Trócsányi László jelölése a bővítési portfólió élére egy rossz vicc

2019. szeptember 10. 13:14

Donáth Anna
Facebook
Ő fogja számonkérni a csatlakozni kívánó országokon az európai értékek betartását?

„Ma végleg biztossá vált, hogy a magyar kormány Trócsányi László volt igazságügyi minisztert jelöli uniós biztosnak, és a bővítésért felelős portfóliót szánják neki. Azt a portfóliót, amelynek vezetője a jövőben azért is felelős lesz, hogy számonkérje az EU-hoz csatlakozni kívánó országokon az emberi jogok védelmét, az európai értékek betartását és a koppenhágai kritériumokat.

Mindezt egy olyan emberre bíznák, aki:

 A gyülekezési törvény bevezetésével sokkal nagyobb mozgásteret adott a rendőrségnek és a hatalomnak, hogy tüntetéseket tiltson be, formálódó mozgalmakat lehetetlenítsen el.

 A nevetséges, kommunikációs célokat szolgáló, a jogállamiságot megcsúfoló „STOP Soros” törvénycsomag összeállítása felett őrködött igazságügyi miniszterként, ami miatt aztán eljárást is indított az Európai Bizottság Magyarország ellen.

A törvényjavaslatával megnehezítette a közérdekű adatok igénylését, segítve ezzel a magyar miniszterelnök köreinek EU-s forrásból történő zavartalan gazdagodását.

Egy olyan kormánynak volt szerves tagja, ami sportot űzött a civil szervezetek üldözéséből.

 Miniszterként bűncselekménnyé tette a hajléktalanságot, kitiltva ezzel a hajléktalanokat minden közterületről.

Nem kerülhet az Európai Unió kormányába, pláne egy ilyen fontos pozícióba egy olyan miniszter, aki büszkén épített egy olyan rendszert, ami a legtöbb európai alapértéknek ellentmond. Egy olyan rendszert, amely sokkal inkább hasonlít az orosz rendszerhez, mint egy európai államéhoz. Egy olyan rendszert, aminek egyik fő célja az európai adófizetők pénzének magánvagyonná alakítása – a pénzt a miniszterelnök legszűkebb környezetében, elsősorban a családja közelében tartása. Trócsányi nem csak egy egyszerű fideszes: azok közül való, akik nem csak nézték, hanem aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarországot ma sokkal kevésbé tekintsék európai országnak, mint korábban.

Trócsányi László vállalhatatlan, elvi és szakmai alapon is alkalmatlan jelölt az Európai Unió kormányába. Jelöltsége ellen fogok szavazni az Európai Parlamentben, és ugyanerre fogom kérni a teljes Renew Europe frakciót is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A másik cikk képén milyen jót nevet Trócsányi a Donátféléken.

Azon erővel, amivel az ember személyét próbáljuk amortizálni, sokszor politikai méregcseppeken formálódva, az ember azon is elgondolkozhat, hogy amit megfogalmaz, állítások, mennyiben képeznek igazságot.

Válaszok:
Sulammit | 2019. szeptember 10. 20:39

"Nem haladónak vagy konzervatívnak kell lenni, hanem igaznak! Se jobboldalinak, se baloldalinak, hanem igaznak. Keressétek az igazságot!" S ha az ember ezt teszi, ha már az "igazhoz", igazsághoz való közelítés lesz az emberi törekvésben a mérvadó, elsődlegesen már Istenben bízva, a világosság útján való kitartásra törekedve, akkor el tud engedni dolgokat, nem maga akar megoldani mindent, Isten kezébe ajánl mind nagyobb részt s hisz, minden körülmények között törekedve kitartani, mert önmaga csak homályosan lát. Az idő fogalmának jelentése megváltozik, s az ember a lelki béke irányába haladva érzi, elegendő megtenni ami tőle telik, nem többet, de azt viszont meg kell cselekedni, következetesen keresve az igazságot, kitartva és képviselve a megtalált értékeket s ami pedig ezen túl van, az már Isten oldala, azt Ő fogja cselekedni, a legnagyobb hatalom.

Donáth Annának sok sikert, Trócsányi Lászlónak sok sikert, bármerre kerülnek, de nem a saját ego, elgondolások követéséhez, nem is a politikai szolgáló üzemmódban való mind több idő eltöltéséhez, az emberi elgondolások szolgálatához, hanem már az ember feletti igazságokhoz való közeledéshez, amely közeledés, lelkület formálódás visszahat emberi világunkra, mind hatékonyabban építve.

Amivel vegyuk eszre, hogy a magyarellenes kulso es belso ellenseg askalodasa ellenere eleg komoly adut kaptunk a kezunkbe Ukrajnaval szemben a karpataljai magyarok vedelmehez. Gyakorlatilag a nyelvtorveny miatt jo alaposan megcsukloztathatja oket Trocsanyi ha valaha is EU tagjeloltek akarnak lenni.

Toporzékolj!

(Amúgy mi a frásznak ennyi párt? 101%-ban ugyanazt a mantrát nyomják... meg tudja bárki különböztetni egymástól a DK-t, az ún. Jobbikot, az MSZP-t, a Momentumot, a szélbernadettet stb. ? Miért nen elég egy toporzékoló közlemény?)

Már annyira nyálas Soros ennyire erőltetett kiszolgálása......

Az a rossz vicc, hogy te egyáltalán ott vagy, a viccpártoddal együtt.
Te vagy a vicces, aki a könyökén kívül még semmit nem tett le az asztalra, és nem Trócsányi László, akinek a cipőfűzőjét sem vagy méltó megkötni.
Mire játszod itt az agyadat, arra a szociológiai diplomádra, valami komolyabbra már nem tellett abból a pici eszedből?

Most ugye a Donáth lányra gondolsz? Az ő nyilatkozatára? És Csehére, meg Ujhelyiére, Dobrevére, akik Trócsányi László személyét próbálták amortizálni? És a Fidesz kormányét! A te kormányodét.

Válaszok:
hhonor | 2019. szeptember 10. 22:39

Az ember megnyilvánulásait kerülnek felsorolásra, a megtermett gyümölcsöket. Amelyek között ott vannak az igazságok.

"Miniszterként bűncselekménnyé tette a hajléktalanságot, kitiltva ezzel a hajléktalanokat minden közterületről."

"Bűn-e az utcán aludni?

Cs. Béla hajléktalan, nyáron az Üllői útról, egy padról rendőrök állították elő, majd került bíróság elé az ügye. A bíró Cs. Bélát elmarasztalta, mert a rendőrök felszólítása ellenére sem hagyta el az utcát, de a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, írja az Utcajogász Egyesület.

Az elsőfokú ítéletben a bíró Cs. Bélát figyelmeztetésben részesítette “életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése” miatt. A Főváros Törvényszék azonban arra utasította az elsőfokot, hogy tárgyalja újra az ügyet, és vizsgálja meg ismét, hogy Cs. Béla követett-e el szabálysértést.
Cs. Bélát július végén a rendőrök állítása szerint rövid időn belül háromszor is figyelmeztették, majd egy újabb alkalommal előállították a Gyorskocsi utcába, ahol hetvenkét órás őrizetben tartották. Ő volt az első olyan hajléktalan, akit az Alkotmánybíróság döntése óta, amely legitimálta a hajléktalanok kriminalizálását, rendőrök bíróság elé állítottak.
A rendőri feljelentés szerint Bélát már háromszor érték tetten az utcán, ahol lakhatás hiányában életvitelszerűen tartózkodott. „Cs. Béla a tárgyaláson személyesen nem lehetett jelen, hanem a tárgyaló melletti helyiségben, bilincsben ülte végig a saját tárgyalását. A védelmét ellátó ügyvédek, az Utcajogász önkéntesei hiába indítványozták, hogy jelen lehessen a tárgyaláson, a bíróság elutasította a kérésüket”.
Az elsőfokú bíróság döntése azt jelentette, hogy „a bíróság rosszallását fejezi ki és felhívja az elkövetőt, hogy a jövőben tartózkodjon a jogsértéstől".
A döntés ellen Cs. és az ügyvédek fellebbeztek. A fellebbezés miatt az ügy a Fővárosi Törvényszékre került, ahol a törvényszék háromtagú büntetőtanácsa megállapította: az elsőfokú bíróság nevében eljáró bírósági titkár olyan súlyos eljárási szabálysértéseket követett el, hogy azt másodfokon nem lehet orvosolni, ezért szükséges a döntés hatályon kívül helyezése.
Mik a bírói tanács szerint az eljárási szabálysértések? A törvényszék indokolása szerint a bírósági titkár egyáltalán nem foglalkozott azzal, amit Béla mondott, csak és kizárólag a rendőrségi iratokra támaszkodott. Ez pedig azért volt különösen súlyos hiba, mivel maguk a rendőrségi iratok is hiányosak voltak, így az egész tárgyalást meg kell ismételni és Bélának újra bíróság elé kell állni.
Az Utcajogász és Cs. Béla ügyvédje, Kalota Ágnes a döntésről azt mondta, hogy örülnek, hogy a törvényszék észlelte, hogy mennyire felszínes, kirakatszerű volt Béla tárgyalása.
Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a hajléktalanság nem bűn, így minden ilyen rendőri vagy bírósági eljárás csak a szegények megbélyegzéséhez vezet. A rendőrség és a bíróságok már így is hatalmas ügyteherrel dolgoznak, így minden ilyen eljárás csak közpénzek pazarlását jelenti.”
(index.hu, szeretetfoldje.hu)

Válaszok:
Sulammit | 2019. szeptember 11. 10:51

Jav.: Az ember megnyilvánulásai kerülnek felsorolásra, a megtermett gyümölcsök. Amelyek között ott vannak az igazságok.

Nonszensz, hogy a hajléktalanságot részben üldözéssel és büntetéssel kezeljük.

Ha pedig személy amortizációról beszélünk, abban Gyurcsány és Soros ellen vittük művészi szintre a személy amortizációt, tudatosan a személy rombolását eszközként használva, mások manipulálása végett. Hazugságokat, manipulációkat képviselve saját országunk irányába, úgy, hogy közben a keresztény értékek védelméről beszélünk. Nem, ezen úton nem Jézust képviseljük, hanem a saját egonkat, politikai érdekeinket. Két irányba viszont egyszerre senki nem szolgálhat.

Azon viszonyulás, amely Jézus szándékaihoz és lelkületéhez igyekszik közeledni:

"„A megroppant nádszálat nem töri össze…” (Iz 42, 3) – Levél az Alaptörvény módosításáról

Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) társadalmi kérdésekkel foglalkozó Caritas in Veritate Bizottsága elnökének levelét adjuk közre, melyet az Alaptörvény hajléktalanokkal kapcsolatos részének módosítása vonatkozásában írt.

Nem jó az, hogy egy hajléktalan az utcán, az aluljárókban, a tereken lakjon. Nem jó sem neki, sem az ott élőknek, az arra járóknak. Nem jó sem egészségügyi, sem biztonsági szempontból, sok esetben a városok kulturális értékeit is károsítja, és nem segíti a hajléktalanságból való kiemelkedést sem. Nem jó talán az sem, hogy egyes szervezetek beperelik az államot, ha egy-egy ilyen hajléktalan telepet felszámol, és a pereket megnyerik. Egyetértek azzal, hogy a magyar állam ennek a helyzetnek a megoldására törekszik.

Ahhoz azonban, hogy a helyzetet meg tudjuk oldani, ismerni kell a reális okokat és a lehetséges kivezető utakat. Felidézek néhány konkrét sorsot (egy hajléktalanokkal dolgozó keresztény szakember hajléktalan barátai közül néhánynak az életsorsát).

Katit még csecsemőként adták állami gondozásba, majd, amikor 12 évesen nevelőszülőkhöz került, a „szülők” prostitúcióra kényszerítették, hogy a saját kisebb gyermekeiknek legyen élelemre. Ma egy fogatlan, huszonéves, drogos prostituált.

Jenő „csak egyszerűen” elvesztette a munkáját, mert munkavégzés közben olyan súlyosan károsodott a látása, hogy elbocsájtották munkahelyéről, ahol 30 évig középvezető volt. Ötven valahány évesen, egyedül, mert a szüleit már elvesztette, család híján a rendkívül művelt, értelmiségi, egyetemet végzett ember kétségbeesetten mindent megpróbált. Még raktárosnak sem vették vissza a volt munkahelyére. Kis lakásán és lassan rajta is meglátszott a nélkülözés. Várja, hogy nyugdíjas lehessen, de addig a közmunkások megalázó munkáját végzi. Kutyaürüléket szed közparkokban, egyre romló egészségével. Már nem látszik rajta, hogy ki volt ő aktív éveiben.

Jancsit, nem tudni miért, kettő éves korában állami gondozásba adták a szülei, majd a család, ahová került, évekig az istállóban tartotta a gyermeket az állatok között. Amikor hívő falubéliek kimenekítették a kisfiút hatéves korában, még egyáltalán nem beszélt. A család sajnos már nem tud róla gondoskodni, gondjainkra bízták az autisztikus, értelmileg sérült Jancsikát, aki már elmúlt hatvanéves. Hetedik éve az ő saját fix asztalánál rádiókat szerelget forrasztópákával és este „hazamegy” megszokott éjjeli menedékhelyére, ahol „tartják az ágyát”.

Marcsit hat testvérével együtt másfél hónapos korában az anyukája adta állami gondozásba. Valószínűleg ekkor simogathatták meg őt utoljára önzetlenül. Édesanyja soha nem látogatta többé őket, minden testvére, az ikertestvére is máshová került, másik intézetbe, akkor ez volt a „szokás”. A nevelők nem vehették fel a síró kicsiket, nehogy kötődés alakuljon ki köztük. A kislány azóta egy ijesztően durva megjelenésű ötven valahány éves nővé cseperedett. Még a hajléktalanok között is kirekesztett, magának való magányos farkassá vált.

Péter, amikor nyolcévesen hazaért az iskolából, az egész családját vérbe fagyva találta, mert nem tudni miért, édesapja megölte az édesanyját, a kisöccsét, majd magával is végzett. Péter sokkos állapotban hetekig bujkált a környező erdőkben, mire megtalálták. Ma felnőtt negyvenes emberként sem találja a helyét, nincs otthona.

Nem könnyen megoldható életsorsok. Talán összeszorult a szívünk, ahogy olvastuk őket. Ha nekünk kellene végigjárnunk az ő életútjukat, könnyen hasonló helyzetbe kerülnénk, főként akkor, ha nem lenne körülöttünk megtartó közösség, család. Ha őszintén körbenézünk ismerőseink, akár családtagjaink között, nagy valószínűséggel találunk olyan rokont, barátot, akit mi rejtünk el a társadalom elől, ha nem segítenénk rajtuk, nagy valószínűséggel már ők is hajléktalanok lennének. Ha ők nem is teljesen a mi normáink szerint élnek, de legalább emberhez méltó körülmények között. Nekik, rajtuk mindig segítünk. Akinek nincs senkije, aki talán soha nem tartozott igazán senkihez, nem érdemli meg ugyanezt?

Ha valaki alkoholt fogyaszt, beül a gépjárművébe és balesetet okoz, akkor mentőhelikopter megy érte, mindent megteszünk, hogy ha vétkes is az ember, de megmentsük az életét. Nem kérdezünk, hanem cselekszünk, gyógyítunk, még ha több millió forintos is a végszámla. A hajléktalan ember esetében pont fordítva működik minden. Kérdések, legtöbbször ítéletek sokasága záporozik, aminek az a végkövetkeztetése, hogy ő tehet az állapotáról, hogy ebbe a helyzetbe került, hát segítsen magán. Vagy egyből magunkhoz mérve sokszor megugorhatatlan feltételeket szabunk: ha lesz munkája, ha…, ha… akkor majd segítünk.

Az a kérésem a jogalkotóinkhoz, hogy ha szigorítják a közterületen való életvitelszerű tartózkodásra vonatkozó részét a törvénynek, akkor az Alaptörvény XXII. cikkelyének első két pontját is szigorítsák, amely pedig az állam és az önkormányzatok kötelességét fogalmazza meg: „Magyarország törekszik arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeit és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsa. Az emberhez méltó lakhatás feltételeinek a megteremtését az állam és a helyi önkormányzatok azzal is segítik, hogy törekszenek valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani.”

Úgy gondolom, ennek az első két pontnak a tekintetében igen sok teendőnk lenne. Kellene például sok állandó pszichiátriai ellátást biztosító kórházi férőhely. A hajléktalanokkal foglalkozó szakemberek javaslata alapján kialakítandó specifikus (végleges) egészségügyi-szociális ellátási forma teljes egészében hiányzik az ellátórendszerből. Garantálni kellene az addiktológiai és más kórházi kezelés elérhetőségét, kellő odafigyeléssel és empátiával való elvégzését a fedélnélküli honfitársaink számára is. Segíteni kellene abban, hogy a társadalom peremére szorult, de kiemelkedni vágyó emberek alacsony bérleti díjú bérlakáshoz juthassanak. Ma Magyarországon kb. 30 000 hajléktalan személy van, akikre alig több mint 10 000 férőhely jut a szociális ellátó rendszerekben. Kérem a jogalkotókat, hogy ezeknek a feltételeknek megteremtése érdekében kezdjenek párbeszédet a hajléktalanokkal foglalkozó szervezetekkel, esetleg az egyházakkal is.

Az Egyház és a társadalom kincsei a szegények. A testvéreink ők is. „Egy társadalom emberiességnek legfőbb mércéje az, hogy hogyan bánik a szegénnyel, az időssel, a beteggel, a gyöngével” (XVI. Benedek pápa). Amit megteszünk eggyel a legkisebbek közül, azt Jézussal is tesszük, amit meg nem teszünk meg, azt Vele nem tesszük meg (Mt 25,40.45). Dr. Székely János püspök" [Magyar Kurír katolikus hírportál]

Az első mondatod zavaros. Mit is akartál mondani?

Kitiltotta? Jól tette! Eddig a közterületen lévő padok a hajléktalanok kocsmája, szállása, alvóhelye volt.

Te le tudtál ülni ezeken a szép nyári estéken a pároddal beszélgetni egy padra? A fiatalabb éveidben, még csókolóztál is ilyen padokon!
Veled még nem fordult elő, mint az idős ember, hogy a sok gyaloglástól kifáradtál és szerettél volna leülni egy padra?

Neked tetszik az, hogy a kis üzletek tulajdonosai, vagy alkalmazottai, nem tudnak kinyitni, mert előbb a pisis alkoholmámorban paplanok közt alvó hajléktalant kell eltakarítania, utána pedig kitakarítania az összepisilt helyet, hogy a vevők be tudjanak menni vásárolni? És mindezt MINDENNAP!

Jézusra hivatkozva minden egyes commenteddel a kormányt szidod. Nagyon álszent és átlátszó vagy.
Nem kell ám ideológiákat gyártanod, látjuk jól, hogy folyamatosan intrikálsz a kormány ellen, védve a libsibolsikat.

"Az EU szoros ellenőrzése kifejezetten jót tesz Magyarországnak, ha a tényleges demokráciát hozzuk szóba. "

Félreértettél egy szó párost - ezt: "Már a Szaros vezérelt euban sem" , ugyanis sejtésem szerint Dzsordzs Szorosz EParlamenti ismert influenciáját kívánta szóbakeríteni a fórumtárs (,nemde?)

Imigyen írta :
"a szemkilövetős áldemokrácia a ti kedvenc játszóteretek, csak most éppen nem az van műsoron. Már a Szaros vezérelt euban sem annyira."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés