztin. Kedvelt találkozóhelyük volt az Al-Bustan a Landwehrkanal mellett Kreuzberg kerületben, ahol a lakosság már csak felerészt áll németekből. Az egykor hírhedt kávézónál kérdezte az arab maffiáról Klaus Nachtigall rendőrnyomozót. „Abou-Chakerék – az összes többi arab nagycsaláddal egyetemben – végtelen brutalitásuk miatt nőhettek ilyen nagyra. Nincsenek gátlásaik. Az erőszak számára a világ legnormálisabb dolga. Ahol a bűnöző hajlamú német fiatalnak, növendéknek még gátlásai vannak, ott ezeknek az embereknek semmi nincs” – jellemzi a családot Nachtigall.

Abou-Chakerék különösebb gátlásoktól politikai értelemben sem szenvednek:

a család egyik fiát a náci német Afrika-hadtest parancsnoka után Rommelnek, másikat a Szuezi-csatornát államosító egyiptomi elnök után Nasszernek nevezték el,

másik kettőt pedig a palesztin terroristavezér, Jasszer Arafat tiszteletére Jasszernek és Arafatnak. Utóbbi ifjú történetünk főhőse – Arafat Abou-Chaker volt ugyanis az, aki néhány jól irányzott pofonnal és életveszélyes fenyegetéssel elintézte Bushido fájdalommentes távozását az Aggro Berlintől. A rapper Arafattal való első találkozását egyfajta „húsmustraként” jellemzi, melynek keretében az arab maffiózó kezébe vette az állát, rosszallóan végignézte a tetoválásait. „Ezek ezt úgymond celebrálták, mintha audienciát kaptál volna. Egy kicsit várnod kellett, addig ők üldögéltek, vízipipáztak, aztán egyszercsak odahívtak magukhoz” – mesél Berlin alvilági urainak munkamódszeréről Bushido.

Szolgáltatások a palesztin maffiától

A rapper azonban nem is sejtette, milyen borsos árat fizet majd azért, hogy a háromszázezer eurós lelépési pénzt az arab maffia megspórolta neki. Ő Arafatnak a hathatós közreműködéséért húszezer eurót tervezett fizetni, a maffiózó azonban inkább részesedést akart Bushido minden további bevételéből – és mellé szegődött menedzserként. Némi habozás után a rapper húsz százalékot ajánlott, de Arafatnak ez nem volt elég, harminc százalékban állapodtak meg, de a továbbiakban a menedzser konzekvensen a felét tette zsebre Bushido minden bevételének.

A magas ár mögött ugyanakkor tagadhatatlanul állt szolgáltatás – mikor például Bushido első számú riválisa, egy Fler nevű rapper az MTV élő adásában letépett egy Bushido-plakátot, Abou-Chakar kiküldte az embereit az MTV-hez leszúrni őt, és nem múlott sokon, hogy Fler megúszta a támadást. Emellett az arab maffia óvó keze megvédte Bushidót a médiától is – hírhedtté vált számos olyan felvétel, melyeken Bushido és Abou-Chakar egymással versenyt káromkodva küldte el melegebb éghajlatra azt a Spiegelt, amelynek most elsírta bánatát.

„A jobbágya voltam, és mindennek elvette a felét”. „A színpadon kívül mindig mindent megtettem, amit akart” – jellemezte menedzserével való kapcsolatát a rapper. Arafat a pénz felének lenyúlása mellett a Bushidóra eső felével is önhatalmúlag sáfárkodott: először 2011-ben rángatta bele egy 98 lakásos rüdersdorfi társasház megvételébe és felújításába. A lakók azóta is panaszkodnak a borzalmas minőségű kivitelezés miatt, Bushidónak azonban valami egészen más miatt fájhat a feje: mivel ugyanis nem akart az üggyel maga foglalkozni, közjegyző előtt teljeskörű meghatalmazást adott Arafatnak.

„A meghatalmazottat meghatalmazom arra, hogy minden olyan jogi aktust, amelyet magam is megtehetnék, és amelynél a helyettesítés törvényileg megengedett, számomra és nevemben jogi kötőerővel megtehessen” – áll a dokumentumban, amit 2013-ban a Stern talált meg először. Ekkor kezdődtek a feszültségek Bushido és menedzsere között – s hiába hívta tetemre a rapper Arafatot, ekkor még nem tudta meg, hogy a meghatalmazással a rüdersdorfi ügyleten kívül Abou-Chakarék más, Bushidótól teljesen független ügyleteiben is eljárt a menedzser, sőt, Bushido nevében meghatalmazást adott saját testvérének is.

„Ha meg akarjuk határozni, mennyire volt ő menedzserként sikeres, akkor azt látjuk, hogy nem ő volt menedzserként sikeres, hanem én, az üzletem és a zeném voltak olyan sikeresek, hogy azokból ő rengeteg pénzt keresett. Ahhoz viszont, hogy én nagyon sok pénzt kerestem, valamelyest hozzájárult az, hogy az egész imidzs stimmelt: részben azért is engedhettem meg magamnak erős kijelentéseket, mert tudták az emberek, hogy az arabokkal repülök kötelékben, így ha valaki valamit mondott Bushidóról, lehet, hogy másnap ott volt nála Arafat” – reflektál az arab maffia közvélemény-formáló hatására a rapper.

Nehéz szakítás Arafattal

Bushido és Arafat szakításához végül egy tizenhatezer négyzetméteres villakomplexum vezetett, melyet a rapper és menedzsere 2011-ben közösen vásároltak saját használatra a Berlintől pár kilométerre délnyugatra fekvő Kleinmachnowban, a telekkönyvbe is fele-fele arányban kerültek be tulajdonosként. Arafat elfoglalta a hátsó, nagyobbik villát, épített egyet-egyet szüleinek és testvérének, Bushido és felesége, Anna-Maria pedig a komplexum középső épületét foglalhatta el, mindenféle privátszféra nélkül, Abou-Chakerék ablakaiból minden gond nélkül be lehetett látni a kertjükbe. Arafat ráadásul tisztelete jeleként rögtön Bushidóék háza mellé építette külső vécéjét, hogy grillpartijain a vendégeknek ne kelljen bemenniük a házába, ha hívta őket a természet. Ezt a megaláztatást Bushido és Anna-Maria már nem tűrték el, Arafat 2018-ban lefoglalt mobiltelefonján számos ingerült beszélgetést talált a rendőrség, melyek ezen viharos időszaknak állítanak emléket.

„Na hallgass csak, te kurvaanyjú, te ribanc... Ezzel a kutyával beszélhetsz így (kutya alatt Arafat Bushidót érti – a szerk.) ... de itt semmi nem a tiéd, értesz engem? Te csak idebaszattad magad, ennyi vagy” – mondta Arafat Bushido nejének, a rappernek magának pedig többek között ilyen mondatokkal kedveskedett: „Te egy marionettbábu vagy, akit én találtam ki. Te és a kurva feleséged ide sosem fogtok beköltözni. Esküszöm neked Istenre, hogy soha az életben, csak a holttestemen át jön ide a feleséged. Mert ez itt nem lesz kupleráj.”

Kenyértörésre aztán Arafat vitte a dolgot – mikor Bushido kerítést építtetett saját háza köré, a menedzser közölte, a továbbiakban nem kíván vele együtt dolgozni. A szétválás részleteit megtárgyalandó egy belvárosi ingatlanba hívta „tárgyalni” volt partnerét Arafat, ahol testvéreivel együtt jelent meg. Egyik testvére, Jasser közölte, „csak akkor fogsz innen élve kikerülni, ha elmondtad nekünk a valóságot”. Ebben a szellemben zajlott a négy és fél órás „tárgyalás”.

Arafat bezárt, sírtam, sértegetett, megalázott, megvert”

mesél interkulturális élményeiről Bushido, aki hozzáteszi, ez a tárgyalási taktika nem Arafat sajátja, a teljes berlini arab bűnözői világra jellemző. „Láttam, ahogy más emberekkel bántak, láttam, mi történt az Al-Bustan pincéjében, mindig csak a pénzről volt szó” – emlékszik vissza a rapper. Útjaik azonban végül elváltak, s Arafat ezután hiába próbálta kikérni a közjegyzőtől a Bushido vagyonához hozzáférést biztosító meghatalmazást, az már nem adta azt ki neki.

A volt partnerek azóta bíróságon pereskednek, ahol az Abou-Chaker család különböző tagjai válogatott sértésekkel bombázzák az érdeklődő médiát. Jasser folyamodik leggyakrabban fizikai erőszakhoz; ő a berlini prostitúció világában találta meg a számításait, kerítés miatt van priusza, ennek ellenére éveken át segélyezte az állam. Rabi pedig, aki egyszer egy teli vödör vizet borított a kamerázó stáb nyakába, drogkereskedelem, kerítés, testi sértés miatt járt a sitten, testvérével, Muhammaddal együtt nemrég 4 év 10 hónap börtönt kapott.

Arafat természetesen a meghatalmazás hatálya alatt nyélbe ütött ingatlanüzletei után jellemzően elfelejtett adót fizetni, így a német államkassza 1-3 millió euró közötti összeget keres rajta éppen. Sajnos hiába, mert egy rejtélyes, azóta már vizsgálati fogságban ülő „üzletember” jó ritmusérzékének köszönhetően még az adóhivatal kiérkezése előtt jelzálogkövetelést jegyzett be Arafat legtöbb ingatlanjára, így azok a fináncok számára jelenleg végrehajthatatlanok. Míg tehát Arafat a legújabb hetes BMW-vel boldogan furikázik ki-be a bírósági parkolóból,

a berlini költségvetés nyakán marad a többmilliós kár mellett Bushido rendőri védelmének évi félmillió eurós költsége, hálából a tunéziai-palesztin integrációs kísérletért és a sok segélyért.

De sebaj – ezt a feladatot legalább régi BMW-kkel is kitűnően el lehet látni.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hahahahaha!

Nem tudják ezek, milyen a kínai Triád!
Akkor majd nyüszíthetnének.
Egyébként Budapest is szír, algériai, török stb klánok nyomását is szenvedi.

Talán a Titánok Bukásában volt leírva egy olyan rész, hogy az 1900-as évek elején egy Amerikába szökött orosz fickó hogy terjeszti ki szép lassan Buffalo környékére a szervezett bűnözést - ami azelőtt egy gazdag és nyugodt környék volt.
Itt is ugyanaz az érzésem van, a német hatóságok beengedték ezeket a senkiháziakat, majd hagyják, hogy tönkretegyék az országukat. Teljes erkölcsi és anyagi leépülés, amit az érintett németek pontosan látnak, viszont az állam részéről mindenki csak vonogatja a vállát.

és milyen jó jönne pár tíz-százezer papír nélküli arab, akik olcsón felhasználható eszközök lennének egy helyi maffia kiépítéséhez...

Válaszok:
nick89 | 2021. december 7. 10:49

Kínai illegális migráns már van 130.000.
Övék a VIII és X kerület.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés