Letartóztatták a gyöngyösi polgármester megölésével fenyegetőző férfit

2021. június 18. 13:54
Egy hónapra.

Döntött az Egri Járásbíróság a gyöngyösi polgármesteri hivatalban fegyverrel fenyegetőző férfi letartóztatásáról, a határozat még nem jogerős – közölte az Egri Törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

Hoszné Nagy Tímea tájékoztatása szerint a bíróság egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását, akivel szemben a napokban fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás.   

Emlékeztetett: azzal gyanúsítják, hogy szerdán egy gázriasztópisztollyal, egy 20 centis késsel és egy sokkolóval felfegyverkezve bement a gyöngyösi polgármesteri hivatalba, ahol többek megölésével fenyegetőzött. Az Egri Járásbíróság a letartóztatásra vonatkozó döntést azzal indokolta, hogy tartani lehet attól: a férfi szabadlábon hagyása esetén elszökne vagy elrejtőzne, ezzel meghiúsítva, illetve megnehezítve az ellene folyó eljárást. Emellett

fennáll a veszélye, hogy a cselekményt folytatná vagy újabb hasonló tettet követne el.   

A szóvivő jelezte: a nyomozóhatóság vizsgálja azt is, hogy az élet kioltására alkalmas eszközök birtokában a férfi elkövetett-e más, akár súlyosabb bűncselekményt. A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, ám az egyelőre nem jogerős, mivel a védő nem volt jelen az ülésen, így neki öt munkanapja van jelezni esetleges fellebbezési szándékát – közölte Hoszné Nagy Tímea.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában