Szijjártó: Magyarország és Ukrajna meg akarja oldani a vitákat

2020. május 29. 14:35
Amikor a kárpátaljai magyar közösség azt mondja, rendben vannak az oktatási, nyelvhasználati kérdések, feloldjuk a NATO-Ukrajna tanácsülések blokkolását, közölte a külügyminiszter.

Magyarország és Ukrajna megnyugtató módon le akarja zárni a vitákat - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten. Szijjártó Péter Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tárgyalt, majd a megbeszélésüket követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: vannak olyan jelentős kérdések a kétoldalú kapcsolatokban, amelyeket továbbra is másként ítélnek meg, ilyen a magyar nemzeti közösség oktatásával és nyelvhasználati jogaival kapcsolatos kérdéskör. Amikor a kárpátaljai magyar közösség azt mondja, hogy rendben vannak ezek a kérdések, Magyarország feloldja a NATO-Ukrajna tanácsülések blokkolását – közölte.

Az ukrán külügyminiszter kiemelte: eljött az ideje, hogy új fejezetet nyissanak a kétoldalú kapcsolatokban, megtalálják a kölcsönösen előnyös megoldásokat a nyitott kérdésekben és továbbra is támogassák egymást.

(MTI)

 

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon helyes el, hogy az ottani magyarok jogos igényei jelentik a tárgyalási és megegyezési alapot. E témakörben is látszik a kormány és az ellenzék közötti minőségi különbség, mert a gyáva és gerinctelen ellenzék áldozatul dobja a magyar kisebbségeket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés