Jordan Peterson rehabra vonul

2019. szeptember 21. 14:48
Az 57 éves sztárpszichológus a szorongására szedett gyógyszertől akar megszabadulni.

A hírek szerint Jordan B. Peterson sztárpszichológus, a PC kérlelhetetlen ellenfele egy rehabilitációs klinika lakója lett egy időre.

A Budapesten is nagy sikerrel előadó szakember felesége rákbetegsége után kezdett stresszoldó gyógyszereket szedni, és most az ettől való függőségtől kíván szabadulni egy New York-i gyógyintézményben.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem vált életmódot, a siker kétséges, de hajrá!

Válaszok:
Megtalálta | 2019. szeptember 21. 22:51

A feleségénél halálos rákos megbetegedést diagnosztizáltak idén tavasszal. Megműtötték, majd műtéti komplikációk jelentkeztek, ami miatt 5 hétig élet és halál közt lebegett. Ezt nem lehet "életmódváltással" kezelni. Ez krízishelyzet. A Klonazepám, amit az orvos felírt Jordannak, olyan benzodiazepin, ami néhány hét használat után függőséget okozhat Elvonása súlyos depressziót, öngyilkos gondolatokat idézhet elő.

Jaj, ne fárassz már ezzel. Nálad kevés patologiásabb hozzászóló van itt a fórumon. Te akarsz másokat leszólni, miközben a gerendát nem veszed észre magadban?

"A te életed miben változott meg Peterson tanácsainak hatására?"

Világossá vált előttem, hogy te egy patologikus eset vagy. Ahelyett, hogy mások életét szőrözöd itt naphosszat, inkább a magadét kellene rendbe tenned.

"A felesége állapota volt az utolsó csepp volt a pohárban, szerintem."

Nem tudom. Én is szarul érezném magam, ha a feleségemről kiderülne, hogy haldoklik, hogy az esélye a gyógyulásra minimális, és ez a helyzet hónapokon keresztül tartana. Ez a normrális reakció. Senki nem lesz változatlanul boldog, ha a feje felet lebeg egy ilyen tragédia lehetősége. Persze van, aki jól bírja az ilyet is, de nagyon sok ember összeroppan, mikor meghal a férje vagy a felesége.
Akkor meg már inkább a bogyó, mint az öngyilkosság. A bogyóról le lehet jönni, az öngyilkosságot viszont már nem lehet visszacsinálni.

"Azt mondod, megtértél és ez megoldotta az életedet."

Teljesen mindegy, mit ír, hazudik. Nem oldott meg semmit. Különben nem itt elemezgetné mániákusan mások életének minden egyes mozzanatát éjjel-nappal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés