Kedves Fidesz: ‘56 nem 2006-ról szól!

2021. október 26. 17:12

Szemző Áron
Facebook
Van néhány olyan dolog ebben az országban, aminek politikán felül kellene állnia, többek között ilyen 1848 és 1956 is.

„KEDVES FIDESZ: ‘56 NEM 2006-RÓL SZÓL!

Budakeszin minden évben október 23-án közösen, pártállástól függetlenül emlékezünk meg, mi képviselők, az 1956-os szabadságharcról. Ilyenkor arról szokott szót ejteni a polgármester, ami összeköt minket. Sohasem azt hangsúlyozza ki, hogy mi választ szét minket, hiszen ő állítása szerint mindenki polgármestere akar lenni Budakeszin. Így volt ez egészen múlt hét szombatig. Hargitai Zsuzsa képviselőtársammal éppen ezért mi idén mit sem sejtve érkeztünk a városi ünnepségre, de a későbbi vérlázító beszédek hallatán távoztunk kellett a rendezvényről, majd utána koszorúztunk, külön.

Győri Ottilia hivatalos oldala polgármesternek az idei évben a választásokhoz közeledve az őszödi beszéd jutott eszébe '56-ról. A pártközpontban kiadták az utasítást, ő pedig engedelmesen végrehajtotta, feladva ezzel azt, hogy minden budakeszi lakost képviselni kíván.

Az ő beszéde még szoldinak nevezhető ahhoz képest, amit Menczer Tamás külügyi államtitkártól hallottunk később. Neki amúgy semmi keresnivalója nem lett volna egy budakeszi városi ünnepségen, hiszen se nem önkormányzati képviselő Budakeszin, se nem ő a megválasztott országgyűlési képviselője a környéknek. Csupán azért beszélt ő, mert ő lesz a jelölt jövő évi választásokon, a Fidesz pedig már a közös nemzeti megemlékezéseket is képes kampányolásra felhasználni.

Menczer beszédében már meg sem próbált úgy tenni, mintha egy megemlékezésen volna. A beszéde az ellenzék elleni uszításról és a kormány fényezéséről szólt. A sikertelen járványkezelést sikeresnek ítélte, ezután lekommunistázta a 2010 előtti kormányt, majd elkezdett Gyurcsány Ferencről beszélni. Én nem vagyok nagy híve a korábbi szocialista kormányoknak, de abban biztos vagyok, hogy egy városi ünnepséghez semmi köze nincs a volt miniszterelnöknek.

Ezután hosszasan sorolta a 2006-al kapcsolatos adatokat a gumilövedékekkel és könnygázzal kapcsolatban és megpróbálta összemosni '56-ot 2006-al. Ezzel pedig az akkori magyar vezetést hasonlította a szovjet diktatúrához, majd az ellenzéket keresztényellenesnek, nemzetellenesnek, hazugnak nevezte, akik ha kell, akár rá is támadnak a nemzetre.

Van néhány olyan dolog ebben az országban, aminek politikán felül kellene állnia, többek között ilyen 1848 és 1956 is. A Fidesz azonban ezt már nem így gondolja. Mind országos szinten, mind helyi szinten politikai pártrendezvénnyé silányítja a nmezet nagyjairól történő megemlékezéseinket és a sajátjait az ország másik fele ellen hergeli. Pedig ezek a jeles események kellene, hogy a nemzeti minimumot jelentsék.

Nem lehetne, hogy ezek a megemlékezések ne a pártokról szóljanak? Nem lehetne, hogy ne egymás ellen uszítsuk ilyenkor nemzettestvéreink? Nem lehetne, hogy legalább ezeken a jeles napokon hídiakat építsünk és ne árkokat ássunk?

Nem attól lesz valaki magyar, ha azt hangsúlyozza ezen alkalmakkor, hogy mennyivel magyarabb a másiknál. Ez nem verseny, mind magyarok vagyunk, itt élünk, ez a hazánk, amit mind szeretünk.”

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Áron! 2006 viszont 1956-rol szólt!
Gondolom, szándékos a csúsztatás.

De, most már erről is szól örökre.

1956. október 23. ÖTVENEDIK ÉVFORDULÓJÁN lőtte gumilövedékkel, verte véresre, kínozta az embereket a karhatalom Budapest utcáin... az 1956-os forradalmat leverő kommunista állampárt jogutódjának (személy szerint pedig Apró Antal unokája férjének) a regnálása alatt.

Nehéz ezt felfogni? Az egyébként, de nem mi akartuk, hogy így legyen.

Megjegyzem, mai napig sem kértek bocsánatot azok, akik most újra kormányhatalomra törnek (ahogy jogelődjük is ellenforadalomnak deklarálta 56-ot, több mint három évtizeden át).

Kedves szerzőnk: 2006 szól 56-ról.

Mert például az oroszok annyira voltak idegenek Magyarországon 56-ban, mint az azonosítók nélküli ki tudja milyen terroristák 2006-ban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés