Origo: Üllőn is csalhatott az ellenzék

2019. szeptember 12. 13:19
Fricsovszky-Tóth Péter közösségi oldalán írta, hogy a biztonság kedvéért lefotóztak minden egyes ajánlóívet.

Józsefváros és Erzsébetváros után Üllőn is csalhatott az ellenzék – írja az Origo. A portál egy olvasói levél alapján azt írja, hogy a Pest megyei településen az egyik egyesületi színben induló ellenzéki jelölt azzal dicsekedett közösségi oldalán, hogy lefotózta az eddig összegyűjtött ajánlóíveket. Mivel a hatályos jogszabályok nem teszik lehetővé az ajánlások másolását, és így az azon szereplő adatok rögzítését sem, erős a gyanú, hogy Üllőn sem játszanak tiszta eszközökkel a kormányellenes erők.

Augusztus közepén jelentette be Nagyné Prém Szilvia, az Üllő Te Vagy nevű egyesület képviselője a szervezet képviselőjelöltjeinek társaságában, hogy Üllőn is megszületett az „első ellenzéki összefogás”. „Nagy nap ez a mai, ugyanis a pártok és azok képviselői egy civil szervezet mellé tették le a voksokat” – büszkélkedett akkor Nagyné Prém.

A politikus pénteken közzétett közösségi oldalán egy fényképet, amelyen Fricsovszky-Tóth Péter képviselőjelölt-társával egy kávé mellett várják az ajánlásgyűjtés eredményét. Utóbbi a következőképpen kommentelte a várakozó helyzetet a bejegyzés alatti hozzászólásában: „nem lehet gond az ajánlásokkal (szerk.). De azért minden egyes ívet lefotóztunk mielőtt leadtuk..ha esetleg csoda történne”...

A kommentszekcióban többen figyelmeztették, hogy a jogszabályok nem teszik lehetővé az ajánlások másolását, így fényképet sem szabad róluk készíteni. Az ellenzéki politikust azonban ezek a vélemények nem igazán hatották meg, és azzal próbált érvelni, hogy választási csalás veszélye miatt, bizonyítékként készített a választók személyes adatairól fényképet. A Magyar Nemzet hétfő reggel írt a józsefvárosi összefogás ajánlóív-másoló és -rögzítő akciójáról. Ennek kapcsán a portálnak Ifj. Lomnici Zoltán elmondta, hogy az ajánlóívek másolása, sokszorosítása, fénymásolása, illetve duplikált adatbázisok létrehozása tilos, amiért akár szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A fényképezéssel hogy csaltak? Esetleg tiltott dolgot csináltak, de ettől több szavazatuk nem lesz.

"...nyilvánosan törölték az adatbázist..."??????????????????????????????????????????????
Ezt most te teljesen komolyan gondolod?????????????????????????????????????

"Ó, szent együgyűség"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés