Salvini visszatért, és az országot eláruló baloldal elleni ellenállásra buzdított

2019. szeptember 15. 17:33

A Liga elnöke szerint Conte Merkel és Macron vállveregetéséért árulta el Olaszországot.

2019. szeptember 15. 17:33

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az  olaszokat az „Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

Salvini beszéde elején olaszul, franciául, németül és angolul is megismételte, hogy „az olasz nép senkinek sem a rabszolgája”.

A Liga vezetője kijelentette, hogy Giuseppe Conte  miniszterelnök „eladta” Olaszország szuverenitását és gazdasági érdekeit, és ezért „Macron és Merkel vállveregetését” érdemelte ki. Conte azért nyitotta meg a kikötőket, mivel „ezt ígérte az EU-nak, és ezért cserébe ismét kormányon maradhatott” – hangoztatta Matteo Salvini. Megjegyezte, hogy a Conte-kormány ezzel nem „Salvini, hanem 60 millió olasz ellen” cselekszik. „Olaszország nem alamizsnát kér, hanem jövőt akar adni fiataljainak!” – hangoztatta.

Rasszista, gyarmatosító a baloldal szerinte

Úgy vélekedett, hogy a jelenlegi Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) kormánya „az olasz nép árulója”. Hangoztatta, hogy miközben a „senki által meg nem választott” Conte-kormány a hatalmat és a bársonyszékeket választotta, a Liga a hamarosan ismét „győztes és igazi Olaszországot” képviseli. Kifejtette, hogy a baloldal migrációs politikája „rabszolgatartó, rasszista, gyarmatosító”, mivel szerinte emberek százezreit kényszeríti Afrikából Európába, hogy kizsákmányolja őket, ezzel egy időben „feláldozza” az európai népek nemzeti identitását, kultúráját, történelmét.

„A nem keresztény Európa nem Európa” – mondta Matteo Salvini. „Ha a feleségedet és lányodat burkával akarod lefedni, menj vissza hazádba!” – üzente a migránsoknak Salvini. Bejelentette, hogy ha a jelenlegi olasz kormány eltörli az utóbbi egy évben bevezetett migrációs szigorítást, a Liga népszavazást kezdeményez ennek fenntartására.

A Liga vezetője emlékeztetett, hogy az Európai Unió a népek közösségeként alakult meg, nem pedig a „bankok és pénzügyi hatalmak” Európájaként. Úgy vélte, Enrico Berlinguer, a volt Olasz Kommunista Párt (PCI) egykori főtitkára „forog a sírjában”, amikor látja, hogy a mai kommunisták a bankokkal és nem a munkásokkal vannak jóban.

Az ország felszabadításáról beszélt Salvini

Matteo Salvini beszéde végén arra kérte a nagygyűlés résztvevőit, fogják meg egymás kezét, és emeljék magasba. Majd bejelentette, hogy a Liga Olaszország békés, demokratikus, büszke és forradalmi „felszabadítására” készül a munkát és a biztonságot helyezve a középpontba. Hozzátette, hogy a „Liga megnyitja kapuit” minden olasz előtt, aki csalódott a mostani kormányban vagy a többi pártban. „A hatalom kormánya helyett a nép kormányát” szorgalmazta.

A Liga vezérének szavait sajtóbecslések szerint 80 ezren hallgatták Pontida mezején, az egykori Északi Liga megalakulásának jelképes helyszínén, ahol a párt 1990-től minden évben nagygyűlését tartja. Pontidában alakult meg a 12. században az úgynevezett Lombard Liga I. Frigyes Barbarossa (Rőtszakállú) német-római császárral szemben.

(MTI)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beseharkány
2019. szeptember 16. 11:16
Elnézést: egy helyett a!
Beseharkány
2019. szeptember 16. 11:14
Olaszországban 75 év alatt volt 66 kormány... Szóval nincs itt probléma, jó taktikai érzékkel döntött, hogy borítja a bilit. Win-win helyzetben volt, mikor meglépte. Ha sikerül, gyorsan hozhat határozott lépéseket az illegális migránsok megállításáért, ha nem (ez történt), akkor Salvininak esélye nyílhat kitölteni egy vagy akár több ciklust is egy migránsellenes közhangulat miatt. A ii. Vh. óta ez csak Berlusconinak sikerült! (ha jól rémlik)
makapaka2
2019. szeptember 16. 09:37
HAJRÁ SALVINI! VÉDD MEG AZ OLASZOKAT!
Vakfolt
2019. szeptember 16. 09:04
Stratégiai pillanat volt, jól megragadta, önazonos kinyilatkoztatás, pár hónapig biztosan pozitív a hatása, a kérdés csak annyi, hogy sikerül-e megtartani a választásokig, avagy vét-e az olasz kormány olyan szarvashibát, hogy a közeljövőben választásra kerül sor? Nekimehetnek Salvininek, láttunk már olyat, hogy az ellenzéki fideszt tartották pergőtűz alatt, de azt is tudjuk, hogy annak 2010 az eredménye. Érdekes idők jönnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik