Zárt kapus lesz a magyar-azeri EB-selejtező

2019. szeptember 20. 17:37
Az UEFA a szeptemberi 8-i Magyarország-Szlovákia Eb-selejtezőn elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt döntött így.

A Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Európa-bajnoki selejtezőt, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az európai szövetségnek (UEFA) a szeptemberi 8-i Magyarország-Szlovákia Eb-selejtezőn elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött – olvasható a szövetség honlapján –, hogy az azeriek elleni mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni.

(MTI)

Összesen 76 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A focimeccs is olyan mint a kocsma. Mennek oda normális emberek is, de az alja biztos hogy ott van.

A himnuszuk kifütyüléséért.

Ez nem újdonság. Az UEFA a "rasszizmus" kategóriájába sorolja a másik nemzet expressis verbis gyalázását. Ezen X-edik büntetés és stadionbezárás után nem kellene újra és újra meglepődni, hanem hanyagolni kéne az ilyen megnyilvánulásokat.

Demagóg vagy. A magyar tábor végig buzdította a csapatot, aminek a 95 százalékával nem volt semmi baj. A Ria-Ria, a Hajrá! Magyarok! és a többivel semmi baja nincs az UEFÁNAK. A kifejezetten a szlovákokat gyalázó rigmusok, plusz himnuszfütyülés összesen kb. 5 percre került túlsúlyba, ami a büntetéshez sajnos már bőven elég, hiszen jól hallható volt (a teljes kapu mögötti szektor átvette). .

A szlovákok és a magyarok ugyan abban a rasszban vannak.
Akkor most mi van?
Rasszista az UEFA?
Nem értem!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés