Európa-ellenes-e, aki „Európa-ellenes”?

2020. július 28. 9:57
Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
Nem a mi érzékenységünket sérti a betlehemállítás.

„Persze értem, hogy az »Európa-ellenes« az új »náci«. A Jelző, Amellyel Diszkreditálni Lehet A Másképp Gondolkodókat. Mégis hadd kérjem már ki magamnak lassacskán, hogy egy, a görög-római irodalmat eredetiben olvasó, a ruházati cikkektől az élelmiszerekig megrögzötten európai termékeket vásárló, kontinensünk legeldugottabb zugait ámuldozva bejáró és mindenütt a helyi kisvállalkozókat támogató, velük a saját nyelvükön beszélni igyekvő konzervatívot bármelyik foxi-maxis exemeszempés, vagy bármelyik Starbucksban lattézó világpolgár Európa-ellenesnek címkézzen.

A magamfajta patrióta erősen Sargentini-ellenes, Timmermans-ellenes, uborkagörbületszabályozás-ellenes, migránscsempészet-ellenes és nyugatifelsőbbrendűség-ellenes – ezt készséggel elismerhetjük, nincs mit szépíteni rajta. Ellenben nem világos, hol sejlik fel ebben bármiféle Európa-ellenesség. A gyönyörű francia templomokat, Európa épített örökségét nem a Brüsszellel szemben szkeptikus magyarok kenik össze fekáliával és szentségtelenítik meg, a gótikus székesegyházak nem miattunk égnek ki, a holland templomokat nem mi adjuk el a buddhistáknak, és nem mi dolgozunk azon gőzerővel, hogy egy napon a reimsi katedrálisból is eltűnjenek a mívesebbnél mívesebb keresztény jelképek, és kiterítsék helyettük az ázsiai-afrikai imaszőnyegeket.

A sok évszázados hagyományokat, az európai tradíciók pazar sokféleségét sem egészen az orbáni illiberalizmus nyirbálja meg – nem a mi érzékenységünket sérti a betlehemállítás vagy a holland fekete krampusz, és nem mi hozunk be ezek helyébe szivárványos-kínaiboás amerikai egyenfelvonulásokat. A germán rendet, tisztaságot és kiszámíthatóságot, a kemény munkával kiépített európai életminőséget nem a migránsozó fideszesek zúzzák széjjel hétről hétre rendőrrugdosással, buszsofőrveréssel és maghrebi bandaháborúkkal, és nem miattunk szökött fel a nőgyilkosságok száma Ausztriában, az Isztambuli Egyezmény részes államában. Lehet ránk mindenféle címkéket aggatni, de mégiscsak tény, hogy pillanatnyilag messze jobbak a hosszú távú kilátásai egy magyarországi műemlék templomnak, mint egy franciaországinak, ahogyan az is esélyes, hogy nagyobb arányban viszi majd tovább az európai értékeket és kultúrát egy csok-os családba születő Bence, mint egy Brüsszelben világra jövő Mohamed.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És korrupcióellenes-e az aki maga is korrupt?
De mint állat, olyan korrupt.
Életében nem dolgozott, csak lopott és fönn van a Forbes 400-as listáján.
Na, erre mi a válasz?

Válaszok:
bispora | 2020. július 28. 10:42

Ellenkezőleg. Jelenleg egyedül az igazán Európa-párti, aki "Európa-ellenes".

Ha a 80-as években nekem ezt valaki megjósolja, kinevetem.

Az egész nagyon csúnyán néz ki. Most, novemberben jön az Államokban az elnök választás. Hát, annak mindig volt tétje, de most azután nagyon.

Mindehhez a 40 fokos nyarak, bár az ideire eddig nem lehet panasz, nő minden, mint a bolondgomba.

Mert az idegen szép?

Mérleg lipsi, mérleg...
Nagyon javaslom egyszer játsz el a gondolattal, a jövő szempontjából mi a veszélyesebb, Lölő csilliárdjai, vagy az ütemesen növekvő európába csörtető képességtelen és agresszív muszlim és fkete hordák.
Ilyen qrva egyszerű- nézed a mérleget?

@nick89
Mérleg lipsi, mérleg...
Nagyon javaslom egyszer játsz el a gondolattal, a jövő szempontjából mi a veszélyesebb, Lölő csilliárdjai, vagy az ütemesen növekvő európába csörtető képességtelen és agresszív muszlim és fkete hordák.
Ilyen qrva egyszerű- nézed a mérleget?

Nekem mindegy, hogy melyik lopja el a közvagyont, Orbán vagy gyurcsányi!
Aki azért lesz politikus, hogy lopjon és rühelli a munkát, az mind egyforma.

A Tarlós által pártolt és engedélyezett mecsetek meg kiszolgálják a 10.000 budapesti muszlimot, az ő legközelebbi nagy ünnepük holnapután, csütörtökön:

Arafa napja, Zarándoklati Ünnep 2020-ban
ramadan eid 036A Magyarországi Muszlimok Egyháza ezúton tájékoztat minden muszlimot, hogy az idei évben Arafat napja 2020. július 30-án (csütörtök) lesz, insa Allah. Azoknak, akik nem utaztak el mekkai zarándoklatra (Haddzs), ezt a napot ajánlatos böjtölniük, jótetteket cselekedniük, Allahot emlegetniük (zikr).

Jah, hogy ne erőlködj, itt van ez is:
https://twitter.com/intent/twe..

Mohamed Próféta (béke legyen vele) tanítása szerint Arafat napja a legjobb nap az évben, amelynek böjtölése két évet (az elmúltat és a következőt) tisztít meg a bűnöktől.

Az Eid al-Adha (Zarándoklati Ünnep) első napja 2020. július 31-én, péntek lesz, insa Allah.

Ezúton szeretnénk gratulálni minden muszlimnak az áldott Eid al-Adha alkalmából.

Áldott Ünnepet Kívánunk!

130.000 kínai bevándorlóról meg szó sem esett...

Morálisan kihívásokkal küzdő lipsi nem barátom, ugye értetted mibe vertem bele a tokmányos orrodat?
A szektatársaiddal Európába hozott muszlim milliók a szép idegenek nektek. Európa sírásói vagytok...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés