Publicus: Három százalékkal vezet Tarlós

2019. szeptember 17. 8:52
Karácsony Gergelyt 34 százalékra mérte a közvélemény-kutató, amely szerint még mindig Tarlós István a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt – olvasható a Népszavában.

Szűk egy hónappal az október 13-ai választás előtt három százalék a különbség Tarlós István és Karácsony Gergely között – legalábbis erre jutott a Publicus Intézet, ami a baloldali napilap megbízásából készített felmérést. A közvélemény-kutató cég szerint a főváros választókorú népességének 37 százaléka támogatja a kormánypárti, míg 34 az ellenzéki főpolgármester-jelöltet.

A többi jelölt esetében már nem ilyen magas a támogatottság, mivel a független Puzsér Róbert négy százalékra számíthat, míg a médiaceleb Berki Krisztiánt senki sem választotta az intézet ezerfős mintájában. Összesen két százaléknyian vannak azok, akik sem Tarlósra, sem Karácsonyra, sem pedig Puzsérra nem tennék a voksukat október 13-án. A megkérdezettek három százaléka mondta azt, hogy nem menne el szavazni, míg húsz százaléknyian nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni.

Az MSZP-közeli közvélemény-kutató grafikája. Kép: Publicus Intézet

A pártszimpátiákat figyelembe véve meglepő – fogalmazott a napilap – hogy Karácsony Gergely a DK-s szimpatizánsok körében magasabb népszerűségnek örvend, mint az MSZP szimpatizánsok között, ami annak figyelembevételével, hogy a szocialistákkal Karácsony pártja, a Párbeszéd már régóta szövetségben politizál, igen sokatmondó (A DK-sok 95 százaléka, míg a szocialista szimpatizánsok 91 százaléka szeretné őt főpolgármesternek.)

Már jóval kevesebb támogatóra számíthat Karácsony a Momentum támogatói közül, ugyanis a generációs párt szavazóinak 69 százaléka voksolna csak Karácsonyra. Némileg meglepő a felmérés szerint, hogy a Fidesz-KDNP szavazói közül kilenc százaléknyian választanák az ellenzéki politikust.

Ismeretes, hétfőn a Nézőpont Intézet hozta nyilvánosságra a saját kutatását. Szerintük Tarlós István a biztos szavazók ötven, Karácsony Gergely negyvenkettő, Puzsér Róbert hét, míg Berki Krisztián egy százalékára számíthat.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Karácsony ígérgetéseken, fogadkozásokon túl eddig semmi érdemlegeset nem mondott Budapestről. Szóval, ez az állítólag 34% inkább kérdezze őt Zuglóról.

Közvélemény-kutatás

- Van még más is a családban?
- Igen. Ők is Tarlóst támogatják.
- Köszönjük, de abból már sok van.

"Nem tudom hogy honnan jöttél de mifelénk nem megafonba beszélnek hanem sokkal fejlettebb formában."

Fülbesúgás hátulról. ;-)

Még emlékszem, mikor a libás Bajnaiékat 15⅜-ra mérték. Ennek ellenére NAGYON nem vagyok nyugodt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés