Dopeman: Ha mindenki racionális alapon szavazna, 95%-ot kapna a Fidesz

2021. szeptember 23. 22:25

Tény ugyanis, hogy Magyarországon gyakorlatilag mindenki jobban, számottevően jobban él, mint 10 évvel ezelőtt.

2021. szeptember 23. 22:25
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Facebook

„És hamar megjelenik majd a poszt alatt a DK-s/Jobbikos/stb. aljanép, önként bizonyítva, hogy mennyire igaza van Dopemannek.

Tény ugyanis, hogy Magyarországon gyakorlatilag mindenki jobban, számottevően jobban él, mint 10 évvel ezelőtt. Nyilván van egy-két sajnálatos eset, ahol megszűnt egy cég, valaki elvesztette az állását és nem talált újat, vagy csak sokal rosszabbat talált... esetleg valamilyen betegség vagy baleset miattt nem tud dolgozni...

Olyan is van, hogy valaki egyszerúen csak úgy érzi, igazsátalan volt vele az élet, és akár jogosan is érezheti így. De ilyenkor is több út áll előttünk: hibáztatatunk másokat, gyúlölködhetünk, engedhetjük, hogy felhergeljenek minket embertársaink ellen. Különösen ha nekik jobban megy, akár azért, mert többet dolgoztak, akár azért, mert szerencsésebbek.

De összességében, a Magyarországon aki akar, az tud dolgozni. És mivel szinte minden jelentős területen munkaerőhiány van, a munkaadók meg is fizetik a munkavállalókat, mert szükségük van rájuk. Így a jövedelmek is folyamatosan emelkednek.

Nem, nincs kánaán, ezt senki sem mondja. És persze, a fizetések mellett az árak is növekednek. A gyűlöletkeltők ezzel kapcsolatban is tudnak hergelni. Például megmutatják, hogy hány órát kell különböző országokban (átlagfizetéssel) dolgozni egy iPhone-ért. És lám-lám, Magyarországon milyen sokat kell... arról persze ilyenkor nem beszélnek, hogy az ember nem iPhone-t vesz minden hónapban, nem erre költjük minden pénzünket. Hanem azt kell nézni, hogy összességében élelmiszerre, lakhatásra, rezsire, utazásra, biztosításra, tanulásra, orvosi kiadásokra, stb., stb., azaz a rendszeres »fogyasztói kosárra« mennyi megy el. És ebből bizony az jön ki, hogy a megélhetési költségek nálunk a legtöbb más országénál alacsonyabbak, és hogy a magyar emberek jövedemi viszonyai az elmúlt évtizedeben drasztikusan javultak. Pl. több, mint 1 millióan jöttek ki a szegénységi küszöb alól. Persze, van még teendő, de aki maga is tesz, dolgozik érte, az szépen lassan, de garantáltan egyről a kettőre tud ma jutni Magyarországon.

És nagyon-nagyon sokan éltek, élnek is a lehetőséggel. Ezért tehát ha racionálisan, ésszel belegondolnak, hogy most jobb-e nekik vagy korábban, hogy az Orbán-kormány alatt lett-e nagyobb autójuk, házuk, idén tudnak-e többet utazni, étterembe menni vagy 2010 elótt, most van-e több pénz a tárcában a hó végén, amit ha félreteszünk, a szülinapjára kaphat majd egy iPhone-t a gyerek, stb., akkor a válasz egyértelmű.

De aki hagyja magát felhergelni, akit a saját tapasztalatai helyett a különböző hangulatkeltő szlogenek befolyásolnak, aki a Facebook-on terjedő álhíreken rugózik, az valóban nem racionálisan, hanem emocionálisan dönt. Bekajálja a gyűlöletkeltést, azt, hogy »ezek lopnak«, és nem gondolja végig, hogy ha ennyit ellopnak, akkor vajon miből épül az ország, ennyi gyár, üzem, autópálya... mitől van ennyi miunka, mitől javult ennyit a közbiztonság, stb.

Nem, egyik sem tökéletes, van még munka minden téren, és lesz is mindig. De van egy hosszű távú politikai-társadalmi-gazdasági koncepció, ami kisebb-nagyobb megtorpanásokkal, hullámokkal (amik természetesek), de halad előre. Ami a nemzet megmaradásást, az egész Kárpát-medence megerősödését, Európa fennmaradását és a magyar emberek jólétét szolgálja. A másik oldalon semmi ilyen nincs – csak a puszta hatalomvágy. Aki ma a hőbörgést, ordibálást, gyűlöletkeltést beveszi, az nem racionálisan, hanem emocionálisan viselkedik; és pusztán csak egy eszköz mások hatalomvágyának kezében.

Mondom, mindjárt jönnek az alpári kommentek, bemutatva, hogy valóban mennyire nem racionálisan gondolkodnak, mennyire érzelemvezérelten gyűlölködnek ellenzéki barátaink.”

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2021. szeptember 24. 21:17
Jó lenne nem "elk...ni", ami most van, mert most van egy irány, ami előre és felfelé vezet, ami már sokak életében pozitív nyomot hagyott, a többiek reméljük követik őket. Az, hogy nem egyszerre és egyformán jó mindenkinek, az a világunk sajátossága, nem országfüggő.
llnnhegyi
2021. szeptember 24. 18:25
RTL klub Bohóc cirkusz sipkaban! Moslekkoaliciosok össze csapnak!
MayorAnna
2021. szeptember 24. 17:19
Fingós Diszkósnak igaza van: - igazolhatom, a magyarok soha nem éltek ilyen jól, mint napjainkban. Én még addig is elmegyek - tudom, ezen sokan meglepődnek, esetleg lehülyéznek - hogy ennek a kis országnak nem kell szégyenkeznie egy amerikai összehasonlítással sem. Ennek igazolására csak annyit: - az amerikai utakon ilyen benzinárak mellett megritkultak volna a közlekedő autók, itt meg dugók vannak. Vagyis: telik benzinre IS. (Mongyuk, a nyugdíjasok már más tészta.)
Rocktoberi
2021. szeptember 24. 17:09
A moslékkoalíció politikusai a legalantasabb érzelmekre építenek. Van az az önsorsrontó típus aki a saját kárát is bevállalja csak, hogy az irracionális gyűlöletét a fülkében kiélhesse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik