Kormányváltás sodrófával

2021. szeptember 15. 9:32

Szalai Laura

Még hogy nem hoz újat az ellenzéki előválasztás! A minap kiderült, hogy annyi progresszív, nyugatos, a patriarchális Orbán-rendszer eltörlésére irányuló megnyilvánulás után a Demokratikus Koalíció prominens politikusa, Kálmán Olga egyenesen a tűzhely mellől küldené csatába pártja miniszterelnök-jelöltjét a jövő évi választáson.

A volt televíziós újságíró – aki néhány évvel ezelőtt az ATV műsor­vezetőjeként még Tarlós István főpolgármester szexistának tartott megjegyzései miatt emelt szót – a HVG hetilap hasábjain hozott érveket, hogy miért érdemes Dobrev Klárát választani az ellenzék kormányfőjelöltjének. Szerinte pár meglévő, nem túl jó állapotú alapanyagból (nocsak, mégsem akkora az összhang?!) össze kellene hozni valami finomat, olyat, ami a család összes tagjának ízlik, amiből mindenkinek jut. „Én biztos vagyok abban, hogy erre csak egy NŐ képes. És biztos vagyok abban, hogy erre csak EGY nő képes” – fogalmazott a lapban.

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy az ellenzék egy-egy kormánypárti politikus női szerepekkel kapcsolatos megnyilvánulása után rendre elmondja: a Fidesz azt szeretné, ha visszatérnénk a feminizmus előtti aranykorba, és visszaküldhetné a nőket gyereket szülni, na meg ebédet főzni a konyhába. Így járt el egyébként Kálmán Olga is, amikor Novák Katalint bírálta, mondván, a családügyi miniszter álszent módon szónokolt nőiességről és anyaságról, amikor a női-férfi keresetekről beszélt egy tavalyi videóban.

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés