Évzárót tartott az MCC Roma Tehetség Programja

2021. június 26. 15:38
Járóka Lívia Európai Parlamenti képviselő a programban végző diákokhoz szólva kiemelte, kulcsfontosságú, hogy a kiváló képzésben részt vett diákok a jövőben segítsék a roma nemzetiséget

Évzáró ünnepséget tartott a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma Tehetség Programja 2021. június 26-án. A budapesti rendezvényen 20 diáknak nyújtottak át az idei program teljesítését igazoló oklevelet. A fiatal tehetségek sikeres tanulmányaikhoz táblagépeket is átvehettek.  Az MCC Roma Tehetség Program célja a magyarországi, tehetséges roma fiatalok támogatása.

Egyre nagyobb szükség van egy megújuló roma értelmiségi közösségre – mondta Járóka Lívia Európai Parlamenti képviselő. Az MCC Roma Tehetség Programjában végző diákokhoz szólva kiemelte, kulcsfontosságú, hogy a kiváló képzésben részt vett diákok a jövőben segítsék a roma nemzetiséget.

Fontos, hogy „ez a generáció tovább vigye a fáklyát”, példát mutasson, tette hozzá.

A 2018-ban indult Roma Tehetség Program eredményeit méltatta Lánczi Péter. A 25 éves MCC főigazgató-helyettese hangsúlyozta, a tehetséggondozó intézmény legfőbb feladata az, hogy megadjon minden segítséget abban, hogy a tehetségek kibontakozhassanak és kamatoztassák tudásukat. Rámutatott: hasonlóan lényeges az is, amit a diákok egymásnak tudnak adni: inspiráló közösséget, maradandó közösségi élményt.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés