Laschet: A bűncselekményeket elkövető afgánokat haza kell küldeni

2021. augusztus 2. 8:59
A bűnözőkkel szembeni zéró tolerancia elve „nem enged kivételt” – mondta a kancellárjelölt.

Németország konzervatív kancellárjelöltje támogatja, hogy függetlenül az Afganisztánban növekvő feszültségektől hazaküldjék azokat az afganisztáni menedékkérőket, akik bűncselekményeket követnek el. Armin Laschet, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltje a Bild című lapnak adott, hétfőn megjelent nyilatkozatában beszélt erről. Hangsúlyozta: „Nagyon szoros figyelemmel kísérjük az afganisztáni helyzetet. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tálibok előrenyomulását és a lakosságra gyakorolt következményeket. A helyzet folyamatos értékelést és körültekintő fellépést igényel a visszatérések ügyében. De a mi irányvonalunk továbbra is egyértelmű: aki Németországban bűncselekményt követ el, az elveszítette a jogát arra, hogy vendégként az országban tartózkodjon” – mondta Laschet.    

Zéró tolerancia

A bűnözőkkel szembeni zéró tolerancia elve „nem enged kivételt” – tette hozzá Laschet. „A bűnözőket továbbra is következetesen ki kell toloncolni, Afganisztánba is”. A német kormány fenntartotta azt a politikáját, hogy engedélyezi az elutasított menedékkérők kitoloncolását Afganisztánba, miközben a militáns iszlamista tálibok előretörnek, miután a nemzetközi csapatok kivonultak az országból – emlékeztetett a dpa. A német hírügynökség hozzátetette,

a kitoloncolások megítélése ellentmondásos:

bírálatok szerint a háború sújtotta ország túl veszélyes ahhoz, hogy visszaküldjék a menedékkérőket. A német belügyminisztérium a múlt héten azt közölte, hogy fontolóra veszi az afgán kormány felhívását az Afganisztánba történő kitoloncolások felfüggesztésére, tekintettel a növekvő erőszakra és a koronavírusos megbetegedések számának emelkedésére az országban. A hétvégén Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter is az Afganisztánba történő kitoloncolások folytatása mellett foglalt állást. „Jelenleg tárgyalásokat folytatunk Afganisztánnal, hogy folytathassuk a bűnözők visszatoloncolását” – mondta a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Filip Singer

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nyugati politikusoknál nincsen alávalóbb hazudozó- Afganisztánba emberöltőig nem lehet majd deportálni illegális menekültmigránst, szakmányban erőszakoljon akár transzgender óvodásokat. A beengedés pillanata az utolsó alkalom a tőlük való megszabadulásra. Természetesen, ha Orbánra hallgatnának és a migránsokat európán kívüli, északafrikai táborokban aszalnák, ahova lendületből lehetne bármelyik európai országból illegális migránst, vagy bűnöző befogadott menekültet azonnali hatállyal visszabaszni, akkor lehetne valóságtartalma Laschet választási hadovájának. Addig Laschet is csak átlagos nyugati politikus, a hazudozó hazaáruló fajtából.

Jönnek az őszi parlamenti választások...
A gumiagyúvá idomított germánját megint, újból félholtra kell szopatni: "A CDU megvéd titeket a migránsoktól."
A választás másnapján pedig: "A migránsokat minden ország köteles ellenőrzés nélkül beengedni, gondoskodni az emberi jogaikról."
És ez ennyi.
Ez az aljadék Laschet Merkeltől tanulta a szakmát.
Merkelt meg a CÉG, a ‎Virginia-i Langley-ből, már beidomította.
Amikor mellé rendelte a Gerald Knaus nevezetűt, G. Soros ajánlásával.

Ennek kijelentésére kancellárjelöltnek kell lenni?
Egy hároméves kislány szájából is igaz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés