Meghalt Princz Gábor

2018. november 17. 18:22
Elhunyt Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója Bécsben.

Az MTI közölte: életének 62. évében 2018. november 17-én Bécsben elhunyt Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója. 

A Wikipedián található életrajz szerint Princz Gábor 1956-ban született Moszkvában. Édesapja a külkereskedelemben dolgozott, édesanyja könyvtáros. Felsőfokú tanulmányait a moszkvai Lomonoszov Egyetem politikai gazdaságtan tanári szakán kezdte, a budapesti Marx Károly Közgazdasági Egyetemen folytatta külkereskedelmi szakon, ugyanezen egyetem külgazdasági szakán végzett.

Az egyetem elvégzése után a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt 1988 tavaszáig, majd részt vett a Postabank létrehozásában. Az 1988-tól 1998-ig terjedő időszakban a Postabank Rt. elnök-vezérigazgatója volt. Az 1998-as kormányváltás után menesztették, később Ausztriába költözött.

1997-ben büntetőeljárás indult ellene és hat munkatársa ellen, amelyben hibás üzletpolitikával és hűtlen kezeléssel vádolták őket, de ebben az ügyben 2006-ban felmentő ítélet született. A Legfelsőbb Bíróság 2009. február 11-én jogerősen 3,6 millió forint pénzbüntetésre ítélte.

(MTI; Wikipedia)

Összesen 163 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A rendszerváltás pártbankárja.

Prinz Kisbandi Gábor, akit konkrét célra nevelt ki a párt.

Az AVHnal volt egy bizonyos Princz Gyula, a verocsoport vezetoje. Nem gondoltam hogy koze lehet ehhez a Princzhez, de igy hogy Moszkvaban szuletett nem elkepzelhetetlen...

Apró Piroska felügyelő bizottsági tag, majd elnök volt a Postabankban......

Érdekes, hogy pont azon a napon érte a vég, amikor kigyulladt a DK irodája. Úgy tűnik, Feri nekiállt, hogy rendbe hozza a DK pénzügyeit.

Sajnos a "váratlan, tragikus halál" ilyen embernél gyakran azt jelenti, hogy először aláír egy nyilatkozatot a posztkomcsi pártok adósságának elengedéséről, utána hátulról fejbe veri magát egy jégcsákánnyal, végül a halál beállta után fél órával úszni indul a Dunában, lábán egy betoncsizmával.

Szerintem Princz Gábort csak felhasználták, őt tették elore, hogy elvigye a balhét. Nyilván nem egyedül döntött a hitelekről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában