Gréczy Zsolt: Az Orbán-kormány sosem szerette a nyugdíjasokat

2019. szeptember 25. 12:09
A DK politikusa szerint a nyugdíjasok jobban járnának a Gyurcsány-kormány nyugdíjrendszerével.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy szerinte a kormány célja, hogy fenntartsa a kiszolgáltatottságot a nyugdíjasoknál. Gréczy Zsolt elmondta, hogy úgy véli, hogy a „nyomorgó nyugdíjasok” ugyan boldogok a kormány rezsitámogatása miatt, de hozzátette, hogy ha a Gyurcsány-kormány számítása szerinti nyugdíjat kapnák akkor nem egyszeri 9 ezret, hanem évi 90 ezret kaphatnának. A párt frakciószóvivője azt mondta, hogy szerinte a gazdaság állapotában benne lenne, hogy évi 90 ezer forinttal többet kapjanak a nyugdíjasok. 

Gréczy Zsolt arról is beszélt, hogy az MSZP-SZDSZ kormány 13. havi nyugdíjat adott, amit ugyan a „világgazdaság szorításában” a Bajnai-kormány vett el, de hozzátette, hogy a Fidesz ezt azóta sem adta vissza a nyugdíjasoknak.

Az európai minimálbérrel kapcsolatban Gréczy azt mondta, hogy az Von der Leyen programjában is szerepel. A politikus úgy fogalmazott, hogy szerinte „az mindegy, hogy uniós, vagy vállalati forrásból fedeznék ezt”. Szerinte a lényeg, hogy „a nagy multinacionális cégeknek el kell vállalni, hogy nem csak a brutális nyereséget veszi ki, hanem hogy többet is vállalnak az uniós polgárokért”. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: „az Európai Unió egy nagy közösség, olyan nincs, hogy a luxembourgi nyugdíjasnak nagyon jól kell élnie, a magyar nyugdíjasnak meg éhen kell halnia”.

A nyugdíjkorhatár emelésével kapcsolatban Gréczy arról beszélt, hogy szerinte „olyan helyzeteket kellene teremteni, hogy az emberek ne csak megéljék a nyugdíjkorhatárt, hanem boldog nyugdíjas éveik legyenek”. Szerinte erre a jelenlegi magyar egészségügy nem teremt lehetőséget.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A DK politikusa szerint a nyugdíjasok jobban járnának a Gyurcsány-kormány nyugdíjrendszerével."

Azzal a rendszerrel, amelyik csődbe vitte az államot? Mi az hogy! Nagyon is!

Gyurcsány-kormány nyugdíjrendszere az esetek többségében nem volt jó, mert az infláció meghaladta a béremelés mértékét. A Horn kormány idején lecsökkentett nyugdíjak pótlására hozták létre a 13. havi nyugdíjat, amit aztán 2009-ben vissza is vontak. Most fordítva van, az átlagbérnövekedés meghaladja az inflációt.

Nyugdíjaknál pedig a követelmény, hogy reálértéken megmaradjon.

"Szerinte erre a jelenlegi magyar egészségügy nem teremt lehetőséget."

Nem kellett volna leépíteni az egészségügyet 26 ezer fővel és a bérköltségüket, beleértve a járulékokat is, nem kellett volna eltapsolni.

Minden kormány, ha észnél van, szereti a nyugdíjasokat, mert munkahelyet nem foglalnak, viszont költenek és azt is jobbára belföldön.

"ha a Gyurcsány-kormány számítása szerinti nyugdíjat kapnák akkor nem egyszeri 9 ezret, hanem évi 90 ezret kaphatnának. [...] szerinte a gazdaság állapotában benne lenne, hogy évi 90 ezer forinttal többet kapjanak a nyugdíjasok."
Csakhogy egy Gyurcsány-kormány esetén kurvára nem ilyen lenne a gazdaság állapota. Abban legfeljebb csak évi MÍNUSZ 90 ezer lenne benne.

Zsóti! Én mindig azzal cukkolom a nyugdíjas szomszédomat, hogy: "Szeressen téged a Gyurcsány kormány!"
Nem írhatom le, hogy mit szokott válaszolni. :)))))))

Zsóti valószínűleg keveset iszik. Vagy sokat.

Ez a DK stílusa! A Gyurcsány-Bajnai kormány amikor megszűnetette a 13. havi (egyébként 80 ezerben maximált nyugdíjat), kitalálta a nyugdíj prémiumot
A 90.000 ft nem tudom, hogy került a DK szövegébe, de az általuk teljesíthetetlen 7,5 %-növekedéshez rendeltek 80 ezret.
Tudták, hogy számukra az alsó határ 3,5% növekedés (ami még nulla nyugdíj prémiumot jelent) is teljesíthetetlen.
Most meg elkezd ugrálni ez a Gréczy.
Ha valakinek, akkor a DK-nak itt ninsc sem oka, sem joga beszélni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés