„Böglyöstehénszarpuszta” – máris feltámadt az Eszdéesz!

2019. október 18. 10:38
Teljes pompájában tér vissza a mucsaizó eszdéeszesség a választás után.

Gyuribácsi tumblr-oldalán találtunk rá az ellenzéknek több sikert hozó önkormányzati választás után az egy évtizede kimúlni látszó, ámde most újra teljes pompájában megmutatkozó, tökéletes eszdéeszesség megnyilvánulására.

Vágvölgyi András, a rendszerváltó liberális értelmiség fenegyereke és „Gomperz Tamás” hvg-s publicista nem más, mint maga Vásárhelyi Mária publikus Facebook-posztja alatt merengett el Budapest és „Böglyöstehénszarpuszta” politikai nézeteinek eltéréseiről.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Másnak térkép e táj, nekem csak Böglyöstehénszarpuszta?
Ezeknek semmi közük sem a magyarokhoz, sem Radnótihoz, csak a Szamuelykhez, Kun Bélákhoz..

Az meglepne, mert lakosságarányosan vannak a képviselői helyek.
Nem feledkeztél meg arról, hogy van az egyéni választókerület mellett országos lista is?

Válaszok:
Teknős | 2019. október 18. 15:10

Pontosan. Az persze nem zavarta őket, hogy 2010-et megelőző 20 évben, egy budapesti szavazata legalább 1,5x annyit ért, mint egy vidékié. Az a demokrácia diadala volt. Most, hogy ugyanannyit ér az én szavazatom is, mint az övé, most sír a szája.

A testület az fideszes, nyominger!

Előre az újabb kétharmadért.

"... az ő agyukat sokkal könnyebb kilugozni az elmebeteg, hazug migránsozással mint a magasabban iskolázott, angolulu tudó, internetet használó városi lakosságét."
Ahhoz mit szólsz, hogy ez a Budapest ötször szavazta meg az egyre nyivánvalóbban alkalmatlan Demszkyt (akkor azzal a mesével kilúgozott aggyal, hogy ha nem Demszky nyer, akkor Budapesten elszabadul a fasizmus, az antiszemitizmus)?
Szerintem elsősorban te meg az ellenzéki kommentelők utaztok arra, hogy az idegen nyelveket nem beszélők pofájába hazudhattok. Mert ami a "migránsozást" illeti, nyilván te is arra számítasz, hogy a sok buta, angolul nem beszélő vidéki arról sem tud, hogy 2010-ben az Európai Bizottság Belügyi Főigazgatóságának megrendelésére készült egy uniós tanulmány, amely a menekültek európai szétosztásának lehetőségeit kutatva kimutatta, hogy Európa befogadó kapacitása 3,8 milliárd, a mai Magyarországé pedig 83 millió fő. Lásd itt:
https://ec.europa.eu/home-affa..
Az említett számadatok a dokumentum 12. számú táblázatában találhatók (112.oldal, belső számozás szerint 1-16. oldal). További durva körülmény, hogy a 31. oldalon (belső számozás szerint 17. oldal) van egy olyan paragrafus(cím), hogy "Az integráció nem releváns értékelési kritérium" ("Integration not a relevant assessment criterion"). Ennek fényében nem meglepő, hogy a 12. sz. táblázatban Európa befogadóképességének számításánál, nem azt vették alapul, hogy 500 millió európai mennyi idegent volna képes integrálni, hanem hogy a kontinens 3,8 milliárd embert tudna ellátni. Ami ugye egyáltalán nem integrációról, hanem fekete-fehéren lakosságcseréről szól.
És most nehogy azzal gyere, hogy ide úgysem akar jönni egy migráns se! - Mert az Unióban újra és újra napirendre kerül az elosztási kvóta, és amint egy pillanatra nem figyelünk oda, azt be is fogják vezetni. Akkor viszont azt is ki fogják találni, hogy szögesdrót-kerítéssel és géppuskás őrtornyokkal felszerelt határok nélkül hogyan tudják rávenni a migránst, hogy Magyarországon maradjon, ha kvóta szerint ide lett leosztva. Ennek kézenfekvő megoldása, hogy a jövevény az EU minden országában azonos összegű segélyt kap, illetve azonos minőségű ingyenes tárgyi ellátásban (pl. lakás) részesül. Ha magyar bennszülött vagy, akkor éld bele magad, hogy valószínűleg a te béred vagy nyugdíjad többszörösét fogja kitenni a lábát itt lógató idegennek "méltányosan" járó segély.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés