Elhunyt Tímár György Tamás

2021. január 18. 18:22
Hosszú betegség után, életének 84. évében elhunyt Timár György Tamás volt országgyűlési képviselő pénteken – tudatta a család hétfőn az MTI-vel.

Timár György Tamás 1937. április 26-án született Budapesten. 1960-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomát szerzett, majd ügyvédként kezdett tevékenykedni. A rendszerváltás után, 1994 és 2002 között a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselője volt.

„Timár György ügyvédet csak 2014-ben, kopogtatás közben ismertem meg. A sunyin gonosz "puha diktatúra" derékba törte az életét, a túlélő hálózatok még a rendszerváltás után is megpróbáltak utána nyúlni. Ő ugyanis azért lépett be akkor a Kisgazdapártba, mert teljes jóvátételt és igazságtételt akart elérni. Nem járt sikerrel. A kilencvenes évek médiája belőle is bolondot próbált faragni, de legalább ők sem jártak sikerrel. Álhatatossága, megtörhetetlensége legyen örök példa!” – írta róla megemlékező posztjában Schiffer András a Facebookon. 

Tímár György 1991-1993-ban a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének vezető elöljárói tisztségét töltötte be, 1991 és 1995 között a Holocaust Áldozatai Magyarországi Szövetségének elnöke volt. Timár György Tamás búcsúztatását szerdán 11 órakor a Kozma utcai izraelita temetőben tartják.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze:
'Ovádjá Joszef (1920-2013) egykori főrabbit, a Chábád „nagyját” így idézi a Zsidó Távirati Iroda egy 2010-es cikkében:
„A gójok azért születtek, hogy minket szolgáljanak. Enélkül nincs helyük a földön, csak az, hogy Izrael népét szolgálják” – mondta egy nyilvános társalgás keretében, melyben arról volt szó, hogy milyen munkát szabad nem zsidóknak végezniük sábát [szombat] napján.
„Miért van szükség a gójokra? Dolgoznak, szántanak, aratnak. Mi ülünk mint egy effendi [uraság], és eszünk” – mondta nevetve. „A gójok, mint akárki, meg kell haljanak, de Isten hosszú életet ad nekik. Miért? Képzeljétek el, hogy valakinek meghal a szamara, elvesztené a pénzét. Az az ő szolgája. Azért kap hosszú életet, hogy jól dolgozzon a zsidóknak” – mondta a rabbi, aki nemrég lett 90 éves.'

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés