Gyűlöletbűncselekménnyel vádolják a Biblia-idézetet megosztó finn politikust

2019. szeptember 6. 16:25
A képviselőnő csak amiatt aggódik, hogy a lassan egy Biblia-idézet megosztása is illegális lesz. 

A kereszténydemokrata Päivi Räsänen azután került a kritikák kereszttüzébe, hogy a helsinki Pride előtt megosztotta a rómaiakhoz írt levél néhány versét: „24 Ezért Isten szívük vágya szerint kiszolgáltatta őket a tisztátalanságnak, hadd gyalázzák meg saját testüket. 25 Isten igazságát hamissággal cserélték fel, s inkább a teremtmény előtt hódoltak, mint a Teremtő előtt, aki mindörökké áldott. Ámen. 26 Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. 27 A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét.” A képviselőnő a finn evangélikus egyházat kritizálta, amiért részt vett a Pride-on. 

A rendőrség most szexuális kisebbségek elleni izgatással vádjával folytat eljárást Räsänen ellen; a vizsgálat egyelőre még nem zárult le. Egy későbbi bejegyzésében a politikus azt írta: nem aggódik, amiért eljárás folyik ellene, csupán amiatt, hogy lassan egy Biblia-idézet megosztása is illegális lesz. 

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is izgatok egy kicsit:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. szeptember 6. 19:26

Hadd dőljön, ha dőlnie kell.

Én is izgatok egy kicsit:
"Egy mérgezett társadalom természetes pillanatképe: egy lánynak öltözött kisfiú egy meztelen, magát nőnek hívő homoszexuálissal Sérülékeny fiatalok és gyerekek a célkeresztben
...tudja-e a naiv anyuka, mit néz a gyereke, ha azt beülteti a Cartoon Network rajzfilmcsatorna elé? Láthat például olyan rajzfilmet, mint a Steven Universe, a biszexuális zsidó Rebecca Sugar alkotását, amit a zsidó Ann Sanoff által vezetett Warner Bros. tulajdonában lévő csatorna vetít.
Idén a ’90-es években népszerű rajzfilm, a Rocko is egy régi fiú karakterből csinált immár „transzneműt”, akit a szülei elfogadnak lányként. A műsort a zsidó Sumner Redstone által tulajdonolt Viacom terjeszti.
Judith Pamela Butler nemi teoretikus, harmadik hullámú feminista , a queer, gender elmélet propagátora, magyar-zsidó és orosz-zsidó származású: ...mindennek az eltörléséhez alternatív identitásokkal kell kikezdeni a hetero normatív ideálist. Amikor minden relatív és a deviáns is ugyanannyira jogos és érvényes, mint a normális, a normális elveszti uralmát. Amikor ez a hagyományos rend felborul, akkor győzhet a nemi „forradalom”."

A szellemes biblikus idézettel telibe talált a képviselőnő. Ez fáj a buzi-párti hatóságoknak.

De már alakult 'Päivi-Räsänen-Support-Group'.

Azokat, akik megvallanak engem az emberek előtt, én is megvallom majd mennyei Atyám előtt. De aki megtagad az emberek előtt, azt én is megtagadom mennyei Atyám előtt. Mt 10,32-33

A facebookon simán ki lehet írni, ki hogyan fog bebörtönözni olyan embereket, akik ellen vád sincs, lehet lincselésre buzdítani jobboldali politikusok ellen, de úgy tűnik a Biblia már tényleg szétfeszíti a közösségi normákat.

Jó, mindenféle megfontolásból lehet Bibliát idézni, és ezek egy része célzatos. De emiatt rendőrségi eljárást indítani? Ez tényleg elképesztő.

Egykor ez volt irányadó:
"Legyen a te forrásod áldott, és örvendezz a te ifjúságod feleségének. Szerelmes szarvas és kedves zerge ő; az ő emlői elégítsenek meg téged minden idôben, az ő szerelmében gyönyörködjél szüntelen. (Péld. 5, 18-19)"

Ma ez: Judith Pamela Butler nemi teoretikus, harmadik hullámú feminista , a queer, gender elmélet propagátora, magyar-zsidó és orosz-zsidó származású: ...mindennek az eltörléséhez alternatív identitásokkal kell kikezdeni a hetero normatív ideálist. Amikor minden relatív és a deviáns is ugyanannyira jogos és érvényes, mint a normális, a normális elveszti uralmát. Amikor ez a hagyományos rend felborul, akkor győzhet a nemi „forradalom”."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés