A hetes cikkely nem elég

2019. szeptember 16. 12:49

Cseh Katalin
Facebook
Uniós reformokra van szükség a jogállamiság érdekében!

„Ma hallgatják meg Brüsszelben a magyar kormányt a jogállamisági normák áthágása miatt indított hetedik cikkelyes eljárás keretén belül. A meghallgatást a soros uniós elnökséget jelenleg betöltő finn kormány kezdeményezte, ám a Fidesz gyáva ellenkezése miatt azon a folyamatot eredetileg – néppárti többséggel – elindító Európai Parlament nem vehet majd részt. Ez azonban csak a kisebbik baj.

A jogállami normák tiszteletben tartása az európai közösséghez való tartozás alapja, azok tiszteletben tartását az EU-s alapszerződés aláírásával Magyarország is vállalta. Az Orbán-kormány tizedik éve veszi semmibe az uniós alapértékeket, miközben a démonizált Európai Unió által nyújtott támogatásokból korrupt önkényuralmi rendszert épített. Így mára sajnos egyértelműen bebizonyosodott, hogy a »jogi atombombának« is nevezett hetedik cikkelyes eljárás valójában egy túlzottan bonyolult, átláthatatlan és hatástalan procedúra, ami eredménytelenül védelmezi a tagállamokban a demokratikus értékeket.

Egyértelműen új mechanizmusokra van szükség, hogy az európai értékeket és a jogállamiságot egyik uniós tagállam kormánya se tudja végzetesen leépíteni. Első lépésként muszáj valamilyen formában a jogállamiság helyzetéhez kötni az uniós forrásokat. Épp ezért remek döntés lenne az is, ha csak a közös Európai Ügyészséghez önként csatlakozó tagállamok részesülhetnének a támogatásokból.

Az Európai Parlament antikorrupciós testületének, illetve az EU költségvetését ellenőrző bizottság tagjaként egy olyan feltételrendszer kiépítésén dolgozunk majd, ami minden tagállamban hatékonyan garantálja az európai értékek tiszteletben tartását. Mert Európa csak saját vívmányai tiszteletben tartásával maradhat sikeres. Mi pedig azért érkeztünk Brüsszelbe, hogy erre mindenkit emlékeztessünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagyis csak az kaphatna pénzt, akivel Sargentini vagy Tavares elégedett?

Belátta, hogy ez a bélgamáció nem hozza a várt eredményt. Az is lehet, hogy már akkor is tudta az is, aki elindította.

A végtelenségig rágják ezt a jogállamisági gittet, ami eleve egy gumifogalom. Szerintem még hetes cikkely sem lesz ebből, ez az egész csak egy kampányfogás. Maga a Sargentini jelentés is, amire ez az egész jogállami hiszti épül, egy politikai fércmű.

Pontosan. az EU-nak hívott sóhivatal saját reformjára, de mielőbb.

Kiadtátok a jelszót, "gyáva" és ezt szajkózzátok, pedig a botmixer hozzátok illőbb lenne.

A nevek változhatnak, de a mechanizmus a fontos. Ez akkor is durva lenne, ha Salvini, Orbán vagy éppen az AFD kezdené vizsgálni, hogy az egyes országok betartják-e az "európai értékeket". Ez már igazi moszkovita vonás: csak az kaphat a közös forrásokból, aki megfelel a mindenkori többségi (mainstream, bolsevik) "értékeknek".

A Codruta-Kövesi román főügyésszel. Ezeknek tényleg NINCS ki a négy kereke, és egyáltalában.

Hallottak már olyanról, h. szuverén magyar állam?

Európában minden állam jogállam, bmit is jelentsen az. Azzal együtt sem Erdélyben sem Horvátországban nem mertem venni vityillót, nem akartam ottani jogi dolgokba belebonyolódni. Viszont a német, osztrák francia cégek, természetes teljes jogvédelemben részesülnek Magyarisztánban, semmi hátrányt nem szenvednek.
Ez az egész jogállamozás a poszt- és neokommunisták retrográd utóvédharca.

Az EP egy elfekvő, semmi szükség rá. Nagy pénzeket markolnak fel. Korábbi neve jobban tükrözte szerepét. "Tanácskozó Testület".
A tényektől elrugaszkodott fércmunka + a média aknamunkája oda vezethet, hogy olyan amilyen kétharmad ( persze nem annyi) hetes cikkellyel bohóckodhat. A 7. cikkelyt arra találták ki, ha valahol puccs lenne, katonai junta, tömegével csuknának le politikai ellenfeleket, újságírókat , ha nem vétettek amúgy a BTK vagy PTK szerint.
Kína meg USA nagy gazdasági harcban áll, jól elhúztak Euróba mellett, erre itt jogállamiságoznak, meg hetedik cikkelyeznek. Besz@rás!
Több mint ezer éves államunk végig a jog talaján állt. Kivéve azt a pár száz évet, amikor más hatalmak pofáztak bele az államiságunkba, jogrendszerünkbe. A német itteni kamara felmérése szerint a befektetőik, cégeik, vezetői 82%-ban elégedettek a befektetéseikkel, akkor mi a f@szt akarnak még tőlünk? Jogilag is teljesen biztonságban vannak.

Jogállamunk egy hibája, hogy pl. a Momentum elnöke még mindig nem vezekel magánbirtokba hatolásért, újságíró vegzálásáért, mit írjon, mit ne írjon, rendőrök közé hajított égő füstgránátért. A gyíkvállúnak nincs mentelmi joga, még sem halad az ügye. De ebben sem kérjük Brüsszel beavatkozását, idehaza megoldjuk.

A választási pénzből a az ő családi nyomdaja kapott megrendelést a momentumtól. Ez ellen is fellép? Vagy a kocosfogut megrendszabalyozza?

Ez a hetes cikkely nem elég ugyanaz mint Marosán Buci holnaptól lövetünkje..

Von der Leyen már egységes jogállami vizsgálatot helyezett kilátásba az összes tagállamban. EZ abszolút korrekt, s állunk elébe. Az viszont nem megy, hogy a Momentum és hasonló hülyék támadó-pártpolitikai-ideológiai alapon kívánnának diszkriminálni.

"A hetes cikkely nem elég
2019. szeptember 16. 12:49
CSEH KATALIN
Uniós reformokra van szükség a jogállamiság érdekében!"
"Az, hogy a torkomig ér fel a Soros farka, nem elég, sokkalta nagyobb farokra van szükség a Soros-farokállamiság érdekében!"

Ott van már ez a szerencsétlen, a pöcegödörben, amit csillogónak lát, és benne önmagát vakító villogónak.

Tényleg nincs egy pasija, aki néha lefárasztaná?

Van, de a CIA budai műveleti területre dobta..

A gyarmatosítás szabadságát kihagytad. Az EU nyugati tagállamai semmi másban nem olyan jók, mint abban.

Hagyjuk már ezeket a kitalált alapértékeket! Történelmi alap nélküli jelszavak, szándékosan homályos kontúrokkal, meg azzal a fenntartott joggal, hogy csak egy bizonyos politikai réteg definíciója szerint érvényesek.

Európa az évszázadok során rengeteg olyan értéket teremtett, ami alkalmassá tette a világelsőségre, de amit az előbb említett politikai réteg kidobott és most a saját rögeszméit tenné a helyükre.

“Kicsi vagyok, kicsi vagyok
Ha megnövök, beléd rúgok
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!

Egyre feljebb furakodom
Jaj, de magas ez a torony
Még, még, még, még, még
Ennyi nem elég!....”

https://youtu.be/Nt_PIbNmEJc

“....érik a narancs...” :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés