A Bizottság egy erős, progresszív, centrista politikussal lesz gazdagabb

2019. október 8. 22:31

Cseh Katalin
Facebook
Margrethe Vestager tudja, kit kell megkérdeznie, ha nem a propaganda álláspontját akarja hallani Magyarországról.

„Már az Európai Parlamenti választási kampányban világossá tettük: aki a Momentumra szavaz, arra is szavaz, hogy végre legyenek olyan magyar képviselők Brüsszelben, akik nem háborúzni, hanem tárgyalni és megállapodni akarnak Európa vezetőivel.

E vállalásunkat sokkal könnyebben teljesíthetjük majd a jövőben, hiszen tavasszal a Momentum kampányában is részt vevő Margrethe Vestager a Bizottság ügyvezető alelnöke lesz.

Vestager az előző öt évben versenyjogi biztosként olyan cégek adóelkerülési vagy piactorzítási kísérleteit »díjazta« sokszázmillió eurós büntetésekkel, mint a Facebook, az Apple, vagy a Google, ezzel az unió belső piacának ellenállóképességét és szilárdságát növelve. Az új ciklusban is a digitális térben aktív cégóriások hatékonyabb és igazságosabb szabályozásával foglalkozik majd, miközben az EU digitális politikáját is koordinálnia kell.

Mostani meghallgatása két dologról is meggyőzött. Egyrészt, az EU digitális politikája biztosan jó kezekbe kerül. Európának a mai napig nincs egységes digitális stratégiája és politikája, ami miatt hatalmas versenyhátrányban vagyunk az USA-val vagy Kínával szemben. 21. századi politika nem létezik digitális ügyek nélkül, a digitalizáció középpontjába azonban a felhasználókat kell állítani, ugyanis az ő igényeik mentén zajlik az innováció és a technológiai fejlődés.

Ami azonban még fontosabb, hogy a meghallgatás bebizonyította: a Bizottság egy erős, progresszív, centrista politikussal lesz gazdagabb. Olyasvalakivel, aki pontosan tudja, mi folyik Magyarországon – és azt is, kit kell megkérdeznie, ha nem a propaganda álláspontját akarja hallani Magyarországról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a nő felér egy kínzással- a másik kettővel együtt

Egyszer előttetek 'majd csörömpöléssel lecsukjuk a kaput'.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés