A Nők Lapja hamis interjút közölt Scarlett Johanssonnal, a riportert kirúgták

2021. július 29. 20:36

„Exkluzív” interjút közölt a Nők Lapja Scarlett Johanssonnal, de az interjú szerzőjeként feltüntetett Návai Anikó valójában a ScreenRant egyik anyagából használt fel részleteket sajátjaként.

2021. július 29. 20:36
null

Návai Anikó újságíró csak összeollózott máshol megjelent idézetekből egy anyagot a forrás említése nélkül és nem került sor arra az exkluzív interjúra közte és a színész között, mely a Nők Lapjában jelent meg. Elsőként a TheWrap.com számolt be az ügyről, mely hamarosan az Imdb.com-on és a Yahoo.com-on is megjelent. Az amerikai cikkek tanúsága szerint „a Hollywood Foreign Press Association (HFPA), azaz a Hollywoodban élő külföldi újságírókat tömörítő szövetség magyar tagja, Návai Anikó beismerte, hogy újrahasznosított idézeteket használt fel jogosulatlanul a Scarlett Johansson színművésszel a Nők Lapja című hetilapban június 15-én közölt interjúban” – írta meg a Média1.

A TheWrap érdeklődésére Vass Virág, a Central Médiacsoport hetilapjának főszerkesztője közölte: „a Nők Lapja azonnal megszakítja együttműködését Návai Anikóval, ugyanis a vizsgálatok megerősítették, hogy munkatársunk más forrásokból származó idézeteket hasznosított újra. Az ügyről tájékoztatják az olvasókat és minden érintettől elnézést kérünk a kellemetlenségekért” – nyilatkozta a Média1-nek. 

Návai Anikó azzal védekezett, hogy „joga van újrahasználni máshol megjelent szövegeket”, és hogy „az olvasó számára egyértelmű volt, hogy ezt megteszi”.

Védekezésének azonban számos tény mond ellent

Az írás végére ugyanis feltüntette a sosem létezett beszélgetés hamis időpontját és helyszínét: Los Angeles, június 15. Az Instagramon pedig közös fotót is posztolt másnap Johanssonnal az interjú promójaként. ám, mint kiderült, a közös fotó is egy régi volt.

Fotó: MIKE ZOSS PRODUCTIONS / WORKING / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. július 31. 16:12
szotyola újság kádári ifi és régi otthonkásoknak...
kbs_real
2021. július 30. 16:12
Most meglepődtünk? Névai évek óta ezt csinálja.
Ekeke
2021. július 30. 11:46
A forradalom ismét felfalta egyik gyerekét. Egy vérzsidó, szabad néptől a nők lapjáig évtizedek óta szennyező médiamunkást. Miért őt és miért most? Mert most a Golden Globe körüli maffia van útjában a masik, nagyobb maffiának, ennek meg ez a tagja.Így aztán leleplezték amint álinterjút készített. Nagy kaland, évtizedek óta ezt teszi(k).
Aerion
2021. július 30. 10:15
Volt anno valami teller-levél história is. Ki is a nők lapja tulajdonosa? Nem is értem, hogy nem fér be ilyen értékrendbe a csalás? Ja, bocsánat. Belefér. Csak az nem fér bele, ha kiderül. De m'ér' nem? Há' ki nem szargya lye? He? : )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik