Foci-EB: a románok beengedik a nézőket

2021. április 6. 10:08
Az Ausztria – Észak-Macedónia, az Ukrajna – Észak-Macedónia és az Ukrajna – Ausztria csoportmérkőzéseket, valamint az egyik nyolcaddöntőt játsszák Bukarestben.

A román kormány döntése szerint nézők előtt játszhatják a nyári labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseit – közölte kedden, a honlapján a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Novák Eduárd ifjúsági és sportminisztert idézve. A kormány által elfogadott határozat elrendeli, hogy a bukaresti találkozókra a férőhelyek negyedére lehet nézőket fogadni. Ez azt jelenti, hogy

a Nemzeti Arénában legfeljebb 13 ezer szurkoló vehet részt a mérkőzéseken,

betartva az egészségügyi előírásokat. Az európai szövetség (UEFA) által is elfogadott forgatókönyv szerint a nézőket tesztelni és ellenőrizni fogják a meccsek napján, az ezzel járó költségekhez pedig az UEFA is hozzájárul.

„Szeretnénk az EURO-2020 házigazdái maradni, hogy élvezhessük ezt a különleges sporteseményt, amelynek társszervezői lehetünk. Ennek feltétele, hogy vállaljuk annak a felelősségét, hogy a nézők egy bizonyos százalékban visszatérhessenek a lelátókra. Az elmúlt napokban több találkozót tartottunk, hogy a legbiztonságosabb forgatókönyvet tudjuk kidolgozni, ezért nagyon jó hír, hogy a kormány elfogadta a javaslatunkat, és a meccseket a nézők jelenlétében tudjuk megszervezni” – idézte az RMDSZ közleménye Novák Eduárd ifjúsági és sportminisztert.

A legfontosabb a szervezők, önkéntesek, nézők és sportolók biztonsága

A miniszter szerint az Eb történelmi esély a romániai sport számára, hiszen az ország bebizonyíthatja, hogy képes eleget tenni a legmagasabb szintű követelményeknek. Novák Eduárd úgy vélte, a sikeres szervezéssel növelhetők annak az esélyei, hogy Románia ezután is szervezhessen hasonló rangú sporteseményeket. A tárcavezető hozzátette, hogy a különleges élmény mellett a legfontosabb a szervezők, önkéntesek, nézők és sportolók biztonsága, ezért mindent megtesznek azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítsák számukra. Korábban a román sportsajtó arról cikkezett, hogy Bukarest elveszítheti a szervezői szerepét, ha nem tudja biztosítani, hogy nézők előtt rendezzék meg a román fővárosba tervezett négy mérkőzést.

Az Európa-bajnokság keretében júniusban az Ausztria – Észak-Macedónia, az Ukrajna – Észak-Macedónia és az Ukrajna – Ausztria csoportmérkőzéseket, valamint az egyik nyolcaddöntőt játsszák Bukarestben. A torna mérkőzéseit a tervek szerint a kontinens 12 városában – köztük Budapesten – rendezik.

(MTI)

Fotó: A hat csoport beosztását mutató kijelző a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztásának sorsolásán Bukarestben 2019. november 30-án. A tornát 2020. június 12. és július 12. között, 12 ország egy-egy városában rendezik.MTI/EPA/Robert Ghement

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Szegény" románok! Megkapták az EB legunalmasabb csoportját. Ha vendégszurkolók nem mehetnek, ezekre a meccsekre még 13 ezer nézőt sem lesz könnyű összetoborozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés