Itt az áttörés: a Politico tudósítója rájött, miben hasonlít Orbán és Trump

2024. július 09. 17:34

A lap szerint nagyon nem szép dolog, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan elmondja a véleményét az amerikai elnökválasztásról.

2024. július 09. 17:34

Nyitókép: ZOLTAN FISCHER / HUNGARIAN PRIME MINISTER'S OFFICE / AFP

Orbán Viktor az Európai Unió sötét lovaként felrúgta azt a régi diplomáciai szokást, miszerint nem szabad beleszólni abba, hogy ki legyen az elnök az Egyesült Államokban – írta Nahal Toosi, a Politico vezető külpolitikai tudósítója.

A Politico hasábjain megjelent cikk szerint nem túl jó előjel, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan Donald Trump mellett áll ki. Nahal Toosi azt is megjegyezte, hogy az amerikai konzervatívok egyre nagyobb számban érkeznek Magyarországra, méghozzá mindenféle konferenciákra.

Egyesek pedig azt feltételezik, hogy Orbán rendszere modellként szolgálhat az USA számára.

A Politico azt is kiemelte, hogy sok mindenben hasonlít egymásra Orbán Viktor és Donald Trump. Ezek közül a brüsszeli lap szerzője szerint kiemelendő, hogy

mindketten elvetik a bevándorlást, vonzódnak a fehér, keresztény nacionalistákhoz, és ápolni kívánják a viszonyt az orosz államfővel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vapepe
2024. július 10. 08:27
Présember elmondhatja, kit nem szeretne Magyarország élén látni, Orbán nem mondhatja el kit szeretne. Utóbbit megválasztották, előbbinek semmilyen politikai felhatalmazása nincs. Biden azt sem tudja, mi az hogy Magyarország, már rég kitörölte a memóriájából a kor. Ha nem így lenne, akkor ő is mondaná, neki legalább lenne rá felhatalmazása. Egyébként mindkettő hetero fehér férfi, a haladár értékrendben ez a hasonlóság egyúttal a legnagyobb bűnük.
Box Hill
2024. július 09. 20:48
Segítek. Mindkettőnek megvan még a haja.
Csendesgyöngy
2024. július 09. 19:47
"A lap szerint nagyon nem szép dolog, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan elmondja a véleményét az amerikai elnökválasztásról." Ebben az a tragédia, hogy ezt egy újságíró írja. Mert a "hír szent, a vélemény szabad", mondta a makói születésű amerikai újságíró, Pulitzer József. Ehhez kellene tartani magukat, nem csak a nevével fémjelzett elismerésre pályázni. Vagy mégsem? Akkor ezek az újságírók átverik az olvasóikat!
nempolitizalok-0
2024. július 09. 18:33
"mindketten elvetik a bevándorlást, vonzódnak a fehér, keresztény nacionalistákhoz, és ápolni kívánják a viszonyt az orosz államfővel." Mivel mindkettő patrióta, saját választói érdekeit nézik, még szép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!