Volt német kancellár: Oroszország katonailag legyőzhetetlen, békére van szükség

2024. szeptember 22. 13:51

Gerhardt Schröder a világ jelenlegi állásáról fejtette ki a véleményét.

2024. szeptember 22. 13:51
20. Anniversary of the North Thuringian Business Association

Nyitókép: MATTHIAS BEIN / AFP

 

Németország volt kancellárja nemrégiben Zürichben tartott előadást a svájci Die Weltwoche szervezésében, ahol a globális politikai helyzetről, Oroszországról és Kínáról is megosztotta gondolatait. 

Schröder, a beszámolót idéző Magyar Nemzet szerint, hangsúlyozta,

a béke és a nemzetközi együttműködés kulcsfontosságú, különösen Oroszországgal, amely szerinte katonailag legyőzhetetlen. 

Az eseményen kiemelte, hogy az orosz–ukrán háború békés lezárása érdekében az együttműködés és a tárgyalások elengedhetetlenek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egykori kancellár betekintést nyújtott az orosz–ukrán béketárgyalások hátterébe is, amelyek szerinte a háború korai szakaszában közel jártak a sikerhez. Schröder szerint a béketerv tartalmazta volna Ukrajna keleti régióinak orosz ellenőrzés alatt tartását és a Krím különleges státusát, hasonlóan Dél-Tirol helyzetéhez. 

Azonban a tárgyalások végül kudarcba fulladtak, és Schröder úgy véli, hogy 

a háború folytatását külső erők szorgalmazták.

A volt kancellár aggodalmát fejezte ki a konfliktus további eszkalálódása miatt, és hangsúlyozta, hogy a nyugati országoknak jobban kellene figyelembe venniük Oroszország biztonsági érdekeit. 

Bár Putyin invázióját „súlyos hibának” nevezte, mégis a nyugati világ gyakran figyelmen kívül hagyja Oroszország történelmi és biztonsági szempontjait, különösen Németország esetében, amelynek a második világháború miatt különös felelőssége van a béke fenntartásában.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Facebook

Idézőjel

Az egykori német szövetségi kancellár szerint most Franciaországgal együttműködve kell előmozdítani a háború lezárását célzó reális tárgyalásokat.

Az előadás során Schröder 

Donald Trumpot is megemlítette, mint aki szerinte esélyes lehet a béke megteremtésére az ukrajnai háborúban. 

Noha Trump nem személyes kedvence, mégis úgy véli, hogy az exelnök szokatlan megközelítése és Európa iránti semlegessége lehetőséget kínálhat az amerikai politika új irányba terelésére. 

A volt kancellár emellett figyelmeztetett a Kínával szembeni kereskedelmi szankciók veszélyeire is, hangsúlyozva, hogy a német gazdaságnak szüksége van a szabadkereskedelem fenntartására Kínával.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. szeptember 22. 15:29
Novicsok-5 2024. szeptember 22. 14:39 "Jé, a Gazpromos" Jaja, akinek a vezeték felrobbantottátok.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 15:29
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­­k­e­­­l­d­­­ ­­a­ ­s­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­­c­­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
B_kanya
2024. szeptember 22. 15:28
moralisfoleny 2024. szeptember 22. 15:25 "Németországban mindenki tudja" És rögtön fel is merül a kérdés, hogy ugye nem hiszed, hogy ezzel cáfoltad egy szavát is?
2024. szeptember 22. 15:25 Szerkesztve
Sexyyyyy Kittiiiiiike újra első, és nyomul a sok ukrán cunci is?....nincs újdonság: Oroszország egy dicső, ősrégi szláv nemzet, ukiiiikiiikriiiijniii meg az elbaszott klónja!...a világ gyáva fele segíti a hazug koldusokat, míg az oroszok bőszen előteremtenek mindent, gyártanak és ha vásárolnak, fizetnek!...koldus, fasiszta faj, mint az ukiiiiii nem kell errefelé....!...Putin előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!