Visszavonatnák jobboldaliak diplomáit a Harvardon

2021. január 17. 16:14
A Harvard Egyetem hallgatóinak egy csoportja azt követeli, hogy vonják vissza Trump támogatóinak diplomáit retorzióként politikai véleményükért.

A Harvardnak vissza kell vonnia azon öregdiákok fokozatát, akiknek felbújtó szavai és a demokratikus folyamatok felforgatása – mely a fehér felsőbbrendűség választókra gyakorolt elnyomásának történetében gyökerezik – január 6-án erőszakos felkeléshez vezetett” – áll a petícióban, amelyet a Fox Business szerzett meg„Ez vonatkozik mindazokra, akik pozícióikat kihasználva kérdőjelezték meg az elnökválasztás érvényességét. Nem képviselik és nem is képviselhetik a »demokrácia megerősítése« és az »igazságosság előmozdítása« iránt elkötelezett egyetemet”.

A petíció külön kiemelte Ted Cruz texasi szenátort, Dan Crenshaw texasi képviselőt és a Fehér Ház sajtótitkárát, Kayleigh McEnany-t. A petíció azt állítja, hogy „Nem titok, hogy több tucatnyi Harvard-diplomás keményen dolgozott a dezinformáció és bizalmatlanság terjesztésen, amely a múlt szerdai felkelést előidézte”.

A Fox Business szerint a petíció nemcsak a fiatalabb egyetemisták, de az idősebb hallgatók körében is népszerű. „Meglepődtem, mennyire népszerű ez a petíció még a karrierjük közepén járó öregdiákok körében is” – mondta az egyik hallgató a Foxnak, aki félelemből csak névtelenül volt hajlandó nyilatkozni. „Az egy dolog, ha a 22 éves fiatalok valami radikális akcióra jelentkeznek, az viszont már egy másik hogy 40 évesek is beveszik ezt a dolgot" – mondta. 

A petíció hivatkozik arra a közelmúltbeli döntésre, mellyel a szintén Harvardon végzett Elise Stefanik republikánus képviselőt megfosztották az egyetem Politikai Intézetének vezető tanácsadó testületében betöltött szerepétől.

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A NOSzF sem győzött áldozatok nélkül.

Volt már ilyen a 50-as években a McCarthy bizottság.

en attol vonnam meg de meg az erettsegijet is, aki ilyen baromsagot kepes kitalalni. ugyanis nem melto az ertelmiseg elnevezesre.

Lassan egy bombázásnyi demokráciavákuum lesz az USAban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés