Beverték a szülők a rajztanár orrát

2020. október 19. 9:45
Egy hétre bezárták az iskolát.

Súlyos sérüléseket szenvedett a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola egyik pedagógusa, amikor a buszmegállóban rátámadtak egy általa korábban állítólag felpofozott diák szülei – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából, írja az Index.

Kompolton most elég nagy a feszültség, Kollár Tamás iskolaigazgató közleményben azt írta, kér mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát, a közösségi médiát pedig senki ne használja uszításra. Szombat este az iskola a Facebook-oldalán jelezte, hogy a következő héten tanítási szünet lesz.

Kép forrása: RTL Klub videója

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Huhh, de bátrak. Sokan egy ellen.

Ha igazak a hírek, egyik fél sem kezelte jól a helyzetet: SOHA nem ütünk meg másikat, mert az erőszak eszkalációja a legrosszabb. Ha valami panasz van, még mindig a legjobb az önmérséklet, közvetítés kérése, vagy a jogi útra terelés.

Válaszok:
bispora | 2020. október 19. 10:36

Ugye péter, neked soha a büdös életben nem volt még interakciód cigány emberrel?

Válaszok:
péterx | 2020. október 19. 12:30

Tanítottam sok cigánygyereket...

Válaszok:
bispora | 2020. október 19. 13:32

Éveken át tanítottam cigánygyerekeket...

Voltam ilyen helyzetben: kimentem az óráról, és szóltam a vezetőknek.

Minket a teológián - nagyon helyesen - arra tanítottak: SOHA ne üssetek meg gyereket. Be is tartottam, méghozzá azért, mert éles helyzetben is eleve erre irányult a szándékom. Az ember-létem psziché-feletti létrétege / Isten-kapcsolat / segített, hogy minden érzelmet átvilágítsak. Én birtokoltam/birtoklom az érzelmeimet, s nem azok engem...Ezért sikerült a sodródást tudatosan elkerülni. Nem vagyok sztoikus, nem ölöm ki az érzelmeket, hanem képes vagyok azokat beilleszteni tágabb lét-összefüggésekbe.

A kifejezett önvédelmi helyzet természetesen más. S megint más egy támadó ütés.

Mennyi az a sok péter? Milyen cigánygyerekek voltak? Romungro, zenészcigány palánták Budapesten?

Én csak a szülők tanár elleni támadására utaltam. Különben, a helyzetek értékelése definíciókon alapul: minden résztvevői értelmezi a szituációt, s attól függően alakul annak a menete.

Én senkinek nem ajánlottam/ajánlom a passzivitást. Épp fordítva, ahhoz kell az igazi erő, hogy lemondjak az érzelmileg túltelített reagálásról. Ha megtámadnak, akkor arányos módon elhárítom, s próbálom - ha lehet - erőszakmentesen folytatni.

Ha a tanár nem üt, s a szülők most nem rontanak rá, akkor nincs ilyen utóélete az esetnek. Tehát mindig jól jár, aki önmérsékletet tanúsít. HA nem üt valaki, AKKOR találhat jobb alternatív megoldást / iskolai segítségkérés, konfliktushelyzetből való kilépés, jogi útra terelés, rendőrségi beavatkozás stb/. Szóval, áldozatot mindenképpen hozni kell: vagy az önmérséklet áldozatát, vagy a saját maga által elkövetett erőszak következményei elviselésének áldozatát. Mindanki döntse el, melyi útra lép...

Én is lájkoltalak. A téma összetettsége miatt valóban - kölcsönösen - hosszú gondolatsorokat lehetne még írni. Üdvözöllek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés