Betiltaná a 21 éven alattiaknak a mobilozást John Rodgers demokrata szenátor

2020. január 10. 17:47
A törvényjavaslat elfogadása esetén 1000 dollár bírság és börtönbüntetés várna a 21 év alatti mobilozókra.

A vermonti szenátor törvényjavaslatot nyújt be a jogalkotóhoz, amely betiltaná a mobiltelefonok használatát mindenki számára, aki még nem töltötte be a törvényes alkoholfogyasztási életkort.

„A fiatalok mobiltelefon használatának veszélyes és életveszélyes következményeit nézve egyértelmű, hogy a 21 év alattiak nem elég érettek ahhoz, hogy biztonságosan használják az eszközöket” – fogalmaz a törvényjavaslat.

Indokolt lenne a törvény bevezetése

„Az internetet és a közösségi médiát, amelyekhez elsősorban mobiltelefonokon lehet hozzáférni, terroristák, fasiszták és más szélsőségesek radikalizálására és toborzására használják” –  fogalmaz a Times Argus.

A törvényjavaslat szerint a tilalom azért is indokolt lenne, mivel a „közgyűlés arra a következtetésre jutott, hogy a 21 év alattiak nem elég érettek lőfegyverek birtoklására, cigarettázásra vagy alkoholfogyasztásra sem” – mondta a WPTZ.

Rodgers azonban kiemelte, hogy pusztán megpróbál rámutatni a mobiltelefon használatának veszélyeire, és ő maga sem számít arra, hogy elfogadják a javaslatot.

„Nincsenek illúzióim, hogy ez át fog menni”– mondta a Times Argusnak. „Valószínűleg én sem szavaznám meg.”

Címlapkép: Pixabay

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberalizmus valahogy természetes módon mindig baloldalivá szokott válni, illetve szinte mindig a baloldali elhajlásokkal szokott összebútorozni. Ettől függetlenül időről időre azért meg tud lepni, hogy liberálisok olykor milyen véreskezű diktátorok tudnak lenni. Főleg amikor a "vérző szívük", az "együttérző énük" vezeti a kezüket.

Mobilon az akár hamis információ is gyorsabban terjed el, mint ahogy a cáfolat egyáltalán megfogalmazódjék. Ezzel szembe kell nézni.

Csakhogy van olyan Rend, amiben nincs köszönet.

Szimpatikus, bár halva született javaslat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában