Több állami cég vezetője is távozik

2010. június 11. 20:00
Távozik a Nemzeti Vagyonkezelő és az Energia Hivatal vezetője is. Előbbinél Kamarás Miklós helyét Horváth Gergely veszi át, utóbbi cég esetében pályázatot írnak ki a megüresedett elnöki pozíció betöltésére.

A Magyar Energia Hivatal elnöke, dr. Matos Zoltán a tegnap benyújtotta lemondását Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter részére, aki elfogadta azt. Az új kormány által tervezett energiapolitikai intézkedések a korábbiaktól teljesen eltérő megközelítést követelnek a hivatal első számú vezetőjétől. Az új szakmai stratégiának megfelelő vezetés kialakítása elé dr. Matos Zoltán nem kívánt akadályt támasztani, ezért közös megegyezéssel, 2010. június 30-i hatállyal lemondott a tisztségéről. A Magyar Energia Hivatal elnöki székének betöltésére a nemzeti fejlesztési miniszter pályázatot ír ki.

Közös megegyezéssel megszünt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának, Kamarás Miklósnak a munkaviszonya is. Helyére Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Horváth Gergelyt, a Betonút Zrt. és a Keler Zrt. volt vezérigazgatóját nevezte ki. 

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem is az volt az első gondolatom, hogy hogyan is volt azzal a végkielégítéses javaslattal a 29 pontban...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés