Nem akar a Jobbik múltjával foglalkozni Heller Ágnes

2017. november 17. 15:10

Írta: Kereki Gergő
„Az Amerikai Egyesült Államok és Churchill is együttműködött Sztálinnal, mert volt valaki, akit le kellett győzni.” Többek között ezzel indokolja Heller Ágnes, hogy a baloldalnak össze kell fognia a Jobbikkal. A Jobbik korábbi zsidósággal kapcsolatos kijelentéseit „szégyenletesnek” tartja, de nem akar a múlttal foglalkozni a filozófus, aki megengedi: egy Orbán nélküli Fidesz is koalícióképes lenne számára. Interjúnk.

Korábban azt nyilatkozta, hogy a Jobbik és a baloldal összefogására van szükség a Fidesz leváltása érdekében. Ezt a nyilatkozatát fenntartja még?

Fenntartom, igen. Minden demokratikus országban van jobboldali párt, baloldali párt, liberális párt. Ez így normális. De a Fidesz ma nem egy párt, hanem egy zsarnokságnak az összeesküvése. A többi párt az párt, függetlenül attól, hogy egyetértek-e velük vagy sem. Miért ne fogjanak össze azért, hogy egy normális ország jöjjön létre? 

Apáti István, a Jobbik országgyűlési képviselőjének zsidóságról szóló nyilatkozataihoz mit szól? 

Ezeket a mondatokat én nem felejtettem el. Akkoriban a Jobbik egy ilyen párt volt, de azóta középre húzódott és kezd megváltozni. Ne felejtse el azokat, amiket a Fidesz mondott, amikor liberális párt volt. Azokra miért nem hivatkoznak? A Jobbik korábbi álláspontját én szégyenletes álláspontnak tartom és utálattal elutasítom, de pillanatnyilag a Jobbik nem ilyen álláspontot képvisel. Én pedig mindig abból indulok ki, ami ma van, és nem abból, ami tegnap volt, mert akkor szeretném a Fideszt mint liberális pártot.

Akkor hitelesnek tartja a Jobbik változását?

Nézze, én Amerikában éltem 23 évig, és megtanultam, hogy mindig arról kell beszélni, amit egy párt most mond. Nem kell megkérdezni, hogy ennek mi a motívuma. Azt fogadjuk el, amit ők ebben a pillanatban mondanak. Az, hogy mit hisznek vagy mi a tervük, mi a hátsó gondolatuk, az engem pillanatnyilag nem érdekel. Nem hívnám meg őket vendégségbe, nem lennének a barátaim, erről nincs szó, de politikailag egy taktikai szövetséget lehetségesnek tartok velük. Ahogy az Amerikai Egyesült Államok és Churchill is együttműködött Sztálinnal, mert volt valaki, akit le kellett győzni.

Orbán Viktort hasonlítja Hitlerhez?

Nem. Orbán Viktor nem hasonlítható Adolf Hitlerhez, de a Jobbik sem hasonlítható Sztálinhoz. A hasonlat csak funkcionális hasonlat volt. Arra vonatkozott, hogy össze lehet fogni olyan politikai erőknek, amelyek nem értenek egymással egyet, vagy konfliktusaik vannak egymással. 

Ha kormányra jutna a baloldal és a Jobbik közösen, akkor hogyan tudnának együtt kormányozni?

Nem tudnának együtt kormányozni. Nem is arról van szó, hogy együtt kormányozzanak, hanem arról van szó, hogy együtt buktassák meg a Fideszt, aztán majd aki a legtöbb szavazatot kapja, az fog kormányozni. Nem mondom, hogy együtt kellene kormányozniuk, nem is hiszem, hogy ez lehetséges. Én azt mondom, hogy meg lehet dönteni a Fidesz hatalmát együtt, és akkor valaki többséget kap, vagy koalíciót kötnek egymással. Ez majd eldől a szavazatarányok következtében.

És ha a szavazatarányok alapján senkinek sincs abszolút többsége?

Nézze én ezzel abszolút nem foglalkozom. Matematikát az iskolában tanultam, de ezt a számítást nem értem. Amúgy közlöm önnel, hogy az Orbán nélküli Fideszt is be lehet venni egy koalícióba. Ugye ez most pillanatnyilag nem egy párt, de például Navracsics most más állásponton van, és vannak a Fideszben olyan emberek, akikkel lehetne koalíciót kötni. Van Orbán köre, amelyik halálosan érdekelt ennek a társaságnak a hatalmon maradásában, és amelynek a kezében Magyarország vagyona egyre inkább koncentrálódik. Ha viszont ez a kör lelép, akkor vannak a Fideszben olyanok, akikkel még akár beszélgetnék is például. 

Összesen 265 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most komolyan! Tegnap a Spinoza házban Vona előadta a zsúrfiú c. önálló szerzeményét, most meg ez a vén szipirtyó tesz a Jobbik mellett hitet?

Budapesti zsidók, van nektek gerincetek, hogy mindezt eltűritek? Ok, persze nem mind, Köves Slomóék felszólaltak ezellen, de akkor is, gyomorforgató ez a zselégerincű, opportunista seggnyalás.

Egyáltalán mit remélnek attól, hogy Vonával és a Jobbikkal bratyiznak?

Válaszok:
ThunderDan | 2017. november 17. 15:54

Hát sok ember gyomrát felforgattad Lipóciában. Sokan nem gondoltunk arra, hogy zsidó kezdeményezésre, a nyilasokkal ölelkezve kell felvirágoztatni Magyarországon a demokráciát és a zsidóságot.

Ágika, az egész balliberális oldalt fogjátok magatokkal a szakadékba lökni.

Tényleg, feltehették volna az óriásplakátokra. :)))

Vona baloldalán, másik oldalról Medgyessy Péter bazsalyog. Mellettük Haraszti Miklós és mondjuk Hont András (nagy a túlkínálat ma már...). Háttérben Simicska és Csintalan.
Ez lett volna az igazi plakát. :)))))

Ja, bírom ezeket a második világháborús analógiákat.
Ha az ember továbbgondolja, akkor egészen abszurd eredményre jut...

Ez vagy valami elképesztően zseniális hekk, hogy az egész baloldal és vele együtt a Jobbik is összeomoljon, vagy tényleg mindegyikőjüknek teljesen elment a maradék esze. Nem tudok dönteni.

"Én azt mondom, hogy meg lehet dönteni a Fidesz hatalmát együtt, és akkor valaki többséget kap, vagy koalíciót kötnek egymással. Ez majd eldől a szavazatarányok következtében.

És ha a szavazatarányok alapján senkinek sincs abszolút többsége?

Nézze én ezzel abszolút nem foglalkozom. Matematikát az iskolában tanultam, de ezt a számítást nem értem. "

Ez komolyan elhangzott ebben a formában? Nem tettetek bele valamit Áginéni italába? Randidrogot, vagy valami ilyesmit? Komolyan, sorvadásnak indult a homloklebenyem ettől.

"Lukács György emlékével együtt ezek szerint feledésbe merül egy a Habony-művekben kitalált fantazmagória is: nem lesz Jobbik-Heller paktum."
Alfahír

https://alfahir.hu/2017/01/26/..

nahát! :-)

Hogy hogy mit?
A ZORBÁN MEGBUKTATÁSÁT!

:)))))

Zseniális.
Ezek a jelenetek és megszólalások a Monty Python-t idézik. :) Csak itt ez a valóság...

Mindez az őrület most azért történik, mert Heller Ágnest is lefizette Orbán, vagy azért, hogy a DK-t meg az MSZP-t meggyőzzék arról, vegyék be a Jobbikot az ellenzéki egyesülésbe?

Na Navracsicsnak most lett vege.

Mert az, hogy bizonyos dolgokban egyutt megy Junckerrel, meg elnezheto. Az is, hogy kint nem tolja az itthoni politikat, meg kicsit kulonutas.


De hogy Heller megdicseri, az mar selyemzsinor :)

Pedig már azt hittem, nem érhetnek nagyobb meglepetések azok után, hogy Gyurcsány nyíltan a határon túli magyarok ellen kampányol.

Mondjuk a matematikat tenyleg keruljetek el, rohadt orbanista altudomany, csak az jon ki akarhogy szamoljatok hogy a fidesz nyer.

Furcsa ilyet olvasni, hogy a múlt nem érdekli őket, azoktól, akik a saját múltjukat (holokauszt) pajzsként maguk előtt tartják.

Igazából nekem is ez a kérdésem.

Tudjuk mi ment egy évtizeden át minden jobbikos csatornán. Mondjuk kb. Heller puszta nevének megemlítése megihletett volna egy kurucinfós cikket vagy jobbikos megnyilvánulást.

Most meg lassan 2 éve ez megy: a legmegátalkodottabb - hadd használjam a szakkifejezést: "magyargyűlölő" - ballibek fognának nap mint nap össze az ún. Jobbikkal, dicsérik és ajnározzák nap mint nap az ún. Jobbik elnökét...

... miközben egyébként ezzel párhuzamosan az ún. Jobbik tényleg ezerszer inkább hasonlít ma már a 2006 körüli SZDSZ-re, MDF-re vagy Medgyessy-féle MSZP-re, mint a pár évvel ezelőtti önmagára.

Szóval a kézenfekvő kérdés: a 2010-es (és 2014-es) Jobbik-szavazók tényleg ilyen lovat akartak?

Elnézést, csak próbálom a földről összeszedegetni a gondolatszilánkjaimat. Ezzel az interjúval meg egyszerűen nem tudok betelni. Mondjuk a helyére tenni sem tudom ezt az egészet.

Oké, igazad van, csak arra gondoltam, hogy a Jobbikot a nagykoalába bevonni nem fogják.

Illetve ennek az egésznek erősen ellentmond az MSZP és a DK hozzáállása. Bár az is lehet, hogy az utolsó pillanatig lebegtetik a Jobbikkal való összebútorozás ügyét, aztán választás előtt hirtelen megállapodnak az egyéni körzetekben.

Szánalmas. Vagy aki egyszer marxista volt, az soha többé nem szokik le arról, hogy kénye-kedvére használja a szavakat? "... a Fidesz ma nem egy párt, hanem egy zsarnokságnak az összeesküvése ..." Mi a fene az a zsarnokság összeesküvése filozófus néni? A zsarnokságnak nincs szüksége összeesküvésre, az összeesküvők pedig nem zsarnokok, legfeljebb szeretnének azok lenni. "Magyarország vagyona" Orbánék körének kezében koncentrálódik. Mikor tetszett számtant tanulni? Vagy azóta el tetszett felejteni?

Az ellenzék egymás torkát is átharapná egy helyettes államtitkári pozícióért..
Hiába " értelmiségi", vagy pont azért, az ötletének köze nincs a valósághoz.

"Amerikai bankárok: a gazdasági növekedéshez bevándorlók kellenek!
A jegybank szerepét betöltő Fed Reserve egyik főnöke kerek perec kijelentette: ha növekedést akarunk, akkor ahhoz több ember kell, mert így magasabb lesz a belső fogyasztás.
Neel Kashkari, a Fed Reserve Minneapolis főnöke az isten háta mögötti Dél-Dakotában megdicsérte a helyieket, hogy sok külföldit fogadtak be. Sioux Fallsban egyharmaddal nőtt a külföldön született lakosok száma 2010 és 2014 között. „Önök jól teljesítettek”- hangsúlyozta a bankár Dél-Dakotában, mely eddig nem számított a bevándorlók paradicsomának.

Egyes helyeken munkaerőhiány mutatkozik. Ezért Yellen asszony, a Fed főnöke nemcsak a legális bevándorlókat vette védelmébe, hanem azokat is, akik papírok nélkül élnek és dolgoznak az USA-ban."
Ja, ez nem Hellerről szól?
De bizony róla.
Mindkettő a hexagram csúnyábbik arcát mutatja.
Fosztható az, aki nem fajtársad - ez a hexagram torz értelmezése.
Heller is, az amerikai bankárok is ezt követik.
Miért?
Jön a digitalizáció, a robot-korszak, nem kell az ember - ennek ellenére, szerintük, a FED nevű magánbank vezetői szerint: Kellenek a migránsok.
Hellernek kell: Orbán leváltása.
Mindkét gondolkodás: behatolás az emberi pszichébe, torzítási céllal.
Yellenék a bérek leszorításáért, Heller a magyar állam-emberek bal-libes újbóli eladósításával akar gondolattorzítást megvalósítani: a kiszolgáltatt adós, alacsony bérű emberek könnyebben kezelhetők.
+ Hellernek jól jön, ha fel tudna lépni, mint az adósítás eszmei menedzselője, és ezért számára is leesik valami a kamatos kamat csörgő dollárjaiból...

Miért pont a kisebbik rosszat kellett legyőznie az Egyesült Államoknak és Churchillnek?
Ez a százmillió dolláros kérdés.

Ez nagyon beteg. Valójában olyan, mintha a zsidók Szálasival szövetkeznének Horthy ellen.

Van új a Nap alatt?
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

Heller Ágnes történelmi távlatokban gondolkodik.
Egy másik "H"-betűs is ilyen gondolkodás terméke volt.
Na, de mit lehet tenni, gondolat és vélemény szabadság van.

"Az Amerikai Egyesült Államok és Churchill is együttműködött Sztálinnal,"

"LONDON. Hugh Lunghi Moszkvában dolgozó brit tolmácsként vett részt a XX. század legjelentősebb politikai, történelmi találkozóin. Chris Bowlby (BBC) arról faggatta őt, milyenek is voltak testközelből a legmeghatározóbb tárgyalóparnterek: Churchill, Sztálin és Vjacseszlav Molotov."

" A dicséretekkel Churchill sem fukarkodott: „Sztálin a legemberségesebb mind közül!” - állította."

A dolog aljassága a betegességében rejlik. Orbánra nem lehet ráhúzni a náci kényszerzubbonyt, Vonától viszont valójában nincs oka félni Helleréknek, a saját emberük: az üres handabandázása mögött semmilyen potencia nem áll, ő nem Hellerékre hanem az országra veszélyes. Vonával sem keleten sem nyugaton portás szinten túl nem áll szóba senki, miniszterelnökként ő az országot csak válságba és csődbe tudja vezetni, és épp ez a cél. Itt jönnének a képbe Hellerék, Gyurcsányék, mint megmentők. A régi 1919-es, 1948-as, 1994-es recept újratöltve. Ez az, amit semmiképpen nem szabad engedni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés