Mi lehet az állítólagos felvételeken, amitől úgy retteg Magyar Péter?

2024. szeptember 28. 06:02

Rengeteg az ellentmondás és a zavaros részlet abban, amivel Tisza Párt elnöke vádolja Vogel Evelint. Azért is érthetetlen, mitől fél Magyar Péter, mert volt barátnője semmilyen hangfelvételről nem tett említést az Indexnek adott interjúban.

2024. szeptember 28. 06:02

Fotó: Index/képernyőfotó

„Nagyon mérges lesz, dühös. De azt fogja mondani, hogy ő erre számított, sőt talán azt is, hogy ez a Fidesz műve, mert nyilván mindenre ez a válasza”felelte Vogel Evelin az Indexnek adott interjújában amikor azt kérdezték tőle, mit tesz majd volt kedvese, Magyar Péter, amikor az interjú nyilvánosságra kerül. Vogel azt nem tudta megmondani, mit fog vele csinálni a Tisza Párt elnöke, de reményét fejezte ki, hogy nem bántja majd a családját. „Nem mondom azt, hogy bármire képes, de sok mindenre képes” – fogalmazott Vogel Evelin. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szappanoperába illő magyarázkodás Magyar Pétertől 

Nem sokat kellett várni, hogy kiderüljön, mi lesz Magyar Péter reakciója. A Tisza Párt elnöke ugyanis pontosan olyan dühösen reagált, mint arra volt barátnője számított, és természetesen a Fidesz – egészen konkrétan – Kubatov Gábor ármánykodását vélte felfedezni az interjú megjelenése mögött. Magyar azzal vádolta meg volt barátnőjét, hogy azért adta az interjút az Indexnek, mert havi ötmillió forintot kap a Fidesztől. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Tisza Párt vezetője azonban egy igencsak meglepő elemmel is előállt, amikor azt állította, hogy Vogel Evelin május óta zsarolja azzal a mintegy 11 órányi kép- és hangfelvétellel, amit a vele és a pártjuk vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról készített. 

„A volt barátnőm, Vogel Evelin május óta zsarol engem és a TISZA Pártot. 30 millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőlünk. Nem csak tőlem, hanem a párt másik 5 kollégájától is követelte az említett összeget” – fogalmazott a Facebookon közzétett bejegyzésében Magyar Péter, akinek állításai számos kérdést felvetnek.

Nehezen hihető a Tisza Párt elnökének története

Elsőként felmerül, hogy vajon milyen beszélgetéseket folytathatott Magyar és Vogel, illetve a többi pártvezető, amikben olyan súlyos dolgok hangzanak el, hogy azért valaki reálisan remélhesse, 30 millió forintot tud majd kizsarolni az érintettektől. 

Magyar Péter történetében az is furcsa elemnek tűnik, hogy Vogel Evelin összesen hat embernek mondta el követeléseit. Nehéz elképzelni, hogy valaki, aki éppen bűncselekményt követ el, ennyi embernek adná tudtára, hogy mit tesz. Zsarolni általában csak egyvalakit szoktak, és lehetőleg titokban.

További érdekes kérdés, hogy ha valóban május óta zsarolja Vogel Evelin a Tisza Pártot, akkor miért csak most tesznek feljelentést. Erre az ellentmondásra igyekezett választ adni Magyar Péter amikor a már említett bejegyzésében azt írta: Evelint a történtek és a fenyegetései ellenére az utolsó pillanatig meg akartuk óvni a büntetőjogi és politikai következményektől. Megkértük, hogy próbáljon kifarolni a Fidesz vezetésével megkötött megállapodásból, de ő láthatóan másképp döntött.”

Az is felettébb furcsa, hogy Magyar Péter azt állítja, ismeri a „Fidesszel kötött piszkos alku” részleteit. Ugyanakkor elég nehezen képzelhető el, hogy egy ilyen megállapodás olyan részleteit, mint például a lefizetett személynek járó havi juttatás összege az érintettek mások tudomására hoznák, nem pedig a legnagyobb titoktartással kezelnék az üzelmeiket.

Mégis hol vannak a rejtélyes hangfelvételek?

Ráadásul Vogel Evelin az Indexnek adott interjúban nem beszélt semmilyen hangfelvételről, de még csak nem is támadta vehemensen Magyar Pétert. Megfogalmazott ugyan kritikákat, elmondott néhány a pártelnök számára esetleg kellemetlen anekdotát, de mindemellett rengeteget dicsérte is volt párját, és egyértelműen úgy beszélt, mint aki továbbra is a Tisza Párt sikeréért szorít, és aggódik a politikai közössége sorsáért. 

Ezzel összhangban fogalmazott a Magyar Péter bejegyzésére adott válaszában is, amit az Instagramon tett közzé: Péter! Te tudod, hogy soha nem akartam ártani neked, és most sem tettem. Tisztában vagy a közös múltunkkal, a szép részekkel, a vitákkal, a helyzetekkel, amin átmentünk. Innen pontosan tudod, magadban, legbelül, hogy semmi olyat nem mondtam, ami igazán ártana neked vagy a közösségünknek, a pártnak, ami ugyanúgy a te gyereked, mint az enyém is. Vannak dolgok, amiket azonban meg kell ismerniük az embereknek. Én ugyanis még mindig hiszek egy valódi változás lehetőségében, de attól félek, pont a te személyiséged lesz ennek az akadálya. Péter! Értsd meg! Ennyi rengeteg ember hitét nem rombolhatod le!” – írta a Tisza Párt elnökének volt barátnője.

Ezt is ajánljuk a témában

Az is nehezen érthető Magyar Péter verziójában, hogy miért kérte volna meg a Fidesz egy viszonylag semmitmondó interjúra az állítólagosan lefizetett Vogel Evelint, ha több mint tíz órányi szaftos hangfelvétel van Kubatov Gábor birtokában, amivel minden bizonnyal sokkal többet árthatnának a Tisza Pártnak és elnökének. 

Magyar Péter mindenesetre azt állítja, a kialakult helyzetben nem tehet mást, mint hogy feljelentést tesz zsarolás bűntette miatt az illetékes hatóságnál. Amennyiben ezt valóban megteszi, az eljárás során talán magyarázatot kapunk arra, mi is történt valójában. Persze az is megeshet, hogy a beharangozott feljelentés elmarad. Ha ugyanis Vogel Evelin tele van kompromittáló anyagokkal a Tisza Párttal és Magyarral kapcsolatban, nehéz elképzelni, hogy egy nyakába akasztott büntetőjogi eljárással jobb belátásra lehetne bírni, hogy ne hozza nyilvánosságra azokat.

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzabóTamás
2024. szeptember 28. 10:10
A per során a volt barátnőjének be kellene mutatni az összes felvételt, ha vannak ilyenek. Ezek nyilvánosságra hozása is romboló erejű lehet, de sokkal inkább az lenne, ha közvetlenül a következő választások előtt kerülnének felszínre. Magyar Péter ez utóbbit próbálhatja kivédeni a feljelentéssel, a kisebbik rosszat választva. Ha viszont nem hoznák nyilvánosságra ezeket az esetlegesen létező, és kompromittáló felvételeket, akkor az egy időzített bomba lenne.
Kybon
2024. szeptember 28. 09:52
ProliSkapeti a cihijátria-tankönyvből előlépett, többszörösen beteg agyú nyomorult. Addig jó, míg a hatalmon kívül van, mert egy gonosz pszichopata megfingatja még a híveit, szövetségeseit is. Ráadásul fapofával, nulla érzelemmel.
goldie-2
2024. szeptember 28. 09:44
Uncsi.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 09:42
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­l­­d­ ­­­a­ ­­s­z­­­e­x­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!