Videón, ahogy a 11. kerületben vaddisznók „randalíroznak”

2021. november 22. 13:23
A Budapesti Autósok Közössége egy olvasójától kapta a nem mindennapos felvételt, a videó a múlt héten csütörtökön, Gazdagréten készült.

A vaddisznók élőhelye elsősorban az erdő, időszakosan azonban a mezőgazdasági területeket is meglátogatják. Az erdőben elsősorban makkot fogyasztanak. Amikor csökken a táplálékkínálat, felkerekednek, és olyan helyre költöznek, ahol nem kell nélkülözniük, és a nyugalmukat sem zavarják meg a vadászok, így jutnak el a lakott területekre – olvasható a bpiautosok.hu portálon.

A városban még nem támadtak emberre

A lap azt írja: a vaddisznótól sokan félnek, és némileg jogos is lehet ez a félelem, de nem szabad elfelejteni, hogy a vaddisznó elsősorban menekülni akar. Ha nem tud, mert nem képes rá, akkor, mint utolsó esély, ránk támad.

Ilyen támadás azonban városban még nem történt, az ember legtöbbször békésen ide-oda vonuló kondákkal találkozhat, a leginkább veszélyesnek tűnő vadkanok viszont sokkal óvatosabbak annál, hogy akár csak egy pillanatra is meglássuk őket. Nem randalíroznak a kertekben, utcákon, a nagy ramazúrit szinte mindig a süldők, vagy a fiatalabb disznók okozzák, ám nekik az eszük ágában sincs emberre támadni.

Nyitókép: YouTube.com

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha beülnének a Parlamentbe, fel sem tűnne.
A sok másik disznó között.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában