Elismert egyház lehet a Hit Gyülekezete is

2011. július 11. 21:24
Az egyháztörvényhez benyújtott zárószavazás előtti módosító tizennégy egyházat ismerne el. Az eredeti KDNP-s javaslattal szemben a többi vallási közösséget nem kategorizálnák. Elismert egyház lehet a Hit Gyülekezete is.

Tizennégy egyház és vallásfelekezet elismerését javasolja az Országgyűlésnek a parlament alkotmányügyi bizottsága. Az eredeti KDNP-s indítvánnyal szemben a többi vallási közösséget nem nevesítenék és nem kategorizálnák. Utóbbiak nyilvántartásba vételéről a Fővárosi Bíróság helyett a parlament dönthet, kétharmados többséggel. Az egyházügyi törvényhez benyújtott zárószavazás előtti módosítót a bizottsági ülésen Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője ismertette, majd a testület úgy döntött, hogy a parlament elé terjeszti.

Az indítvány szerint az Országgyűlés a következő egyházakat ismeri el: Magyarországi Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje, Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerülete, Magyarországi Baptista Egyház, Hit Gyülekezete. Az utóbbi az eredeti kereszténydemokrata javaslatban nem szerepelt az elismert egyházak között.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nagyon undorító megjegyzés volt.

Mert a zsidó vallásnak ugyanúgy több irányzata, felekezete van, ahogy a kereszténynek vagy az iszlámnak.

Annak meg nincs jelentősége, hogy szám szerint hányan vannak.

Ebből a vak számára is világos, hogy a hitgyüli imakommandója legközelebb kiért fog imádkozni:)

És akkor már meg is van a dolog értelme.

Mellesleg +25 ezer fityesz-szavazó első blikkre nem is olyan rossz üzlet... mondjuk az hihetetlen, hogy a kdnp is megszavazta... de hát én is lehetnék kevésbé naiv, pont a kdnp-től várom el, hogy gerincük legyen:)

a gumiból készült gerinc nagyon hasznos a politikában... akárhogy terheled, mindig visszaugrik...:)

Nagyon is jól érted...:)
ugye?

A történelmi egyházaknak is kell a pénz.

És _erről_ kdnp-ről mondta a Kövér, hogy "világnézeti rétegpárt''

A lónak a tetves faszát, már elnézést...mondjuk lehet hogy igaza volt, de akkor valami más világnézetről beszélünk, meg a rétegek akiket képviselnek, azok az usába és izraelben uralkodó atlantista-cionista politikai rétegek. Ha erre gondolt, akkor jót mondott.

Egyedül a Wittnernek maradt gerince az egész rohadék bandából.. meg még asszem volt néhány kdnp-s akinek ki kellett mennie a wc-re...
Ennyi.

"a háromszázból most maradt vagy harminc egyház."

Ez nagyon durva visszalépés.

A katolikusok meg menjenek a Vatikánba?

Jajj, hagyjad már, amilyen ostoba ez a nép, a büdös életbe sem esik le neki, hogy hoppáré, szar került a palacsintába...:)

A legközelebbi fityisz-heppeningen a Sanyi bácsinak is ott kéne lennie... már csak azért hogy lelki támogatást nyújtson szegény, forradalomban megfáradt fideszeseknek... :)

"Tuti öngyilkosság lett volna beléjük kötni. Egyébként kezdenek enyhülni, már korántsem olyan vérmesek, mint SZDSZ-es korukban. De a lényeg, egy lassan 100ezer főt számláló, nagyon befolyásos egyházat nem lehet csak úgy betiltani."

Se betiltani, se beléjük kötni nem kell, de könyörgöm, vannak más egyházi kategóriák is: államilag elismert egyház, meg bejegyzett egyház.

De nehogy már _történelmi_ egyház legyenek, baszki!! Történelmi! 1978-ban jöttek létre, a rendszerváltozásig egy kis szaros közösség voltak!!!

Úgy látszik, viktor-viktor mindent hajlandó megtenni még néhány szavazatért, ugye? Mondjuk én kétlem hogy százezren lennének, szerintem kb. 25-30 ezres a hitgyüli létszáma. Az se kevés...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés