Három megyében senki nem halt bele a vírusba – közzétették az aktív fertőzöttek és az áldozatok területi bontását

2020. július 16. 17:49
Az aktív esetek és a halálos áldozatok többsége is budapesti.

Csütörtök délután a koronavírus.gov.hu tájékoztatási honlapon közzétették a magyarországi halálos áldozatok és aktív fertőzöttek megyénkénti eloszlását.

Magyarországon eddig összesen 4279 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak. A fertőzöttek 51%-a 60 év feletti, 57%-uk nő, 42%-uk férfi. A védekezés első szakasza sikeres volt, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. Az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma az elmúlt időszakban fokozatosan csökken. Az új fertőzések száma az elmúlt hetekben stagnál, egyelőre nem nőtt kiugróan, és a most életbe lépett beutazási korlátozások célja is az, hogy ez így maradjon, a vírust ne hurcolják be külföldről és a járvány ne lángoljon fel. A kormány célja, hogy csak a legszükségesebb korlátozásokat tartsa fenn – kezdi a beszámolót az oldal.

Az aktív fertőzöttekre vonatkozó diagram adataiból aztán kiderül: a legtöbb aktív eset július 16-án Budapesten volt. A fővárost Zala megye követte, majd  Pest megyével folytatódott a sor. Utóbbiban már száz alatt van az aktív esetek száma. Négy olyan megye volt (Baranya, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna), ahol egyáltalán nem volt aktív fertőzött, de Békésben és Veszprémben is csak egyet-egyet regisztráltak. Minden ötödik aktív beteg kórházban van, és jelenleg 5-en szorulnak lélegeztetőgépre.

„Az elhunytak száma 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset.  Az elhunytak 93%-a 60 év feletti, 6 fő elhunyt a 30-39 éves, 10 fő elhunyt a 40-49 éves és 24 fő az 50-59 éves korcsoportba tartozik. Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött. Az elhunytak 60%-a budapesti, ezt követően a legtöbb COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták. Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar” – közli a kormányzati honlap.

 

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez engem is megdöbbentett, ráadásul valami olyan is szerepelt az egyik lap szerint MC kimutatásában, hogy a fertőzés majd negyedét kórházban szedték össze.

Ez nyilvánvalóan marhaság, a híd kibírna egy-két petárdát. Arról lehet szó, hogy körülnéztek ( Ukrajna, Románia, Bulgária etc. etc.), beszéltek a specialistákkal, aztán úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak. OV meredek dolgokba belemegy ( lsd. holnapi EU csúcs), de itt elővigyázatos.

Az 1974-ben épült Pesti út egy időzített bomba volt. Még akkoriban hallottam valakitől, aki régebben járt ott, hogy a szobák a folyosókról nyiltak és a folyosók végén voltak a vizesblokkok. A járóképes lakók, így szükségszerűen találkoztak. A modernebb otthonok pavilon rendszerűek és a szobákban vannak a vizesblokkok. Ezekben nem is következett be olyan katasztrófa, mint a Pesti úton, volt pár megbetegedés, de a helyzet megfogható volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés