„Ezúttal ne legyen gyáva!” – személyesen Orbán Balázs hívja vitára Magyar Pétert

2024. szeptember 22. 10:38

„Remélem, hogy ez így Önnek is elfogadható lesz, és nem jön több angolnázás, elsomfordálás” – fogalmazott a miniszterelnök politikai igazgatója.

2024. szeptember 22. 10:38

Nyitókép: Képernyőfotó

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója vasárnap újabb üzenetet küldött Magyar Péternek.

Facebook-oldalán felidézte, hogy a Tisza Párt elnöke az elmúlt napokban mondvacsinált okokból kétszer is visszautasított egy olyan politika vitát, amit a köztelevízió javasolt. 

„Sebaj. Ezúttal személyesen teszek egy kísérletet” – vezette fel javaslatát Orbán Balázs. A politikus ezután ismertette, hogy a magyar uniós elnökség bemutatásán az Európai Parlamentben a tervek szerint ő is ott leszek, akárcsak Magyar Péter, mint P-képviselő. 

„Pontosabban elvileg Önnek is ott kellene lennie” – húzta alá, utalva vélhetően arra, hogy 

nyár óta nem vesz részt Magyar Péter EP-ülésen. 

A hét folyamán, az árvíz-vitán sem volt jelen.

A miniszterelnök politikai igazgatója mindezek után azt javasolta, hogy 

az esemény margóján tartsunk egy külön vitát kettőjük között a magyar közmédia szervezésében. 

„Ha a televízió is beleegyezik, akkor remélem, hogy ez így Önnek is elfogadható lesz, és nem jön több angolnázás, vádaskodás, elsomfordálás” –  húzta alá.

Képviselő Úrnak a saját hitelessége megmentése érdekében csak igent kellene mondania arra, amit hónapok óta követel másoktól.

 Bátorítanám, ezúttal ne legyen gyáva! Én kivárom” – zárta gondolatait Orbán Balázs. 

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Így „angolnázott” ki Magyar Péter a vita alól

Ahogy korábban megírtuk, Magyar Péter amióta csak színre lépett, állandóan azt hangoztatta, hogy vitázni szeretne és lehetőleg a köztévében. Erre lett is volna lehetősége szeptember 19-én, csütörtökön. 

De nagyon úgy tűnik, hogy ezen a téren is hasonlóan kiszámíthatatlan, mint más ügyekben. Vádaskodik, majd mikor szembesítik a valósággal, angolna módjára elslisszol. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója várta, várja vitára Magyart a köztelevízióban a 48 perc című műsorban, ám ő az árvízhelyzetre hivatkozva lemondta a szereplést. 

A hírre Orbán Balázs a következőképp reagált: „Hónapok óta nyomasztja Magyarország politika iránt érdeklődő közvéleményét azzal, hogy Önnel senki nem vitázik, és nem hívják a köztelevízióba. Ezek után pedig, amikor teret és felületet kapna, angolnákat meghazudtoló módon igyekszik kibújni a vita alól. Sebaj, én megvárom. Kíváncsi vagyok, hogy a következő alkalommal mi lesz a kifogás”

A köztévé azonban nem adta fel: újra meghívta Magyart a vitaműsorba. Meg is jelölték, hogy a vitát tartsák meg október 3-án, csütörtökön. A TISZA Pártnak azonban ez sem volt jó, mert a Telexnek azt írták, akkor sem megy el majd a pártvezér vitázni, mivel „Magyarnak amúgy sem a Fideszben és a kormányban érdemi pozícióval nem rendelkező Orbán Balázzsal van dolga”.

Visszatérő téma a vita

Emléezetes, hogy Magyar, aki még az árvízi védekezés közben is politikai riválisait vagy éppen a magyar hadsereget ostorozta a közösségi médiában, korábban sokkal inkább nyitott lett volna a vitára. Február 27-én ő maga írta a Facebook-oldalán, hogy „Innen is üzenem a propaganda zászlóshajóinak, hogy bármikor állok rendelkezésükre egy interjúra.”

Május 10-én azt írta, bárhol hajlandó vitázni és a Klubrádió, Megbeszéljük című műsorában is megerősítette, kész a vitára, ha meghívják a köztévébe.

Megtörtént, ám Magyar szokás szerint nem azt csinálja, amit korábban ígért vagy mondott. Így volt ez akkor is, amikor kijelentette, ő nem lesz európai parlamenti képviselő, hiszen itthon van szükség rá, ehhez képest pont az ellenkezőjét csinálta, és inkább elment busás fizetésért Brüsszelbe.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 15:11
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­k­­e­­­l­d­­­ ­­a­­­ ­s­­­z­e­x­­i­ ­­­p­u­­n­­­c­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Skywalker_bp
2024. szeptember 22. 15:09
„Ma reggel, az árvízinfónak nevezett performanszán visszakérdezett, hogy miről kellene kettőnknek vitázni a ”köz„televízióban az árvíz levonulása után. Segítek, néhány téma a teljesség igénye nélkül. Tudom, hogy az utolsó vita, 18 éve nem sikerült jól, de szedje össze a bátorságát, üljünk le szemtől szembe és válaszoljon a honfitársainak a kérdésekre” – írta Magyar. Íme a kérdések. Telex. Akit érdekel Magyar Peti kérdéslistája, az menjen fel. A facebook oldalára, vagy nyissa meg bármelyik nem kormánypárti portált. Mind Magyar Petit idézi. Na akkor OrbánBalázska, ki itt a gyáva nyúl? 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻🌊🌊🌊✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
ekeke1
2024. szeptember 22. 14:56
Anélkül hogy bármiben egyetértenek a "magyar" fedőnevű görény alakkal, jelzem hogy számomra érthetetlen ennek az Orbán Balázsnak is a makacskodasa. Miért akarna vele bárki is vitázni? Miért,ki ő?
Theorba
2024. szeptember 22. 14:37
Na, aludj el szépen kis Blamázs! Hogy te meeeekora egy méretes fasz vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!