Összeomlott ellenzéki összefogásosdi

2019. szeptember 15. 11:42

Új jelenség, hogy az ország bizonyos részeiben az ellenzék egyszerűen megszűnt.

2019. szeptember 15. 11:42
Kovács András
Kovács András

„Szétesett az ellenzéki összefogás Szigetszentmiklóson is. A Pest megyei városban a hivatalban lévő fideszes polgármesterrel szemben a kezdeti tervekkel ellentétben nem egy, hanem három jelölt lesz, mivel több régi MSZP-s-nek nem tetszett, hogy bevették az összefogásba az antiszemita Jobbikot. Az ellenzéki egység Halászteleken is szétesett. A települést vezető MSZP-s polgármester egy civil szervezet színeiben indul, de egy független jelölt is ringbe száll vele szemben, valamint indul a Fidesz is. Az egyéni körzetekben a szocialista párti polgármester civil szervezetével szemben egyébként a DK több helyen önállóan indul.

Az ellenzéki összefogás teljes szétesése mellett új jelenség, hogy az ország bizonyos részeiben az ellenzék egyszerűen megszűnt. Hajdú-Bihar megyében nem sikerült jelöltet találnia az ellenzéki erőknek a 17 ezer lakosú Hajdúnánáson, Derecskén, Mikepércsen, Körösszegapátin és Újtikoson. Békés megyében nem lesz ellenzéki kihívó Biharugrán (Makra Tibor – Fidesz-KDNP), Csabacsűdön (Molnár József – Fidesz-KDNP), Dombegyházon (dr. Varga Lajos – Fidesz), Kisdombegyházon (Magyar Zsolt István – Fidesz-KDNP), Kondoroson (Ribárszki Péter – Fidesz-KDNP), Körösladányban (Kardos Károly – Fidesz-KDNP), Körösújfalun (Szabó Csaba – Fidesz-KDNP), Pusztaottlakán (Pál-Árgyelán Elvira – Fidesz-KDNP), Sarkadon (dr. Mokán István – Fidesz-KDNP), Tarhoson (Kürti Sándor – Fidesz-KDNP) és Újszalontán (Jova Tibor – Fidesz-KDNP).

A Győr-Moson-Sopron megyei Fertődön a jelenlegi városvezető, Bognár Zoltán (Fidesz–KDNP) az egyetlen polgármesterjelölt, akárcsak Fertőszentmiklóson Horváth Tibor (Fidesz–KDNP). A Veszprém megyei Balatonfüreden sem lesz ellenzéki kihívója a fideszes Bóka Istvánnak, és Csopakon sem indul a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben ellenzéki kihívó. A Zala megyei Hévízen sem sikerült jelöltet találnia az ellenzéknek a hivatalban lévő fideszes polgármesterrel szemben, de Lentiben is csak kormánypárti jelölt lesz a szavazólapon.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. szeptember 15. 17:46
" összeomlott az ellenzéki összefogásosdi". Már ahol (sajnos). Ahol nem, ott zombi horror műsor lesz. Sajnos. és a Fidesz sajnos csak átlagot számol: összességében mennyit nyer majd. Ahelyett, hogy ahol rosszul áll, ott ezerrel kampányolna...
sozlib_abschaum
2019. szeptember 15. 17:11
Mindegy, hogy mivel keveri az ember a kakát "ellenzék" (tömeggyilkosok ivadékai dk / momentum és buzi lyobbikosokkal) az mégiscsak szar marad.
Megtalálta
2019. szeptember 15. 15:38
Nem az az érdekes, hogy vidéken rosszul szerepel az ellenzék, hanem hogy várhatóan a fővárosban is rosszul fog szerepelni. Ott, ahol elvileg a legerősebbek.
Bástyaelvtárs
2019. szeptember 15. 15:11
a fidesz a települések kb negyedében nevezett meg önálló jelöltet. Akkor ezt is úgy kell értelmezni, h összeomlott a fidesz jelöltállítása? :) annyira szánalmasak ezek fizetett ócska FB bejegyzések... De a "független" mandiner véletlenül pont szemlézi a noname senkik posztjait :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik