Salvini visszatért, és az országot eláruló baloldal elleni ellenállásra buzdított

2019. szeptember 15. 17:33
A Liga elnöke szerint Conte Merkel és Macron vállveregetéséért árulta el Olaszországot.

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az  olaszokat az „Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

Salvini beszéde elején olaszul, franciául, németül és angolul is megismételte, hogy „az olasz nép senkinek sem a rabszolgája”.

A Liga vezetője kijelentette, hogy Giuseppe Conte  miniszterelnök „eladta” Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért „Macron és Merkel vállveregetését” érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mivel „ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott” – hangoztatta Matteo Salvini. Megjegyezte, hogy a Conte-kormány ezzel nem „Salvini, hanem 60 millió olasz ellen” cselekszik. „Olaszország nem alamizsnát kér, hanem jövőt akar adni fiataljainak!” – hangoztatta.

Rasszista, gyarmatosító a baloldal szerinte

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) kormánya „az olasz nép árulója”. Hangoztatta, hogy miközben a „senki által meg nem választott” Conte-kormány a hatalmat és a bársonyszékeket választotta, a Liga a hamarosan ismét „győztes és igazi Olaszországot” képviseli. Kifejtette, hogy a baloldal migrációs politikája „rabszolgatartó, rasszista, gyarmatosító”, mivel szerinte emberek százezreit kényszeríti Afrikából Európába, hogy kizsákmányolja őket, ezzel egy időben „feláldozza” az európai népek nemzeti identitását, kultúráját, történelmét.

„A nem keresztény Európa nem Európa” – mondta Matteo Salvini. „Ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!” – üzente a migránsoknak Salvini. Bejelentette, hogy ha a jelenlegi olasz kormány eltörli az utóbbi egy évben bevezetett migrációs szigorítást, a Liga népszavazást kezdeményez ennek fenntartására.

A Liga vezetője emlékeztetett, hogy az Európai Unió a népek közösségeként alakult meg, nem pedig a „bankok és pénzügyi hatalmak” Európájaként. Úgy vélte, Enrico Berlinguer, a volt Olasz Kommunista Párt (PCI) egykori főtitkára „forog a sírjában”, amikor látja, hogy a mai kommunisták a bankokkal és nem a munkásokkal vannak jóban.

Az ország felszabadításáról beszélt Salvini

Matteo Salvini beszéde végén arra kérte a nagygyűlés résztvevőit, fogják meg egymás kezét, és emeljék magasba. Majd bejelentette, hogy a Liga Olaszország békés, demokratikus, büszke és forradalmi „felszabadítására” készül a munkát és a biztonságot helyezve a középpontba. Hozzátette, hogy a „Liga megnyitja kapuit” minden olasz előtt, aki csalódott a mostani kormányban vagy a többi pártban. „A hatalom kormánya helyett a nép kormányát” szorgalmazta.

A Liga vezérének szavait sajtóbecslések szerint 80 ezren hallgatták Pontida mezején, az egykori Északi Liga megalakulásának jelképes helyszínén, ahol a párt 1990-től minden évben nagygyűlését tartja. Pontidában alakult meg a 12. században az úgynevezett Lombard Liga I. Frigyes Barbarossa (Rőtszakállú) német-római császárral szemben.

(MTI)
 

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Salvinire egy komoly veszély leselkedik: Salvini.
ha elveszíti a mértéket és a higgadtságot.
Csak lépésről lépésre, és mindig csak egyet, a soron következő meccset nyerje meg.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. szeptember 15. 19:40

Szerintem rosszul látod.

A mondás is úgy tartja: Addig üsd a vasat, amíg meleg.

Kinyitották a kapukat, következik a költségvetés amely megszorítások fog tartalmazni. Nem kívánom, de a pakliban benne van egy terrortámadás és akkor az olasz társadalomban robban a bomba. Contet pedig úgy vágják ki, mint macskát a konyhából.
Ha Salvini tovább üti az egyre forrósodó vasat, a tavaszra a Liga fog kormányt alakítani és a köztársasági elnököt is a Liga fogja adni.

Brüsszel igazából attól retteg ( nem a migráns kérdéstől), hogy Salvini véletlenül bedönti az eurot, ami az egész rendszer összeomlásához vezetne. Olaszország ugyanis az Unió harmadik-negyedik gazdasága, nem Görögország.

Volt egyszer egy Olaszország.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés