A Nők Lapja hamis interjút közölt Scarlett Johanssonnal, a riportert kirúgták

2021. július 29. 20:36
„Exkluzív” interjút közölt a Nők Lapja Scarlett Johanssonnal, de az interjú szerzőjeként feltüntetett Návai Anikó valójában a ScreenRant egyik anyagából használt fel részleteket sajátjaként.

Návai Anikó újságíró csak összeollózott máshol megjelent idézetekből egy anyagot a forrás említése nélkül és nem került sor arra az exkluzív interjúra közte és a színész között, mely a Nők Lapjában jelent meg. Elsőként a TheWrap.com számolt be az ügyről, mely hamarosan az Imdb.com-on és a Yahoo.com-on is megjelent. Az amerikai cikkek tanúsága szerint „a Hollywood Foreign Press Association (HFPA), azaz a Hollywoodban élő külföldi újságírókat tömörítő szövetség magyar tagja, Návai Anikó beismerte, hogy újrahasznosított idézeteket használt fel jogosulatlanul a Scarlett Johansson színművésszel a Nők Lapja című hetilapban június 15-én közölt interjúban” – írta meg a Média1.

A TheWrap érdeklődésére Vass Virág, a Central Médiacsoport hetilapjának főszerkesztője közölte: „a Nők Lapja azonnal megszakítja együttműködését Návai Anikóval, ugyanis a vizsgálatok megerősítették, hogy munkatársunk más forrásokból származó idézeteket hasznosított újra. Az ügyről tájékoztatják az olvasókat és minden érintettől elnézést kérünk a kellemetlenségekért” – nyilatkozta a Média1-nek. 

Návai Anikó azzal védekezett, hogy „joga van újrahasználni máshol megjelent szövegeket”, és hogy „az olvasó számára egyértelmű volt, hogy ezt megteszi”.

Védekezésének azonban számos tény mond ellent

Az írás végére ugyanis feltüntette a sosem létezett beszélgetés hamis időpontját és helyszínét: Los Angeles, június 15. Az Instagramon pedig közös fotót is posztolt másnap Johanssonnal az interjú promójaként. ám, mint kiderült, a közös fotó is egy régi volt.

Fotó: MIKE ZOSS PRODUCTIONS / WORKING / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés