Kelemen Hunor immár hivatalosan is ringbe szállt az államelnökségért

2019. szeptember 21. 14:05

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton benyújtotta az államfő-jelöltségéhez szükséges iratokat a bukaresti Központi Választási Irodához.

2019. szeptember 21. 14:05

A politikus elektromos rollerrel érkezett a helyszínre. Az összegyűjtött közel 270 ezer támogató aláírás átadása után újságíróknak elmondta: gesztusával azt az kívánja üzenni, hogy kevesebbet kell használni a gépkocsit. 

„Gondoljunk a környezetünkre, gondoljunk a gyermekeink jövőjére, és ne korlátozzuk senki jogát akár elektromos kerékpár vagy roller használatában" – jelentette ki. Hozzátette: nem korlátozásokat kell bevezetni az új járművekkel kapcsolatban, hanem szabályozni kell ezek használatát.

Kelemen Hunor úgy vélte: a jelölteknek víziókat, t bátor terveket kell bemutatniuk, amelyek kivezetik az országot a középszerűségből. Nyomatékosította: a választási kampánynak túl kell mutatnia az elnök alkotmányos feladatain, mert mindenki számára modellértékű az, amit az elnök mond, ahogyan az elnök reagál. Ezért a kampány során elsősorban a jövőről, a jelöltek jövőképéről kellene beszélni.

A politikus azt a meggyőződését hangoztatta, hogy az oktatás javítása a fejlődés kiindulópontja. Kijelentette: többet kellene befektetni az oktatásba, a kutatásba, hogy e tekintetben Románia térségi központtá váljon. Sérelmezte, hogy hiába foglalta bele 2011-ben a román parlament a tanügyi törvénybe, hogy a költségvetés hat százalékát oktatásra és kutatásra kell fordítani, e törvénycikkely alkalmazását minden évben elhalasztják.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. szeptember 22. 15:53
Helyes! Nem fog nyerni, de éreztetni kell az ottani magyarság politikai erő!
Akitlosz
2019. szeptember 21. 18:42
Próbálná csak meg Magyarországon! Még választani is tilos elnököt, nem csak jelölni.
Akitlosz
2019. szeptember 21. 18:41
"A politikus elektromos rollerrel érkezett a helyszínre. " És a cipőfűzője milyen volt, ha volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik