Karácsony a stadionok építése ellen gyűjt aláírásokat

2019. szeptember 9. 14:40
A közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szerint Kubatov Gábor pártja ne vádoljon senkit se.

Felesleges pénzszórásnak, a lopás szinonimájának tartja a stadionépítéseket Karácsony Gergely, aki ehelyett az egészségügyre fordítaná a magyar adófizetők pénzét.

A baloldali ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje hétfőn Budapesten, a IX. kerületi Groupama Aréna előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt időszakban Budapesten sok száz milliárd forintot vittek el a sportberuházások, és nincs végük: a Groupama Arénával szemben épül egy kézilabdacsarnok, néhány kilométerrel arrébb a Duna-parton egy atlétikai csarnok készül, de hasonló sportberuházások lesznek Csepelen, a Hegyvidéken és Újpesten. Hozzátette: Tarlós István főpolgármester ahelyett, hogy a budapestieket képviselné, láthatóan azt érzi feladatának, hogy a kormánnyal legyen jóban, márpedig a kormány Budapesten mindenhol stadiont akar építeni.

Elmondta, azért kezdték el a Stadion Stop aláírásgyűjtésüket, hogy a kormány állítsa le ezeket a meggondolatlan beruházásokat és az azokra szánt forrásokat az egészségügy fejlesztésére fordítsa.

Az atlétikai stadion tervét kritizálta a ferencvárosi jelölt

Baranyi Krisztina ferencvárosi ellenzéki polgármesterjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy a „csilliárdokért” épített, hamarosan elkészülő Puskás Ferenc Stadionban nem lehet nemzetközi atlétikai versenyeket rendezni, ezért Ferencváros legjobb adottságú, Duna-parti telkén építenek fel egy olyan stadiont, amely kizárólag a 2023-as atlétikai világbajnokság idején lesz tele emberekkel.

Elmondta, a stadiont „cipőkanállal” tervezték egy picike területre, ahol semmilyen infrastruktúra nem áll majd rendelkezésre, még parkolót sem tudnak építeni mellé, annyira szűk a hely. Lesz viszont egy torony helikopterleszállónak - tette hozzá. Hangsúlyozta, meg fogják állítani Ferencváros legértékesebb telkeinek, házainak nagyon hosszú ideje történő kiárusítását.

Karácsony Kubatovval vágott vissza

Volt kérdés arról, hogy a Magyar Nemzet című napilap birtokába jutott dokumentumok szerint feltételezhető, hogy csalással, törvénytelen eszközök igénybevételével készül az önkormányzati választásokra a fővárosi, a józsefvárosi ellenzék. Karácsony Gergely határozottan cáfolta ezt az információt, amely egy, a Facebookon közzétett fotón alapszik. Elmondta, ha valaki törvénytelenséget követ el, ritkán szokta fotóval dokumentálni és nyilvánosságra hozni.

Sem a VIII. kerületi, sem más kerületi kampányban nem használnak fel olyan adatokat, amelyeket a törvény tilt, például az ajánlóíveket aláírók adatait - rögzítette, hozzátéve, csak és kizárólag olyan állampolgárokkal vannak kapcsolatban, akik ehhez a törvényeknek megfelelően hozzájárultak. Karácsony Gergely szerint a fotón, az szerepel, ahogy ellenőrzik, hogy minden ajánlóív visszaérkezett-e. Úgy fogalmazott: „a Fidesz, Kubatov Gábor pártja meg aztán végképp ne vádoljon senkit”.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha kórházakra ment volna el ez a pénz, akkor azért gyűjtöttél volna aláírásokat, hogy a kormány ne költsön ennyit a betegekre, idősekre, inkább az egészséges táplálkozásra, életmód változtatásra és bicajokra.

Itt a Mandineren volt nemrég olvasható a stadion-építésekkel kapcsolatos szakértői írás, mely élesen megvilágítja Karácsony demagógiáját.

De azért levették az FB posztot..

A stadionok, tetszik, nem tetszik, ugyanúgy az életünk részei, mint a vasút, buszjárat, kórház, színház, talán egy van, ami más ezeknél: az iskola.
Arányaiban, - 60 ÉV LEMARADÁSÁT, ELHALASZTOTT STADIONÉPÍTÉSEIT PÓTOLJA A KORMÁNY, DE MEG LEHET ÁLLÍTANI!
Csak akkor valakiknek vállalnia kell a felelősséget, - BÍRÓSÁG ELŐTT - ha málladozó betondarabokkal a gyerekednek, vagy nektek kiverik a szemeteket, vagy halántékon ütnek a tepsiig.
És: UEFA, FIFA rendezvényekre akkor Magyarországon nem kerülhet sor.
A magyar csapatok játsszák le ezeket a meccseket Pozsonyban, bocs akkor már Bratislavában, Ploestiben, Bécsben, Belgrádban, béreljenek ott pályát, stadiont, biztonsági személyztet ecetera.
Végtelen demagógok vagytok, de ez Karácsonynál, alapból jön...
Úgy értem, a valódi iskola, az, ahol nem magatartászavaros, 13 éves anya szülte esélytelen, neveletlen gyermekek zilálják szét a fejlődés lehetőségét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés