Nagy veszélyre hívta fel a figyelmet Müller Cecília

2024. szeptember 24. 10:34

Több magyar településen baktériumokat, illetve szennyeződésre utaló algákat mutattak ki az ivóvízből, ezeken a helyeken az ivóvíz csak forralás után fogyasztható. Továbbá lajtoskocsiból biztosítják az ivóvizet, a csecsemőknek pedig palackozott víz fogyasztását ajánlják – részletezte az országos tisztifőorvos.

2024. szeptember 24. 10:34
MÜLLER Cecília

Nyitóképen: Budapest, 2024. szeptember 24. Müller Cecília országos tisztifőorvos az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 24-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az árvíz utáni fertőtlenítés fontosságára hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos az árvíz elleni védekezésről tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Ezt is ajánljuk a témában

Müller Cecília elmondta: a települések közötti elöntött közutak fertőtlenítését a közútkezelő, a településen belüli fertőtlenítést pedig az önkormányzatok végzik. A helyes eljárásról útmutatót készítettek a településeknek, illetve 24 órás call centert, ügyfélszolgálatot is működtetnek.

Ugyanakkor több településen baktériumokat, illetve szennyeződésre utaló algákat mutattak ki az ivóvízből. Ezért ezeken a településeken az ivóvíz csak forralás után fogyasztható. Továbbá lajtoskocsiból biztosítják az ivóvizet, a csecsemőknek pedig palackozott víz fogyasztását ajánlják – tette hozzá.

(MTI/Mandiner)

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000089
2024. szeptember 25. 02:51
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­e­­l­d­­ ­­­a­­ ­­­s­z­e­x­­i­­ ­­p­­­u­­n­­­c­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
vandor-58
2024. szeptember 24. 13:51
A halálra iskolázott már megint megmondta.
de France
2024. szeptember 24. 13:24 Szerkesztve
Tineke Strik egy szépségkirálynő ehhez a hájba fulladt arcú, dauerolt hajú, pulyka nyakú, rosszul öltözött, elhízott nőhöz képest aki iszonnyal tölt el. Emlékezzünk arra mekkora nulla volt a Covid alatt, amikor az Operatív Törzs nevű sóhivatalban fontoskodott mint Orbán kegyeltje, neki se volt egy szava se a nemzeti tragédiára (43 500 többlet halálozás, más szóval Covid halott) amihez olyan hatékonyan hozzájárult inkompetenciájával. Szemét egy nő.
2024. szeptember 24. 12:16 Szerkesztve
Cili néni, Talán még nyugdíjazása előtt fel kellene hívni az árvízi hajókázó figyelmét arra, hogy a víz levonulása utáni takarítással és fertőtlenítéssel múlik el a veszély, ha a rendeleti kormányzásra lehetőséget adó vészhelyzet nem is múlik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!