Meghalt Sas József

2021. január 17. 10:41
A humorista 82 éves volt.

Elhunyt Sas József színművész és színházigazgató, érdemes, kiváló művész, Jászai Mari-díjas és Erzsébet díjas színművész, a magyar humor korszakos alakja – értesítette Sas József családja az ATV-t. A hírek szerint a művész szervezete tegnap éjjel adta fel a harcot.

A művész 1939-ben, Békéscsabán született. Édesapja is színész volt, de a holokauszt áldozata lett. Sas József 1957-ben végzett a Rózsahegyi Kálmán színiiskolában, majd a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött. 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak volt tagja. 1973-ban lett a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2010 között igazgatójaként is tevékenykedett. 2010 után magánszínházat működtetett a Fészek Művészklubban. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője volt, számos nagylemeze jelent meg, emellett több önálló esttel is szórakoztatta a nagyérdeműt.

A hagyományos kabaré egyik utolsó képviselője 2019 tavaszán kapott kétoldali agyvérzést, majd pár héttel ezelőtt a koronavírussal is megfertőződött. Egy ideig úgy tűnt, hogy felülkerekedik a megpróbáltatásokon, ám végül szervezete feladta a harcot. Sas József 82 éves volt.

Címlapkép: MTI Fotó: Földi Imre

Összesen 267 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én nem semmit, de annyit leírok, Sasban pislákolt tehetség - ami a mai stand-up-os "sztárok" teljesítményén elborzadva, mindenképp pozitív, de...
De: nagyon ... tudott lenni, amikor a magyarokat kellett kigúnyolni.
És ez nem maradhatott ki nála, de most már megnyugodhat: nem éri több "bántódás" a mélymagyaroktúl, akik jönnek fel a,... ahogyan az intellektus Spirótól megtudtuk.
Szóval, ahhoz a brancshoz tartozott, sok sunyiságot szétszórt az országban, amiért legyen neki most már megbocsátás, aki tud.

nyugodjon bekeben

A "humorista" státus talán egy kicsit túlzás.

nalam nincsenek lajk gombok

A halottról semmit, de gratulálnék Farkasházy Tivadarnak: mostantól ő az ország legrosszabb humoristája!

Kamaszkoromban tudott örömet szerezni. Mondjuk akkor még kevésbé láttam át rajta. Azért nyugodjon békében!

Talán a vírus volt kegyes hozzá, mert nem jó betegnek lenni.
Súlyos betegnek, azt még nem próbáltam, remélem, nem is fogom, de gyanítom, embertelenül nehéz lehet.
Mindenki, aki súlyos tehetetlenségben sínylődik a kórházakban, becsövezve, arra nem lehet haragudni, csak együtt érezni lehet vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés