Húsvéti levél Sargentininek

2019. április 23. 9:52

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Judith Sargentini: ön a jelentéktelenség, a becstelenség, az üresség mesterműve.

„Judith Sargentini: ön a jelentéktelenség, a becstelenség, az üresség mesterműve. És tudja, az a legszánalmasabb ebben az egészben, hogy mindez nem Lucifer alkotása. Az ördög ennél igényesebb, ennél sokkal jobb az ízlése. Ez az ócska, semmi ember életműve. A tehetségtelen szatócsinas vizesnyolcasai a lélekkufárok, zugárusok sötét, dohszagú boltja előtt.

Ez ön, Judith Sargentini. És ez az ön világa.

(...)

Ön el sem tudja képzelni, mennyire belénk égett már mindez. És ha ön képes egyáltalán bármit is felfogni a világból a genderfluid kocsonyás közegén és az úgynevezett liberalizmus sötét, esztelen és elviselhetetlen diktatúráján kívül bármit is, akkor azt kell felfognia, hogy mi, itt Közép-Európában, a mindig kitagadott, kiröhögött, odadobott, meggyalázott, lenézett és lesajnált Közép-Európában, mi minderre mindig ezt feleltük:

»Mondjad neki, Márton, im ezt felelem: Kegyelmet uradtól nem vár soha Szondi, Jézusa kezében kész a kegyelem: Egyenest oda fog folyamodni.«

És ezt a hatalmasoknak feleltük. Oszmánnak, Habsburgnak, szovjetnek – s ezek olykor azért elő tudtak kaparni némi rokonságot legalább az ördöggel. S mi mégis ezt feleltük, a Hegedűs hadnagyokat meg felkötöttük, Arany Jánosunk pedig megírta Ferenc Jóskának A walesi bárdokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sargentini asszony világáról az árul el a legtöbbet, hogy itthon kik a leglelkesebb rajongói. csak ízelítőül pár név: a Gyurcsány-Dobrev házaspár, Jávor Benedek, Niedermüller Péter, Szanyi Tibor, Vadai Ágnes, Kunhalmi Ágnes, Fekete-Győr András, illetve a "szalonképes" Jobbik.

Európai Egyesült Államokról álmodó posztkommunista nagyvállalkozók, az SZDSZ utód fiókái, heJesíró ajtónakfutkosók, egykori gárdamellényes nácik és semmiben sem hívő hatalombiberachok.

Ti meg csak ragaszkodjatok a hülyeségeitekhez továbbra is.

Képtelenek vagytok felfogni, hogy nincs már kizárólagos média hatalmatok, és képtelenek vagytok a változáshoz igazodni.

Persze ti ezt úgy élitek meg, hogy oda a sajtószabadság, de hát szánalmasak vagytok ebben is.

Külföldre meg azért nem mentek, mert nem akartok dolgozni, ott meg azt kellene. Marad a mindent elsöprő érv, az O1G. Persze normális emberek ezen csak röhögnek.

Az oszmánok például 2000 védő kiállása miatt elkotródtak Eger alól, a szovjetek '56 után inkább gulyáskommunizmust építettek mint terrort, és az atomtölteteket is gyorsan hazaszállították, azaz van példa, nem is kell nagyon keresgélni.
Sajnos abban igazad van, hogy nemzettársaink egy része folyamatosan azt keresi, kinek hódolhat; töröknek, bécsi udvarnak, szovjetnek, Brüsszelnek. De szerencsénk a szerencsétlenségben, hogy kis ország, csak egy csőcseléke van.
És ti vagytok a kisebbség.

Miért, nyugaton nem szempont a mások - jelesül a muszlimok - érzékenysége a keresztény jelképekkel szemben?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés