Összeomlott ellenzéki összefogásosdi

2019. szeptember 15. 11:42

Kovács András
Facebook
Új jelenség, hogy az ország bizonyos részeiben az ellenzék egyszerűen megszűnt.

„Szétesett az ellenzéki összefogás Szigetszentmiklóson is. A Pest megyei városban a hivatalban lévő fideszes polgármesterrel szemben a kezdeti tervekkel ellentétben nem egy, hanem három jelölt lesz, mivel több régi MSZP-s-nek nem tetszett, hogy bevették az összefogásba az antiszemita Jobbikot. Az ellenzéki egység Halászteleken is szétesett. A települést vezető MSZP-s polgármester egy civil szervezet színeiben indul, de egy független jelölt is ringbe száll vele szemben, valamint indul a Fidesz is. Az egyéni körzetekben a szocialista párti polgármester civil szervezetével szemben egyébként a DK több helyen önállóan indul.

Az ellenzéki összefogás teljes szétesése mellett új jelenség, hogy az ország bizonyos részeiben az ellenzék egyszerűen megszűnt. Hajdú-Bihar megyében nem sikerült jelöltet találnia az ellenzéki erőknek a 17 ezer lakosú Hajdúnánáson, Derecskén, Mikepércsen, Körösszegapátin és Újtikoson. Békés megyében nem lesz ellenzéki kihívó Biharugrán (Makra Tibor – Fidesz-KDNP), Csabacsűdön (Molnár József – Fidesz-KDNP), Dombegyházon (dr. Varga Lajos – Fidesz), Kisdombegyházon (Magyar Zsolt István – Fidesz-KDNP), Kondoroson (Ribárszki Péter – Fidesz-KDNP), Körösladányban (Kardos Károly – Fidesz-KDNP), Körösújfalun (Szabó Csaba – Fidesz-KDNP), Pusztaottlakán (Pál-Árgyelán Elvira – Fidesz-KDNP), Sarkadon (dr. Mokán István – Fidesz-KDNP), Tarhoson (Kürti Sándor – Fidesz-KDNP) és Újszalontán (Jova Tibor – Fidesz-KDNP).

A Győr-Moson-Sopron megyei Fertődön a jelenlegi városvezető, Bognár Zoltán (Fidesz–KDNP) az egyetlen polgármesterjelölt, akárcsak Fertőszentmiklóson Horváth Tibor (Fidesz–KDNP). A Veszprém megyei Balatonfüreden sem lesz ellenzéki kihívója a fideszes Bóka Istvánnak, és Csopakon sem indul a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben ellenzéki kihívó. A Zala megyei Hévízen sem sikerült jelöltet találnia az ellenzéknek a hivatalban lévő fideszes polgármesterrel szemben, de Lentiben is csak kormánypárti jelölt lesz a szavazólapon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sok helyen való vidéki ellenzéki megszűnés oka, hogy a fővárosi vezérek lusták, nem tudnak szervezni, másokat lelkesíteni, így munkatársakat szerezni, utánpótlást kinevelni. Ez konkrét tény, s figyelmeztető arra, hogy ne szavazzon rájuk senki.

Nem az az érdekes, hogy vidéken rosszul szerepel az ellenzék, hanem hogy várhatóan a fővárosban is rosszul fog szerepelni. Ott, ahol elvileg a legerősebbek.

Tudod, -bár ti elmeroggyantak, nem hatódtok meg a logika nevezetű rasszista izétől- a lényeg az, hogy Hajdúnánáson 2014-ben még 4 polgármester-jelölt volt a választáson. De- hála a kemény munkátoknak- ma nincs csak egy jelölt. Hajdúnánás megközelítőleg olyan nagyságú város, mint az enyém. A balosok szemlesütve járnak, mert amit csináltok, az egyszerűen vállalhatatlan egy olyan helyen, ahol még épeszű emberek élnek. Itt nálunk 3 polgijelöltünk van. Van egy jobbikos összefosott jelöltünk, aki lecserélte a gerincét. A kutya sem fog rászavazni. A kemény balos mag, egy egyesület nevében elindítja az emberüket a baloldali összefogással szemben. A régi, 20 éve konzekvensen emeszpés és 10 éve emeszpés elnök indul az emeszpé jelöltje ellen. ( Rossz nyelvek szerint, amikor lejöttek az elvtársak, hogy elmondják a tervüket, még a székeket is rájuk dobálták) A fideszes polgármester meg már csak egy kávét kér.

Én nem jósoltam, hanem 2014-es adatokat hoztam.
2014 a múltban van és nem a jövőben. Borzasztóan elhülyültetek az elmúlt években. Szerintem valami amőba rághatta az agyatokat.

""kire szavazna a kedves válaszadó: a fideszes jelöltre, ha az „kiharcolná a kormánynál, amire a város fejlődéséhez szükség van, vagy az ellenzékire, ha tudná, hogy az
Gyurcsány Ferencet és a bukott baloldali erőket segítené a hatalomba?”

Mi a baj? Ez nem is kérdés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés