Elképesztő kijelentések Karácsonytól, ordenáré módon reagált a győzelmét hozó újraszámlálásra

2024. július 12. 17:28

Szerinte jogi baszkolódás folyt.

2024. július 12. 17:28

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Mint ismert, péntek késő délelőttre eldőlt, ki nyerte a főpolgármester-választást. A Nemzeti Választási Bizottság péntek 11 -kor kezdte meg ülését, melyen a Kúria által elrendelt újraszámlálás nyomán az alábbi végeredményt állapította meg:

  • Karácsony Gergely 371 538 szavazatot szerzett,
  • Vitézy Dávidra 371 245-en szavaztak,
  • Grundtner András pedig 38 981 voksot gyűjtött.

Ennek értelmében (ismét) Karácsony nyerte a választást, 293 szavazattal. 

Az LMP főpolgármester-jelöltje már a hivatalos eredmény kihirdetése előtt gratulált riválisának.

Ezt is ajánljuk a témában

 

„Öt éven át próbáltak eltaposni”

Ehhez képest Karácsony meglepő módon reagált a végeredményre. A főpolgármester, megköszönve a bizalmat, mindezek dacára heves kifakadásba kezdett.

Például elképesztő felsorolással állt elő, úgy fogalmazott, „öt éven át próbáltak eltaposni. A város büntetésével, titkosszolgálati eszközökkel gyártott kompromatokkal, politikai megrendelésre végzett házkutatásokkal, a választási rendszer hegesztésével, kétjelöltes visszaléptetős játszmázással, politikai komisszár alkotmánybírákkal. Nem sikerült, a fővárosiak átláttak az ármányon” – jelentette ki.

A Telex stúdiójában azonban még ennél is keményebb hangnemet ütött meg, a szoros eredmény miatt szükséges újraszámlálás kapcsán úgy fogalmazott: véget ért ezzel a választás, és itt az ideje, hogy elkezdjenek dolgozni most, hogy

végre véget ért a „jogi baszkolódás” a választás után. 

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Karácsony a politikai érdekei szerint váltogatta véleményét

Emlékezetes, az önkormányzati választás óta eltelt egy hónapban 

Karácsony Gergely többször is váltogatta a véleményét az újraszámlálás kapcsán, 

attól függően, hogy a politikai érdeke mit diktált. A közelmúltban még teljes mellszélességgel állt ki a Kúria döntése mellett, mikor az volt napirenden, hogy nem ismétlik meg a főpolgármester-választást – írta a Magyar Nemzet.

Ezzel szemben korábban, mikor Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje nyújtott be fellebbezést az újraszámlálásért, mert mint kiderült, néhány kerületben, a szavazólapokon nem jelezték egyértelműen, hogy a fideszes Szentkirályi Alexandra visszalépett a főpolgármesteri indulástól, Karácsony az egész választás megismétlését követelte.

A lap felidézte azt is, alig két hete Karácsony Gergely bár azt hangoztatta, sosem vitatta és ezután sem fogja vitatni a Kúria döntéseit, a héten mégis páros lábbal szállt bele a testületbe, amikor az feltételeket kívánt szabni az újraszámláláshoz.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Karácsony Gergely egy hete „független magyar bíróságként” jellemezte a Kúriát, bízom benne, hogy a mai döntés nyomán a következő kúriai eljáráshoz is hasonló higgadtsággal viszonyul majd.

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2024. július 13. 16:49
A turulszobor meg sokkal jobban mutatna Debrecenben, a kossuth-szoborcsoport helyén. Legalább a teret is át lehetne nevezni.
Intruder
2024. július 13. 16:45 Szerkesztve
Minden mocskos geci balost szeretnék emlékeztetni arra a tényre, hogy a kurva anyátok. Másrészt arra (ezúttal magamat is ideértve), hogy mégiscsak a nemzet fővárosa, tehát: az egész ország érdeke, hogy egy ilyen jöttment senkiházi és geci harácsoló bandája ne csináljon belőle trágyadombot. Ezért kellene az országgyűlési választásokkal együtt a főpolgiválasztást is megrendezni ahol az egész ország szavazhat a főpolgi személyére.
Intruder
2024. július 13. 16:32
Budapest a legjobb kezekben lesz XD Muaaaahhhahahahahaaaaaa!!
papalimapapa
2024. július 13. 13:42
A budapesti választópolgárok szégyene, hogy ezt a képességtelen, bárgyú, korrupt, semmihez sem értő, lusta és arrogáns bárgyú barmot újraválasztották. Hiába az újraszámolás, a Szentkirályi Alexandra visszalépését követő, a szavazócédulákon végrehatott törlések körülötti sumákolás miatt számomra továbbra is illegitim Karácsony eredménye. Inkább vajaz a Bidenre halottak által adott szavatok körüli bűzre, mint tisztességes választási eredményre. Nagyon remélem, hogy a megváltozott összetételű közgyűlés, ha előbb nem is, de a következő évi költségvetés elfogadása előtti vita során megfojtja ez a senkit és végre sikerül kitakarítani a fővárosi önkormányzatból gyurcsány sleppjét, ezzel a szarcsíkkal együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!