Gól nélküli döntetlen a Honvéd stadionavató mérkőzésén

2021. július 24. 22:27

A Budapest Honvéd 1084 nap után játszhatott mérkőzést ismét a saját stadionjában Kispesten.

2021. július 24. 22:27
null

A Budapest Honvéd labdarúgócsapata az új Bozsik Aréna szombati avatómérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott az Európa-ligában címvédő spanyol Villarreal tartalékgárdájával.

Ejtőernyős, gyerekkórus, búcsúztatás 

Kispesten az egésznapos programokat záró főeseményen a hazai gárda a jó iramú első félidőben mezőnyfölényben játszott – különösen két szélsője, Nagy Dominik és Bőle Lukács bizonyult aktívnak –, de ritkán adódtak lehetőségeik, és a vendégek kapuja még azoknál sem forgott közvetlen veszélyben. A spanyoloknál már a szünet után érkeztek a cserék, és az addig is technikás, lelkes vendégek játéka a friss emberekkel még gyorsabb lett. Ennek köszönhetően a mezőnyben átvették az irányítást, és már helyzeteket is kidolgoztak. A Honvéd a 70. perc után változtatott az összeállításon, de nem találta a játék ritmusát.    

A mérkőzésre ejtőernyős hozta a labdát a stadionba, a kezdősípszó előtt gyerekkórus énekelte a Himnuszt, a több mint nyolcezer férőhelyes lelátó háromnegyede megtelt. A találkozó első tíz percében volt pályán Djordje Kamber, aki a legutóbbi szezon végén visszavonult, és ezen a találkozón búcsúztatták el. A védő a kispesti klub alkalmazásában marad edzőként.    

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

A találkozóra eredetileg a Villarreal A csapata jött volna, de a spanyolok keretében pénteken két játékos koronavírustesztje pozitív lett, így a klub előbb lemondta a fellépést, majd az a megoldás született, hogy a tartalékok érkeznek Budapestre. A Honvéd ennek ismeretében visszafizette a jegyárakat a nézőknek.    

Az új stadionról

A régi kispesti stadiont 2019 február közepén kezdték el bontani, és egy hónappal később már sor került az ünnepélyes alapkőletételre. A korszerű létesítmény – amelynek közvetlen környezete is teljesen megváltozott – idén tavaszra már elkészült: márciusban, a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek, illetve május végén-június elején a korosztályos torna további két találkozójának adott otthont.    

A Budapest Honvéd 1084 nap után játszhatott mérkőzést ismét a saját stadionjában Kispesten: 2018. augusztus 5-én a Paksot fogadta az OTP Bank Ligában. Azóta többnyire az MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vendégeskedett, mint pályaválasztó. A 2021/22-es szezontól azonban újra Kispesten vívja hazai találkozóit, és jövő szombaton az OTP Bank Liga első fordulójában az újonc Debreceni VSC-t fogadja.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. július 25. 11:30
Ez a realitás. A Villareal második csapatában is követelmény a kitűnő labdakezelés és továbbítás. Ráadásul mindenki arra hajt, hogy vagy felkerüljön az elsőbe vagy leigazolja egy másik La Ligás csapat. A Villareal egyébként egy erős középcsapat.
Akitlosz
2021. július 25. 11:28
"Gól nélküli döntetlen a Honvéd stadionavató mérkőzésén" Akkor minek örülnek ennyire? 0:0-ás meccseken mindkét felet vesztesként lenne célszerű kezelni 0 ponttal, és egyik sem juthatna tovább. Cserében a 3:3-as vagy még több gólos döntetlen 2-2 pontot érne mindkét csapatnak, s a 0:0-ások helyett ők juthatnának tovább.
lazio154
2021. július 25. 06:42
Tegnap még mindenki lenézte a Villareal B-C vegyes csapatát. Mára bebizonyosodott, hogy az üzleti alapon müködő hanyatló országok focipályájáról ötletszerüen verbuvált alakulat is nagy falat, még egy bulimeccsre is nekünk. Legközelebb egy a Villa-real utcáiról összefogdosott csapattal kell próbálkozni. Ez a mai honvéd gyengébb mint a stadion meghibásodott világítása. Nem érdemlik meg az adófizetők által létrehozott luxus körülményeket.
kunfia
2021. július 25. 06:00
A tartalékokkal leixeltünk.Igazi Orbán siker!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik