Szijjártó Péter: Ordas hazugság, amivel Magyarországot vádolják (videó)

2024. szeptember 24. 21:51

A külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésről jelentkezett be. Békemisszióról, Csádról és a Nemzeti Kártyáról is beszélt.

2024. szeptember 24. 21:51
null

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

New Yorkból, az ENSZ Közgyűlésről jelentkezett be az ATV Egyenes Beszédbe Szijjártó Péter külügyminiszter, aki először is emlékeztetett, miért is alapították annak idején az Egyesült Nemzetek Szervezetét.

Azért hozták létre, hogy mindenki beszélhessen itt mindenkivel, mindenről. Akik egymással ellenséges viszonyban vannak, akik egymással háborúban állnak, akik utálják egymást – 

nekik is egy legitim platformot ad az ENSZ arra, hogy a párbeszéd útján próbálják egymással elrendezni a konfliktusokat” 

– szögezte le a miniszter. 

Elárulta: ennek fényében arra kérte az európai vezetőket is, hogy ne akarjanak korlátozásokat erőltetni egymásra, hogy ki, kivel és miről beszélhet, hanem használják ki az alkalmat, és azok, akik eddig nem tudtak vagy nem akartak beszélni egymással, most próbálják meg. „És akkor be tud bizonyosodni, hogy a háborúknak nem a csatatéren, hanem a tárgyalóasztalnál kell eldőlnie” – tette hozzá.

Békemisszió

Szijjártó Péter szerint a miniszterelnök békemissziója kapcsán – ami megosztotta az európai vezetőket – azt kell megnézni, hogy azok az intézkedések, amelyek azon gondolat jegyében születtek, hogy ezt a háborút a csatatéren kell megoldani, milyen hatással jártak. 

Példaként a fegyverszállításokat és az arra adott orosz reakciókat említette.

„A fegyverszállítások nem szolgálják a háború lezárásának ügyét, és nem szolgálják a békét” – szögezte le. Szerinte ennek alternatívájaként inkább azonnali tűszünetet kellene hirdetni, egész egyszerűen azért, mert ezzel lehet emberéleteket menteni. 

Szijjártó szerint jelenleg a feleket csak kívülről lehet rávenni arra, hogy leüljenek tárgyalni egymással. A kérdés az, van-e jelenleg olyan szereplője a világpolitikának, aki ezt el tudja érni. 

Úgy véli: Donald Trump erre képes lehet.

Szijjártó Pétert arról is kérdezték, nem gond-e, hogy a magyar kormány az amerikai elnökválasztással kapcsolatban minden egy lapra tett fel, s mi lesz, ha Kamala Harris nyer. „Nem azért szurkolunk a republikánus jelöltnek, mert ezt diktálja az ízlésünk, hanem azért, mert a politika tapasztalati műfaj” – szögezte le ennek kapcsán a külügyminiszter.

Csád

Szijjártó a Csádba küldött katonai segítség kapcsán elmondta: ebben az esetben nem államok közötti háborúról van szó, hanem terror fenyegetettségről. „Ezen szervezetek tevékenységnek egyik hatása, hogy destabilizálják a térséget, ahonnan migránsok tízezrei indulnak majd el” – jegyezte meg.

Nemzeti Kártya

Szijjártó „ordas hazugságnak” nevezte azokat az EU-s vádakat, hogy Magyarország „kinyitotta volna a hátsó ajtót az oroszoknak”

A helyzet az, hogy az EU-s országok összesen 280 ezer letelepedési engedélyt adtak ki fehérorosz személyeknek, ebből Magyarország csupán 270-et adott ki” – mondta, majd hozzátette: 

a Nemzeti Kártya-rendszer kizárólag a munkavállalásról szól, és semmivel nem teszi könnyebbé a beutazáshoz kötődő szabályokat.

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. szeptember 24. 23:59
gyaloggos 2024. szeptember 24. 22:48 "Miniszter Úr! ORBÁN VIKTORRAL karöltve MEGDOLGOZTAK azért rendesen, hogy EFFÉLE vádak érjék kishazánkat!" A GAZDÁID NEM LOPHATJÁK ki a te vagyonodat sem Orbán miatt.
llnnhegyi
2024. szeptember 24. 23:54 Szerkesztve
Láttam az interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Szöllősi Györgyi műsorvezetővel. Györgyi totális bukásával. Gratulálunk Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter úr! Az ATV bizonyította megint,hogy a == THE FOSMAN GRUPP ®! tagja!
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 24. 23:18
Először is fontos tisztázni, hogy az uniónak nagyobb szüksége van ránk, mint nekünk rájuk. Az unió vagy visszafordul arra az útra, amiért létrehozták, vagy menthetetlenül széthullik. A balliberális oldal legnagyobb hazugsága, hogy az unió tart el minket. A saját baloldali magyarországi politikai bandáját igen, de hazánk már sem ideológiailag, sem pénzügyileg nem függ - erkölcsileg meg nincs mitől - a rohadó uniótól. Csád pedig arra példa, hogy ha egy gyarmattartó-kifosztó európai ország, jelen esetben Franciaország kitakarodik egy afrikai országból, ott az adott ország új szövetségeseket, partnereket fog keresni.
kerek-a-perec
2024. szeptember 24. 22:53
Szijjártó Péter: A saját EU családunk ordas hazugsággal vádol bennünket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!